Fibromyalgie Zenuwpijn – er is misschien meer aan de hand dan u denkt.

Fibromyalgie Zenuwpijn

Er is misschien meer aan de hand dan je denkt

Zenuwpijn is een onderdeel van fibromyalgie. Fibromyalgia zenuwpijn wordt meestal veroorzaakt door overactieve zenuwen. Wat we ons misschien niet realiseren is hoeveel andere problemen die overmatige zenuwen kunnen veroorzaken. Ik realiseerde me niet eens dat de meeste van mijn problemen zenuwgerelateerd waren totdat ik uiteindelijk dacht om de details naar mijn dokter te brengen.

 

Ik had wat ik bleef beschrijven als “zenuwkrampen”, maar toen ik ze eenmaal opkeek, realiseerde ik me dat het niet zozeer “spasmen” waren, maar schokken . We zien meestal de effecten van deze schokken in onze ledematen, maar wat we ons misschien niet realiseren is hoeveel we ze door ons hele lichaam ervaren. Dat gezegd hebbende, krijg ik ook spasmen, nu ik het verschil besef. Spasmen worden meestal aangeduid als krampen. Ik krijg die het vaakst in mijn benen. Ik heb ondervonden dat het uitrekken en vergroten van mijn magnesiuminname (zowel mondeling als via epsom zoutbaden) helpt, maar dit probleem niet altijd volledig verlicht.

Een zenuwtrekking is wanneer je zenuw gaat vuren of overvuurt en een spier doet trillen. Soms voel je het in een arm waar het voelt alsof een spier zonder reden rondspringt. Voor mij, als het echt erg wordt, voelt het als een constante beweging door mijn spieren, soms veroorzaakt het mijn ledematen, net als bij Parkinson. Het kan ervoor zorgen dat ik dingen laat vallen, het kan ervoor zorgen dat ik val. Het maakt me absoluut zwak en moe van de constante ongecontroleerde beweging.

Als je erover nadenkt, is het logisch dat als je zenuwen ervoor zorgen dat je externe spieren dit soort beweging hebben, ze intern misschien dezelfde bewegingen veroorzaken. Toen mijn spiertrekkingen op zijn slechtst waren (voordat ik Neurontin ging gebruiken om het te helpen), had ik een paar dagen waarop ik net op de bank lag omdat het trillen constant was. Maar er waren nog andere problemen die me opvielen in die dagen buitengewoon slechter leek.

 

Fibromyalgia zenuwpijn kan ook andere problemen veroorzaken

1. Zure reflux. Ik heb in het verleden zweren veroorzaakt door te veel NSAID-gebruik. Echter, nadat dat was verzorgd, zakte de zure reflux sterk weg, zodat ik er geen medicatie voor nodig had. Wat ik heb gevonden is dat wanneer de zenuwtrillingen de ergste zijn, zure reflux erger wordt. Zure reflux werd op een gegeven moment zo slecht (ondanks het nemen van een dagelijks voorgeschreven medicijn), dat ik echt dacht dat ik erin geslaagd was om nog een maagzweer te ontwikkelen.

2. IBS.   Dit is er een die vaak wordt geassocieerd met Fibro en ik kan het niet helpen, maar denk dat dit verband kan houden met de zenuwproblemen. Ik heb jarenlang tot op zekere hoogte met IBS te maken gehad. Maar het is zelden zo erg dat het me veel pijn doet. Typisch, ik heb alleen te maken met onregelmatigheden en soms met gas en / of krampen. Maar in die dagen dat de zenuwtrillingen de ergste waren, was de IBS-pijn ook veel erger en namen ook andere IBS-symptomen toe (meestal resulterend in diarree).

3. Urine-incontinentie.   Deze ging verder dan alleen de slechtste dagen van de zenuwproblemen. Het was iets waarvan ik begon te denken dat het een serieus probleem was. Ik heb het niet verbonden met de zenuwproblemen tot nadat het was opgehelderd … wat gebeurde nadat ik Neurontin begon te nemen en de zenuwtrekkingen steeds beter werden. Ik begon lekkageproblemen te krijgen rond dezelfde tijd dat de zenuwpijn en zenuwtrekkingen begonnen. Op tijd naar de badkamer gaan gebeurde niet. Ik sprak met mijn gyno over dit onderwerp en kreeg te horen dat ik kale oefeningen moest doen om mijn spieren op dat gebied te versterken. Ik werd uiteindelijk ook gestuurd voor fysiotherapie, maar geen van beide hielp. Mijn zenuwen kalmeren, mijn dieet onder controle houden en PEMF hielpen .

Gabapentin bleef mijn zenuwen kalmeren. Ik heb ook ontdekt dat het dagelijks innemen van magnesium helpt om de krampen en spasmen tot een minimum te beperken en de andere symptomen die verband houden met fibromyalgie zenuwpijn te verminderen.

In ieder geval met de nieuwe criteria voor fibromyalgie beginnen ze meer van de verschillende symptomen die we tegenkomen te overwegen, zelfs als ze zich niet helemaal realiseren dat ze allemaal van dezelfde basisoorzaak zijn. Ik ben misschien geen dr, maar het is gewoon logisch voor mij.

 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.