Vir diegene wat nie fibromialgie verstaan ​​nie

Wat u moet weet oor fibromialgie:

Fibromialgie is nie ‘n nuwe siekte nie. In 1815 het ‘n chirurg aan die Universiteit van Edinburgh, William Balfour, fibromialgie beskryf. Met verloop van tyd word dit beskryf as chroniese rumatiek, mialgie of fibrositis. In teenstelling met siektes, het sindrome soos fibromialgie nie ‘n bekende oorsaak nie, maar dit is ‘n groep tekens en simptome wat terselfdertyd terselfdetyd voorkom. Rumatoïede artritis en lupus is ook sindrome.

Die meeste simptome en emosionele probleme wat verband hou met fibromialgie is nie van sielkundige oorsprong nie.

Dit is nie ‘n steurnis waarin “alles in u gedagtes is nie”. In 1987 het die American Medical Association fibromialgie erken as ‘n werklike liggaamlike toestand en ‘n belangrike oorsaak van ongeskiktheid.

Fibromialgie kan ongeskik en depressief wees, wat die eenvoudiger daaglikse aktiwiteite inmeng.

-Wat jy van my moet weet:

1. My pyn – My pyn is nie jou pyn nie. Dit word nie deur inflammasie veroorsaak nie. As u u artritismedikasie gebruik, sal dit my nie help nie. Ek kan nie werk nie, want my liggaam weerstaan ​​nie. Dit is nie pyn wat net in een deel van die liggaam oorbly nie. Vandag is op my skouer, maar môre is dit dalk aan een voet, of miskien is dit weg. My pyn word veroorsaak deur seine wat my brein verkeerd bereik, moontlik as gevolg van slaapstoornisse. Dit word nie baie verstaan ​​nie, maar dit is werklik.

2. My moegheid:  ek voel nie net baie moeg nie. Ek is erg uitgeput. Ek wil graag aan fisieke aktiwiteite deelneem, maar ek kan nie. Moet dit asseblief nie persoonlik opneem nie. As u my gister sien inkopies doen het, maar vandag kan ek nie help om die tuin skoon te maak nie, dit is nie omdat ek nie wil nie. Ek betaal die prys om my spiere te stres buite hul vermoë.

3. My konsentrasieprobleme. Almal van ons wat aan fibromialgie ly, noem hierdie probleme ‘fibro-mist’. Miskien onthou ek nie u naam nie, maar ek onthou u gesig. U onthou miskien nie wat ek belowe het om vir u te doen nie, al het u my net ‘n paar sekondes tevore gesê. My probleem het niks met ouderdom te doen nie, maar dit hou moontlik verband met slaapstoornisse. Ek het geen selektiewe geheue nie. Sommige dae het ek selfs geen korttermyngeheue nie.

4. My onbeholpenheid: as ek opstaan ​​of agter die skare aanhardloop, jaag ek jou nie agterna nie. Ek het nie beheer oor my spiere om dit te doen nie. Wees geduldig as u agter my op ‘n leer is. Deesdae neem ek die lewe en elke stap een vir een.

5. My sensitiwiteit – ek kan nie hier bly nie! Dit kan te wyte wees aan sekere faktore, soos helder lig, baie harde of lae geluide, reuke. Fibromialgie word al genoem “die siekte wat alles vererger”.

6. My onverdraagsaamheid: ek kan nie hitte of humiditeit verduur nie. As ek ‘n man is, sal ek baie sweet. As ek ook ‘n vrou is. En moenie verbaas wees as ek sonder beheer beweeg as dit koud is nie. Ek verdra ook nie die koue nie. My interne termostaat is stukkend en niemand weet hoe om dit reg te maak nie.

7. My depressie: Ja, daar is dae wat ek verkies om in die bed te bly, by die huis of te sterf. Erge pyn is genadeloos en kan depressie veroorsaak. U opregte belangstelling en begrip kan my uit die afgrond haal.

8. My spanning – My liggaam kan stres nie goed hanteer nie. As ek moet ophou werk, deeltyds werk of my verantwoordelikhede tuis moet opdra, is dit nie omdat ek lui is nie. Daaglikse spanning kan my simptome vererger en my heeltemal uitskakel.

9. My gewig: ek kan oorgewig of maer wees. Hoe dit ook al sy, dit was nie my keuse nie. My liggaam is nie u liggaam nie My eetlus word aangetas en daar is niemand wat weet hoe om dit reg te stel nie.

10. My behoefte aan terapie: moenie my beny as ek daagliks masseer nie. My massering is nie u massering nie. Oorweeg wat ‘n massering in my liggaam kan doen as die pyn van ‘n been verlede week was, nou voel ek dit in die hele liggaam. Die massering kan baie pynlik wees; maar ek het dit nodig. As u gereeld masseer, kan dit ten minste ‘n rukkie help.

11. My goeie dae – As u my sien glimlag en normaal funksioneer, moet u nie aanvaar dat ek goed voel nie. Ek ly aan chroniese pyn en moegheid wat geen genesing het nie. Ek kan my goeie oggend, weke of selfs maande hê. In werklikheid is dit ‘n goeie oggend wat my toelaat om aan te gaan.

12. My individualiteit: selfs diegene wat aan fibromialgie ly, is nie dieselfde nie. Dit beteken dat ek nie al die genoemde simptome kan hê nie. Ek het miskien migraine, pyn in my heupe, skouers of knieë, maar ek het nie presies dieselfde pyn as iemand met hierdie toestand nie.
Ek hoop dit help u om my te verstaan, maar as u nog steeds twyfel oor my pyn, u boekwinkel, u biblioteek of via die internet, het hulle goeie boeke en artikels oor fibromialgie.

Nota van die skrywer: Hierdie brief is gebaseer op gesprekke met vroue en mans met fibromialgie regoor die wêreld. Dit verteenwoordig nie een van die 10 miljoen mense met fibromialgie in die wêreld nie, maar dit kan gesonde mense help om te verstaan ​​hoe verwoestend hierdie toestand kan wees. Moet asseblief nie die pyn van hierdie mense ligtelik opneem nie. U wil nie ‘n dag in hul skoene of op hul lyf spandeer nie. Fibromialgie is nie iets wat ons kies nie, maar as ons dit doen, moet ons ‘n punt bereik waar ons die toestand as deel van ons lewens aanvaar.

Deel dit:

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.