Otte tegn på fibromyalgi ignorerer normalt folk

Fibromyalgi er en almindelig kronisk lidelse, der blandt andet er karakteriseret ved udbredte smerter. Det kan forårsage betydelig smerte og træthed, der forstyrrer en persons evne til at udføre deres daglige aktiviteter. Mens årsagerne til fibromyalgi er ukendte, anslås det, at det påvirker 5 millioner amerikanere i alderen 18 år eller ældre.

Forskning har vist, at fibromyalgipatienter typisk opsøger flere forskellige læger, før de får deres diagnose. Symptomerne på fibromyalgi efterlignede ofte andre sundhedsproblemer, som kan gøre det svært at diagnosticere. At forstå symptomerne kan hjælpe en patient med at identificere deres diagnose hurtigere, så de kan finde en måde at håndtere deres smerte på.

Her er otte tegn på fibromyalgi, du aldrig bør ignorere:

1. Kropsstivhed

Størstedelen af ​​patienter, der lider af fibromyalgi, oplever kropsstivhed. Dette sker normalt om morgenen. Den stive følelse ligner dem, der lider af gigt. Det kan falme inden for 10-15 minutter, eller det kan vare det meste af dagen.

2. Unormal fordøjelse

Symptomer på fibromyalgi kan omfatte forstoppelse, diarré og oppustethed. Omkring 40-70 % af patienter, der lider af fibromyalgi, oplever symptomer, der ligner irritabel tyktarm, sure opstød og GERD.

3. Følelsesløshed, hævelse eller snurren

Mange fibromyalgipatienter oplever pin- og nålefornemmelser. Dette forekommer ofte i arme, fødder, hænder og ben – en tilstand kendt som paræstesi. For nogle patienter varer disse fornemmelser måske kun et par minutter. For andre patienter kan fornemmelserne vare meget længere.

4. Smerter fra hoved til tå

Cirka 97 % af patienter, der lider af fibromyalgi, oplever smerter i hele deres krop. Fibromyalgi-smerter beskrives ofte som “dyb, skarp, dunkende eller smertende.” Denne type smerte er ofte konstant og reagerer ikke på smertestillende medicin i håndkøb.

5. Finger spasmer og tå spasmer

Arterielle spasmer i hænder eller tæer er et ret almindeligt symptom på fibromyalgi. Det kan skyldes udsættelse for kulde eller stress. De områder, der er berørt, vil udvikle en blå eller bleg nuance. Arterielle spasmer er også ledsaget af smerte.

6. Dårlig søvnkvalitet

Fibromyalgi kan gøre det svært for en patient at få kvalitetssøvn. Undersøgelser har vist uregelmæssig hjerneaktivitet hos fibromyalgipatienter under hvile. Denne uregelmæssige hjerneaktivitet kan sammen med smerte eller stivhed forårsage dårlig søvnkvalitet.

7. Fibromyalgi tåge

Fibromyalgiramte kan opleve en hjernetåge. Koncentreringsbesvær og besvær med korttidshukommelsen kan være symptomer på fibromyalgi. Generelle følelser af forvirring, glemsomhed og mangel på mental klarhed kan også opstå.

8. Følsomhed over for temperatur

Patienter med fibromyalgi har ofte svært ved at regulere deres kropstemperatur. De kan føle ekstrem varme eller ekstrem kulde, når temperaturen ikke har ændret sig drastisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *