Mijn fibromyalgie en mijn geloof in God, echt verhaal! door Robin Dix.

Ik weet dat dit artikel misschien niet op sommige mensen van toepassing is, maar ik zou nalatig zijn als ik niet zou schrijven over hoe mijn geloof mijn leven met fibromyalgie beïnvloedt. Geloof heeft echt invloed op elk gebied van mijn leven, en dat al meer dan 45 jaar. Als dit onderwerp je stoort, kun je dit bericht overslaan.

Ik ben al meer dan 20 jaar ziek met verschillende dingen, waaronder niet-gediagnosticeerde fibromyalgie. Ik ben opgegroeid in een huis waar mishandeld werd, waar ik nooit werd getoond of verteld dat ik van me hield. Toen ik zestien was, ging ik in Jezus geloven door een Billy Graham-kruistocht. Het verbaasde me te weten dat ze van me hielden.
Wat ik ook heb meegemaakt, mijn geloof is mijn rots geweest. FM, zoals alle ziekten, is moeilijk om mee te leven. Het is dagelijks en zo onvoorspelbaar. Dus ik ben dankbaar dat ik een zekere troost en voorspelbaarheid heb met mijn geloof.
Ongeacht mijn dag weet ik dat God een plan en een doel met mijn leven heeft. Ik geef mijn lijden, mijn verwachtingen, mijn beperkingen, mijn wensen en mijn dromen aan degene die het universum heeft geschapen en die veel om mij geeft. Er is een vreugde, vrede en voldoening die je anders niet zou ervaren.
Er zijn mensen die zeggen dat ik geen geloof heb, daarom ben ik nog niet genezen. Tegen die mensen zeg ik dat ik op Gods plan en timing vertrouw. Geloof heeft me medeleven gegeven om voor anderen te zorgen en hen de hand te reiken die ook aan fibromyalgie lijden. Het is mijn vreugde en mijn voorrecht om dat te mogen doen.
Geloof kan iets heel anders voor je betekenen, en dat is oké. Ik ben hier zeker niet om te oordelen of te beslissen wat anderen zouden moeten geloven. Mijn hart reikt uit naar iedereen die lijdt. Ik ben nog steeds gefrustreerd, verdrietig en boos dat ik ziek ben en niet meer in staat ben om de dingen te doen die ik vroeger leuk vond. Maar over het algemeen wordt mijn leven bepaald door vertrouwen.
Als ik het echt moeilijk heb, merk ik dat goede aanbiddingsmuziek me veel vrede brengt en me dichter bij het hart van God brengt.
Ik hoop dat je dit in mijn hart, geloof en reis ziet. Het is hoe ik mijn fibromyalgie kan accepteren. Ik geloof in genezing, maar het gaat ook prima als dat in dit leven niet gebeurt. Als je het er niet helemaal mee eens bent, is dat prima. Dit is gewoon een andere manier om iets te vertellen over wie ik ben en hoe ik met mijn fibromyalgie omga, binnen de context van mijn geloof.

 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.