12 ‘onschuldige’ opmerkingen die mensen met fibromyalgie echt pijn doen

Fibromyalgie heeft me op zoveel verschillende manieren veranderd, meestal voel ik me niet zo oud en volgens sommige mensen zie ik er ook niet zo oud uit, maar het is verbazingwekkend wat een nepglimlach en een beetje make-up kan doen. het kan je eruit laten zien als een normaal, gelukkig en gezond persoon, maar zo voel ik me helemaal niet, ik voel me zwak en moe en zonder energie en veel pijn zonder genezing en heel weinig behandeling die bijna nooit werkt en ik kan het dagelijkse leven niet bijhouden zoals iedereen, ik voel me verloren en geïsoleerd en ik heb het gevoel dat ik besta, maar ik leef niet echt in deze wereld.

Fibromyalgie is een slecht begrepen ziekte en het grootste probleem waarmee bijna iedereen hier wordt geconfronteerd, is een gebrek aan begrip en ondersteuning. Als je met fibro of een andere chronische ziekte leeft, heb je zulke onschuldige opmerkingen gehoord dat het je hart in een miljoen stukjes brak en je geest naar beneden duwde. 

Dit is wat de community met ons deelt:

1. Je bent altijd ziek

 • > Je bent ALTIJD ziek! Sta gewoon op en begin te bewegen … je zult je zeker beter gaan voelen! – Patricia D
 • > Je hebt altijd hoofdpijn – Sussie
 • > Is er een plek waar je GEEN pijn doet? – Cecilia

2. Je probeert het niet

 • > Ik weet precies hoe je je voelt, maar eigenlijk heb ik een baan ”-Branda
 • > Gebruik het niet langer als excuus, je moet jezelf pushen, hoe meer je doet, hoe makkelijker het wordt. -Starvoula
 • > Je moet gewoon meer bewegen. – Candice
 • > Mensen suggereren dat ik meer moet bewegen, naar andere plaatsen moet gaan om naar mijn MS te vragen, enz. – Clarisse

3. Afvallen

 • > Mijn man vertelt me ​​dat als je dat gewicht zou verliezen dat je bent aangekomen, je niet zo zou zijn. Je lichaam is niet gewend om dat allemaal te dragen. Hij voelt nooit mee met mijn pijn. Ik heb hem laatst gevraagd om over fibro te lezen. Zijn antwoord, de dokters zeggen niet dat dit niet echt is, het zit in je hoofd. En ik huil van de pijn. – Kristi 
 • > De opmerkingen van mijn arts over mijn gewichtstoename (die het gevolg is van medicijnen) en de noodzaak om te sporten zijn deprimerend. Ik kan niet meer normaal functioneren en ik herken mezelf niet eens meer. Bedankt voor het wijzen op het voor de hand liggende! – Jenny
 • > Kort gezegd, toen ze me vertelden dat ik geen fibromyalgie heb, het is gewoon mijn gewicht (het kwam van een familielid), vertelde datzelfde familielid me onlangs dat ze me zullen “redden”. – Roze
 • 4. Het is een mentale kwestie
  • > Het is een mentale kwestie. Je lichaam doet geen pijn, het zijn gewoon je hersenen die tegen je liegen.- Demetris
  • > Als je je mentale toestand herstelt, zul je geen pijn meer voelen en dat zei mijn eigen Dr. – Ginna
  • > Heb je erover nagedacht om naar een psychiater te gaan? – Donna
  • > Het zit in je hoofd … – Genevieve
  • > Een beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg vertelde me dat ik hypochonder was omdat ik me zorgen maakte over mijn gezondheid en of ik aan zomeractiviteiten kon deelnemen – Rose

  5. Voelt niet iedereen zich moe?

  • >   “Ik heb ook pijn. Zuig het op’ – mijn 59-jarige vader. Ik ben 24 jaar oud – Pikasue
  • > Mensen hebben meer conditie dan jij en ze staan ​​op en gaan aan het werk, dus hoe eerder je het probleem kunt aanpakken, hoe beter je je zult voelen, zei mijn reumatoloog. – Vanessa
  • > We hebben allemaal pijntjes omdat we oud zijn! – Julia
  • 6. Oefening
   • > Ik heb AR, Sjögren en Fibro. Mensen stellen voor dat ik naar buiten ga en loop zoals ik vroeger deed… 2 mijl per dag, zes dagen per week gedurende tweeëntwintig jaar dat ik liep. Ik heb nieuwe knieën en een rugoperatie nodig vanwege RA… dus ik kan niet meer lopen. – Gayland
   • > Beweeg meer, volg je normale slaaproutine – Melissa

   7. “Je bent zo jong! 

   • > “Je bent zo jong! Je komt er wel op tijd overheen.” Nee, Susan. Ik laat het niet groeien. Maar bedankt. – Bobbi
   • > Je bent te jong om zoveel pijn te hebben – van veel artsen – Stephanie
   • > Je hebt altijd pijn, je bent te jong om te klagen over de pijnen van ouderen. Waarom stop je niet met werken als je er zoveel last van hebt? -Charlette

   8. Het is niet zo erg

   • > Het is niet zo erg dat je moet proberen zoveel uren per dag te moeten werken. Ik vertel ze alleen dat ik wou dat ik het kon, maar de reden dat ik mijn laatste baan in de eerste drie dagen verloor, was omdat ik drie uur lang niet kon staan ​​zonder dat de pijn zo erg was dat ik nauwelijks kon lopen om een ​​pauze te nemen . toen de tijd kwam.
   • > “Je bent niet de enige die lijdt. Ik ben gehandicapt. Herinneren?” – Mijn moeder – Kristyn
   • > Iedereen heeft pijn, we staan ​​allemaal op en gaan ermee aan de slag. Je bent lui “- Harry
   • > Iedereen heeft pijntjes ”- Beverly
   • > Kom er overheen Ik heb de hele tijd pijn en ik ga nog steeds aan het werk. Je moet sterker worden en de pijn in je achterhoofd laten! -Jenny 

   9. Je liegt.

   • > “Je zegt dat je kreupel bent, maar ik zag je net lopen, dus je liegt.” – Harry
   • > “Deze mensen zijn menselijk afval en proberen geld te stelen van mensen die echt werken.” – Gerard
   • > Ik vertelde mijn zus dat een sollicitatiegesprek misliep vanwege mijn fibromyalgiemist. Ze vertelde me dat ze niet geloofde “dat is één ding” – Daniele

   10. “Het is tenminste geen kanker”

   • > Het is in ieder geval geen kanker ”- Mickie, Misty en Tiffany. (Lees ook Fibro: Een kankerverbinder)
   • > Als mensen worden vergeleken met een andere ziekte… eigenlijk als je niet doodgaat, sluit dat uit dat een chronisch syndroom zonder genezing niet je hele leven beïnvloedt. Iemand vertelde me onlangs dat mijn fibromyalgie bewees dat vaccins slecht zijn, mijn god, dat kan ik gewoon niet. Ik vertelde deze vrouw dat ze haar onwetende zelf moest opvoeden. – Noëlle
   • > Niet erger dan kanker, ik heb het van mijn ex-vrouw! -David
   • > “Is het niet gewoon autisme? – Louise
   • 11. Wie heeft het je verteld?
    • > Mijn laatste afspraak met de dokter, mijn dokter vertelde me wie je vertelde dat je fibromyalgie had? … Oke, ?? ???????????????????? Sommige dokters denken gewoon niet na voordat ze hun mond opendoen… dit zette me echt terug – Roberta
    • > Ze hebben me behandeld alsof ik gek was. Sommigen van hen geloven niet dat Fibro echt is. Ik heb het meerdere keren gehad. Ik hoop dat ze nooit pijn hebben, toch? Leigh.

    12. Met onze ogen rollen: ons een schuldgevoel geven

    • Mijn 6-jarige dochter vertelde me dat ze tegen haar vriendin had gezegd dat ze niet kon spelen omdat ze voor haar zieke moeder moest zorgen. -Ashley
    • Mijn 12-jarige dochter vraagt ​​of we ergens heen kunnen gaan en het eerste wat ze zegt is: MAAK JE GEEN ZORGEN, MAMMA, ER ZIJN VEEL PLAATSEN OM TE ZITTEN… – Ashley
    • Ik wou dat je beter was, zodat we meer dingen konden doen ”… .. Ik voel me schuldig omdat ik ziek ben. – Tammi
    • “Je moet gewoon gelukkiger zijn” – Oneida
    • Er wordt niets gezegd, maar als ik er iets over zeg, rollen ze met hun ogen en zuchten ze van “daar gaan we weer” – Andie
    • Beheers je pijn op de een of andere manier Het is niet alleen jij die pijn doet, ‘mijn broer nadat ik weer een familiereünie had gemist. Rol met je ogen, Kimberly.
    • Het ergste was dat mijn ex me vertelde dat ik hem alleen maar tot last was. Hij wilde zich nooit zorgen om mij maken. Als ik jarenlang voor hem heb gezorgd, hem naar de dokters heb gebracht, er was voor operaties en om erachter te komen wat hij moest doen. Maar dat spande de kroon. Ik was een last voor hem. – Mellisa
    • Maken ze daar geen pil voor? – Sherry.

    Ik denk dat deze opmerkingen zowat iedereen volgen met een ‘verborgen’ ziekte en sommigen die ook geen verborgen ziekte hebben. Laat het ons weten in de reacties als je een van deze of iets anders hebt gehoord … Deel met je vrienden en familie om hen te laten weten dat ze ons pijn doen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *