Hvordan man genkender fibromyalgi – hvad er det, dets symptomer og behandlinger

Fibromyalgi er en muskel- og skeletlidelse, karakteriseret ved alvorlige muskelsmerter, træthed, hukommelsestab og andre problemer.

Lægevidenskaben har mange teorier om denne muskeltilstand. Mens Arthritis Foundation betragter fibromyalgi som en af ​​de hundrede former for gigt, på grund af dens klassiske symptomer på led- og muskelsmerter og træthed, viser nyere undersøgelser, at muskeltilstanden er forårsaget af et overaktivt nervesystem.

Tilstanden er ofte misforstået og fejldiagnosticeret for et andet medicinsk problem på grund af dens udbredte symptomer. Og da der ikke er nogen særlige scanninger eller laboratorietests til diagnosticering af fibromyalgi, er det den bedste måde at identificere og behandle tilstanden på at kende symptomerne udenad.

Der er ingen kur mod denne medicinske tilstand på nuværende tidspunkt, men TMC (traditionel kinesisk medicin) tilgang anser æteriske olier for at være en naturlig kur mod fibromyalgi.

Men før du prøver noget middel eller behandling, skal du lære at selvdiagnosticere tilstanden ved at forstå følgende symptomer:

Smerte og Ømhed

Muskelsmerter er det første almindelige symptom på fibromyalgi. Smerten kan variere fra dyb og skarp, til kedelig, til dunkende og smertende. Du vil mærke smerten i dine muskler, led og ledbånd på tværs af din krop.

Dine ømme punkter (forudsigelige, specifikke væv under overfladen af ​​huden nær leddene) vil være ømme og meget smertefulde, når du trykker på dem.

Hævelse og prikkende fornemmelse

Prikken, nåle, følelsesløshed og svie – disse fornemmelser kaldes paræstesi. Mange individer oplever ofte anfald af paræstesi, som varer fra få minutter til få timer. Fornemmelserne kan forværres i løbet af natten eller efter du vågner. Paræstesi er også et tegn på nerveskade, og det er derfor, fibromyalgi i det væsentlige er forbundet med nervesystemet. Du kan også opleve hævelse omkring dine ømme punkter.

Søvnmangel

Søvnforstyrrelser, såsom let og besværlig søvn er en del af fibromyalgi. Selv efter en 8-timers søvn, vil du vågne træt og udmattet. Ifølge en undersøgelse oplever personer med fibromyalgi ofte udbrud i hjernen, som normalt sker, når vi er vågne. Disse pludselige udbrud kan forstyrre vores søvn og holde os vågne.

Menstruationssmerter

Fibromyalgi er almindelig hos kvinder end hos mænd. Derfor, i løbet af menstruationscyklussen, går mange kvinder med denne tilstand ofte igennem smertefulde perioder. Selvom smertefulde kramper er ganske normale, og de fleste kvinder lider af det og endda ender med at tage medicin og injektioner for at dæmme op for smerten, kan du måske få dette diagnosticeret, hvis din menstruationssmerter efterfølges af andre symptomer på fibromyalgi.

Der er naturlige måder at behandle menstruationssmerter på, såsom yoga og urtebehandlinger.

Stivhed om morgenen

At komme ud af sengen om morgenen eller efter længere tids siddende kan være et problem hos personer med fibromyalgi på grund af overdreven stivhed i led og muskler i ben, arme og ryg. Stivheden holder sig normalt i 10 – 20 minutter om morgenen. Men nogle kan opleve det hele dagen igennem.

Irritabelt tarmsyndrom

Mennesker med fibromyalgi vil højst sandsynligt opleve symptomer på irritabel tyktarm, såsom luft i maven, luft i maven, mavepine, forstoppelse, diarré, oppustethed og kvalme. Du kan også have symptomer på GERD og sure opstød, såsom halsbrand, bøvser, metallisk smag i munden, dårlig ånde og hikke.

Humørsvingninger

Depression, humørsvingninger, agitation og angstlidelse er også almindelige hos personer med fibromyalgi. Konstante smerter, mangel på søvn, træthed og stivhed kan påvirke individers livsstil, arbejde og forhold, hvilket kan føre til depression og humørsvingninger. Få tegn på humørforstyrrelser er mindre aktivitet, sløvhed, tilbageholdt koncentration, ekstreme følelser, træthed og korttidshukommelse.

Hovedpine

Mennesker med denne medicinske tilstand oplever ofte migræne og mild til medium hovedpine. Smerterne kan også mærkes i din nakke og øvre ryg. Dine ømme punkter i din nakke og hoved kan også udløse hovedpine. Hyppig hovedpine kan gøre det svært for dig at udføre dine almindelige aktiviteter. Pebermynteolie er en effektiv æterisk olie til fibromyalgi-relateret hovedpine. Du kan blande olien med en bæreolie som kokosolie og massere den på dine tindinger og hovedbund for at reducere symptomerne på hovedpine.

Vandladningsproblemer

I mange tilfælde rapporterede enkeltpersoner om problemer med at tisse. En utæt blære, urininkontinens og smerter under vandladning kan være almindelige symptomer. Alle disse kan føre til mental frustration og depression. Faktisk kan alle symptomer på fibromyalgi forårsage alvorlige humørforstyrrelser.

Hvis vandladningsproblemer ikke håndteres i tide, kan de føre til nyresygdom og blærebetændelse.

Disse er de mest almindelige symptomer på fibromyalgi. Du kan opleve mere end tre ad gangen. Ud over disse kan du også have koncentrationsbesvær, hukommelsestab, overdreven træthed og sløvhed og forvirring.

Ifølge National FibromyalgiaAssociation lider omkring 10 millioner individer af fibromyalgi alene i USA. Da tilstanden ikke kan helbredes, og der ikke er én bestemt behandling for alle symptomerne, kan du vælge naturlig behandling såsom æteriske olier, dyrke yoga og medicin og motion for at håndtere symptomerne og forhindre alvorlige opblussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *