5 fibromyalgi øjenproblemer, du bør kende til

Hvorfor er fibromyalgi bedre kendt? Det første, alle tænker på, når de hører ordet fibromyalgi, er den kroniske smerte, det forårsager. Der er dog mange andre fibromyalgisymptomer, som du bør kende til, og i dag vil vi især fokusere på én. Fibromyalgi øjenproblemer kan blive kroniske og være en invaliderende del af tilstanden.

Hvad bør du vide om fibromyalgi øjensymptomer? Er der en naturlig måde at finde lindring for nogle af symptomerne på denne tilstand, der påvirker millioner af mennesker rundt om i verden? Her er nogle af de ting, du skal vide om fibromyalgi, hvis du eller en pårørende lever med fibromyalgi.

De 5 mest almindelige øjenproblemer med fibromyalgi 

Hvorfor påvirkes øjnene ofte, når en person har fibromyalgi? Dette er en tilstand, der påvirker centralnervesystemet, og det er dit CNS, der giver musklerne omkring øjnene de kommandoer, de skal bruge for at fungere korrekt. Du har også brug for din hjerne til præcist at fortolke signaler fra dine øjne for at se ordentligt. Med det i tankerne skal du overveje følgende fem symptomer, du kan opleve vedrørende dit syn.

# 1. Synsproblemer 

Et af de vigtige tegn på fibromyalgi er træthed. Det kan forårsage muskelsvaghed. Når denne muskelsvaghed opstår i de seks muskler, der styrer øjnene, kan det føre til nedsat syn. Tingene kan virke slørede eller bøjede. Derudover kan en tilstand forbundet med fibromyalgi, migræne, også forårsage synsforstyrrelser. Hvis dine synsproblemer opstår før eller under en svær hovedpine, kan det tyde på, at du også oplever migræne.

# 2. Lysfølsomhed 

Klare eller skarpe lys kan faktisk udløse fibromyalgisymptomer. De kan også gøre visningen vanskelig. Det kan være en god ide at investere i et par gode solbriller til friluftslivet og briller med en blændfri belægning, når du skal have skærme på i længere tid ad gangen.

# 3. Besvær med at køre om natten

Det kan være svært at køre om natten, når blændingen fra modkørende trafik er blændende, uanset om du har en tilstand, der gør dine øjne mere lysfølsomme. Tilføj nu fibromyalgi til blandingen, og det kan blive rigtig farligt at køre efter mørkets frembrud.

# 4. Øjensmerter 

Fibromyalgi er en smertefuld tilstand, så det giver måske mere mening. Når du er træt eller stresset, kan effekten blive værre. Fibromyalgipatienter er også mere modtagelige for kronisk migræne eller andre hovedpinetilstande, og øjensmerter kan relateres til forskellige typer hovedpine.

# 5. Tørre øjne 

Øjnene bruger specifikke muskler til at frigive fugt. Hvis dine øjne er tørre, kan det være en indikator på, at noget ikke fungerer korrekt. Det kan selvfølgelig også tyde på dehydrering, så sørg for at drikke rigeligt med væske. De tidlige stadier af dehydrering kan øge smerter og kramper i kroppen, noget som bestemt ikke er nødvendigt, når man lever med en kronisk smertelidelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *