Hjerteskærende brev fra en kvinde fra Bristol, der lider af fibromyalgi, en invaliderende sygdom

Hvad sker der, når dit liv begynder at falde fra hinanden?

For 23-årige Peyton Connor skete det i november sidste år, da hun blev diagnosticeret med fibromyalgi.

Den langsigtede kroniske tilstand kan forårsage øget følsomhed over for smerte, ekstrem træthed, søvnbesvær og hukommelsestab.

Efter at have kollapset på arbejdet i slutningen af ​​2019 afslørede flere tests, at hun havde tilstanden, som fuldstændig ændrede hendes liv.

Den    tilstand    kan lamme, det kan få folk til at falde i isolation. Nogle syge mister fuldstændig deres sociale liv.

Her skriver  Peyton      et hjerteskærende brev til sine nærmeste.

Et brev til mine kære (hvad jeg ville ønske du vidste)

Kære familie, kære venner,

Først og fremmest, ved hvor meget jeg elsker dig. Jeg er så taknemmelig for, at du blev og holdt ud med mig og alt det vanvid, der har omgivet mig, siden jeg begyndte at blive syg.

Hun kunne ikke være kommet over det udmattende stadium af diagnosen og al vantroen hos dem, der ikke troede, hun var syg uden deres støtte.

Mens jeg beviste, at de tog fejl, aner du ikke, hvor meget jeg ville ønske, de havde ret, at der ikke var noget galt, og at det hele var en fantasi.

Jeg ville ønske, jeg kunne sætte ord på, hvor oprigtigt hjerteknust jeg er.

Medmindre du har været i mit sted, kan du ikke forstå, hvor smertefuldt det er at    se    så mange muligheder taget væk, så mange drømme forsvundet, selv før du havde en chance for at holde fast i dem.

Det er en    smerte    både psykisk og fysisk, en smerte i mit hoved og i mit hjerte.

Livet kaster disse ting efter os af en grund, og vi er nødt til at finde en måde at overleve på, men det gør det ikke til en nem ting at gøre.

Vi tilpasser os den situation, vi befinder os i, for det skal vi. Det er den eneste mulighed, vi har, at komme videre.

Ikke kun er jeg knust, jeg er vred. Hvem ville ikke være det?

Vi undrer os over, hvorfor os, hvorfor mig, men der er ingen svar på de spørgsmål.

Tænk på dem for længe, ​​og du bliver skør. Det starter ikke som en brændende, glødende type vrede, det brænder.

Nok til at du ikke mærker det i starten. Men tilføj så et lag. Og andre. Og andre. Indtil alt er opslugt af had.

Denne sygdom er som en tyv, men den er en klog tyv. Denne tyv ved ikke at bryde ind og stjæle alt på én gang.

Det ville være for nemt, for mærkbart, og det ville ende for tidligt.

I stedet er netop denne tyv forsigtig. Den gemmer sig i skyggerne og tager tingene én ad gangen, så du i starten ikke engang bemærker det.

Han afviser det med et skuldertræk, da han bemærker, at rysten starter tilfældigt. Du ignorerer det knas af smerte, der altid er det samme sted og ikke ser ud til at ændre sig.

Du griner af hukommelsestabet og dækker over, at du kommer ud for ulykker, jokes om at holde benene over kors, når du hoster i fremtiden. Du bliver ved.

Og fordi du bliver ved, presser du alle de dæmoner, der trækker dig, folk tror, ​​du er okay. Du bekræfter denne tro ved at fortælle dem igen, at ja, du er okay.

Når de udtrykker deres bekymringer, fortæller du dem overbevisende, at det bare er en forkølelse, en antydning af influenza, på det tidspunkt af måneden. Du lyver om det. For i livet bliver vi kun lært, hvordan man bliver ved med at bevæge sig fremad.

Og når du finder dig selv at tro på løgnen, så og først da angriber tyven.

Du vil samle hele din samling sammen med nogle nye ting, som du har fundet rundt om din krop, og du vil være væk. Han vil sørge for at tage et par ledninger ud og smelte et par stik sammen i tankerne, før han går.

Og det er, når virkeligheden rammer dig. Pludselig er du ikke den person, du plejede at være, og det, du er nu, er fremmed for dig.

At stå ansigt til ansigt med en bedrager i din hjerne, efter 23 år med ensomhed, kontrol… er skræmmende.

Det er indgroet i dig at bekæmpe denne bedrager. Vi kan ikke lide at lade fremmede tage kontrollen. Men de er meget stærkere end os.

Vi forsøger at bekæmpe bedrageren, medicinere dem til underkastelse, afholde dem fra deres position. Vi forsøger at tænke positivt, motion og kost og ændre dele af os selv i håb om at    drive    bedrageren ud af vores sind… men vittigheden er på os.

Disse ændringer er blot hans subtile måde at få   endnu    stærkere   kontrol    over os på. Vi spiller i deres hænder.

Så hvad er tilbage for os at gøre, bortset fra at justere, acceptere de regler, som denne bedrager, denne tyv, har gjort nødvendige og tilpasse til disse forhold.

Vi ændrer hele vores liv, vi ændrer alle vores vaner, og vi siger farvel til de drømme, vi har haft siden barndommen. Vi accepterer, at det ikke var meningen.

Så det eneste, der er tilbage, er at bede jer, mine kære, mine venner… om også at acceptere dette. Accepter, at det, vi gør, ikke er et valg, men mere, fordi vi ikke havde nogen muligheder tilbage at træffe.

Accepter, at vi ikke er svage, men blot bruger al vores styrke.

Accepter, at vi ikke er dovne, men trætte.

Og accepter, at vi ikke kan lide disse ændringer mere end dig.

Men som historien viser, er vi skabt til at tilpasse os. Det gjorde vi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *