De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie.

De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie is moeilijk, het kan deze moeder-dochterrelatie zeker onder druk zetten, omdat het soms meer aanvoelt als een relatie tussen jou en de fibromyalgie van je moeder dan als een relatie tussen jou en je moeder. Ik heb geleerd dat er goede en slechte dagen zijn.

De dagen dat je meer steun, hulp, meer positieve woorden, liefde, enz. nodig hebt, en er zijn dagen dat je ruimte nodig hebt omdat je je een beetje onaangenamer, een beetje emotioneler en een beetje meer gefrustreerd voelt. Ik ken niemand anders, maar ik was gezegend met een geweldige moeder! Degene die een geweldig rolmodel is, iemand die veel kracht en doorzettingsvermogen toont. Ik heb veel van mijn moeder geleerd, maar ik wil dat ze weet dat hoewel fibromyalgie vreselijk kan zijn en het leven soms ondraaglijk kan zijn, mam, ik hoop dat je weet dat ik tot de maan en terug van je hou en dat altijd zal doen zijn. Dat maakt niet uit.

Omdat ik de dochter ben van een moeder met fibromyalgie, realiseerde en accepteerde ik het feit dat er dagen zullen zijn dat mijn moeder me nodig heeft om naar de stad te gaan om te winkelen, omdat rondrijden in de stad, rondlopen in de winkel en het dragen van zware tassen voldoende kan zijn. dat echt moe en echt pijn.

Er zullen dagen zijn dat ze een extra knuffel nodig heeft. Er zullen dingen zijn die gemist zullen worden, zoals koorconcerten of sportevenementen, want opstaan, klaarmaken en 2 uur in een ongemakkelijke auditoriumstoel zitten, zal het morgen veel erger maken.

Maar ik heb geleerd dat het me niet kan schelen als ze sommige van deze dingen verliest, omdat ik weet dat ze altijd aan me denkt als ik ze doe, en ze is altijd opgewonden om ze te horen als ik naar huis ga.

De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat je je soms hulpeloos voelt, wat een van de ergste dingen is! Je moeder zien lijden en worstelen is moeilijk, en weten dat ze meer wil doen dan haar lichaam fysiek toelaat, is zo moeilijk te zien.

Mam, ik hoop dat je weet dat ik hier ben voor de goede dagen en ook de slechte. Ik ben er altijd als een solide basis voor je. Een schouder om op uit te huilen, op de minder goede ochtenden, een persoon om ongecontroleerd te lachen met de extra goede ochtenden, een persoon om terug te werpen op de meer frustrerende dagen, en ik ben hier ook om te proberen een glimlach op je gezicht te toveren elke dag. Want hoewel ik de dochter ben van een moeder met fibromyalgie, ben ik ook de dochter van een hele goede moeder!

“Ik hou enorm veel van je!”

Hou van je punkin

door     Haley Puddicombe

Een bedankbrief van een moeder met fibromyalgie aan haar dochters.

Het leven is zeker moeilijk geweest omdat deze toestand zijn lelijke kop heeft opgestoken. Mijn leven staat op zijn kop en dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Maar dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt ook voor jou. Ik besef en probeer te begrijpen dat mijn leven zoals ik het heb gekend nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ik leer ook dat het leven, zoals je weet, ook veranderd is. Ik weet niet wanneer de dingen begonnen te veranderen, maar als ik kijk naar meisjes die klein zijn, herinner ik me veel grappige momenten, veel gelach en veel avonturen.

Toen we ouder werden, slaagden we erin om geweldig plezier te hebben en veel te lachen. Maar de laatste jaren is er het een en ander veranderd. Ik heb nooit nee gezegd tegen wat we die dag in petto hadden. Winkelen, familie-uitstapjes, kamperen, alles wat we als gezin wilden doen. Mijn leven begon af te nemen, mijn fysieke welzijn was verre van wat het was. Nu heb ik vernomen dat ik deze ziekte heb die fibromyalgie wordt genoemd.

Dingen zullen niet hetzelfde zijn. Jullie meiden zagen me veranderen en langzamer gaan. Ik kan de dingen die ik vroeger deed niet meer doen, en ik zal de dingen niet meer met jou kunnen doen zoals voorheen. Weinig gezinnen begrijpen wat fibromyalgie is of hoe het een gezin beïnvloedt. Maar vanaf de eerste dag, sinds ik hoorde dat het niet goed met me ging, ben je vooruitgegaan, heb je geleerd dat dingen anders zouden worden, je hebt er nooit aan getwijfeld, je hebt het gewoon gevolgd. Je hebt deze nieuwe realiteit waarmee je te maken hebt nooit in twijfel getrokken.

Jullie meiden hebben geleerd dat de dingen die ik vroeger deed, ik niet meer kan. Je hebt geleerd dat ik soms meer mijn best doe dan ik zou moeten. En het belangrijkste dat je leerde was dat je meer mama had. Dat is iets heel belangrijks voor een 17-jarige en een 13-jarige, maar geen van jullie vroeg zich af wat er gebeurde, waarom het gebeurde of hoe het jou zou beïnvloeden. De meisjes moesten zich nu aanpassen aan een nieuw normaal, net als ik, en toch ontbrak er geen moment.

Je hebt geleerd wanneer ik extra hulp nodig heb, wanneer ik je nodig heb om voor mij te winkelen, of wanneer ik tijd nodig heb om alleen te zijn. Je hebt mijn gezicht leren lezen en je weet wanneer dingen niet goed gaan en je lijkt dingen te weten die me zouden kunnen helpen. Sinds ze met deze aandoening omging, leerde ze ook dat mijn stemming soms onvoorspelbaar was, het ene moment vrolijk, het andere moment gek en kort daarna huilde. Je moet op de harde manier hebben geleerd dat elke stemming onvoorspelbaar is.

Maar je rijdt met hem mee en stelt hem niet in vraag. Ik ging altijd naar alle school- en buitenschoolse activiteiten, maar als het nu een slechte dag is, begrijp je dat het bijwonen van activiteiten meer pijn kan veroorzaken en de volgende dag ongemakkelijker kan maken, en je bent meer begripvol. Meisjes, jullie lijken altijd te weten wanneer mama wat meer liefde en wat meer aandacht nodig heeft.

Knuffels en kusjes, “gunsten”, winkelen, klusjes en alle dagelijkse dingen die ik nodig heb, je weet wanneer het nodig is. Sinds deze nieuwe realiteit ons leven is geworden, heb je de hoop voor mij of voor mij nooit opgegeven. Het is iets waar geen enkel kind van jouw leeftijd mee te maken zou moeten hebben, maar je behandelt het met gratie en kracht. Je hebt nooit afgeschreven wie ik nu ben of me minder moeder laten voelen.

Kleine gebaren zoals knuffels en kusjes, bloemen, helpen in het huis of me op de bank sturen als je weet dat ik veel heb gedaan, betekent meer dan je ooit zult weten. Ik ben op zoveel manieren een behoorlijk gelukkige moeder. Het belangrijkste is dat ik de trotse moeder ben van twee geweldige meisjes van wie ik hou op de maan en terug. Mijn “punkin” en mijn “boe” … ik hou meer van je dan je ooit zult weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *