Vir diegene wat nie fibromialgie verstaan ​​nie

Wat u moet weet oor fibromialgie:

Fibromialgie is nie ‘n nuwe siekte nie. In 1815 het ‘n chirurg aan die Universiteit van Edinburgh, William Balfour, fibromialgie beskryf. Met verloop van tyd word dit beskryf as chroniese rumatiek, myalgie of fibrose. Anders as siektes, het sindrome soos fibromialgie nie ‘n bekende oorsaak nie, maar dit is ‘n groep tekens en simptome wat ongelukkig vir die pasiënt tegelyk teenwoordig is. Rumatoïede artritis en lupus is ook sindrome.

Die meeste simptome en emosionele probleme wat verband hou met fibromialgie is nie van sielkundige oorsprong nie.

Dit is nie ‘n steuring waar “alles in u gedagtes is nie”. In 1987 het die Amerikaanse Mediese Vereniging fibromialgie erken as ‘n werklike liggaamlike toestand en ‘n groot oorsaak van gestremdheid.

Fibromialgie kan gestremd en depressief wees, wat die daaglikse aktiwiteite makliker ontwrig.

-Jy moet van my weet:

1. My pyn  – my pyn is nie u pyn nie. Dit word nie deur inflammasie veroorsaak nie. Die gebruik van u artritis medisyne help my nie. Ek kan nie werk nie, want my liggaam kan nie weerstaan ​​nie. Dit is nie pyn wat net in een deel van die liggaam agterbly nie. Vandag is dit op my skouer, maar môre kan dit op een voet wees, of miskien is dit weg. My pyn word veroorsaak deur seine wat verkeerd in my brein uitkom, moontlik weens slaapstoornisse. Dit word nie baie verstaan ​​nie, maar dit is waar.

2. My moegheid:   ek voel nie net baie moeg nie. Ek is ernstig verslete. Ek wil graag aan fisieke aktiwiteite deelneem, maar ek kan nie. Neem dit asseblief nie persoonlik nie. As u my gister gesien het om te gaan inkopies doen, maar vandag kan ek nie anders as om die tuin skoon te maak nie, is dit nie omdat ek nie wil nie. Ek betaal die prys om die spiere bo hul vermoë te benadruk.

3. My konsentrasieprobleme. Almal van ons wat aan fibromialgie ly, noem hierdie probleme ‘fibro-treine’. Miskien onthou ek nie jou naam nie, maar ek onthou jou gesig. U sal miskien nie onthou wat ek belowe het om aan u te doen nie, al het u dit net ‘n paar sekondes vantevore gesê. My probleem het niks met ouderdom te doen nie, maar dit hou moontlik verband met slaapstoornis. Ek het geen selektiewe geheue nie. Sommige dae het ek geen korttermyngeheue nie.

4. My lompheid: as ek opstaan ​​of agter die skare aanloop, sal ek jou nie agtervolg nie. Ek het geen beheer oor my spiere om dit te doen nie. Wees geduldig as u agter my op die leer staan. Deesdae neem ek die lewe en elke stap een vir een.

5. My sensitiwiteit – ek kan nie hier bly nie! Dit kan wees as gevolg van sekere faktore, soos helder lig, baie harde of lae geluide. Fibromialgie word ‘die stoornis wat alles vererger’ genoem.

6. My onverdraagsaamheid: Ek kan hitte of humiditeit nie verdra nie. As ek ‘n man is, sweet ek oorvloedig. As ek ook ‘n vrou is. En moenie verbaas wees as ek buite beheer raak as dit koud is nie. Ek kan ook nie die koue verduur nie. My interne termostaat is stukkend en niemand weet hoe om dit reg te maak nie.

7. My depressie: Ja, daar is dae dat ek verkies om in die bed te lê, tuis te wees of te sterf. Erge pyn is meedoënloos en kan depressie veroorsaak. U opregte belangstelling en begrip kan my uit die afgrond haal.

8. My spanning – my liggaam hanteer nie stres nie. As ek moet ophou werk, deeltyds werk of my verantwoordelikhede tuis delegeer, is dit nie omdat ek lui is nie. Daaglikse spanning kan my simptome vererger en my heeltemal uitskakel.

9. My gewig: ek kan oorgewig of dun wees. Hoe dit ook al sy, dit was nie my keuse nie. My liggaam is nie jou liggaam nie. My aptyt word beïnvloed en niemand weet hoe om dit op te los nie.

10. My behoefte aan terapie: moenie my beny as ek ‘n daaglikse massering benodig nie. My massage is nie jou massering nie. Oorweeg wat ‘n massering in my liggaam kan doen as ‘n beenpyn die afgelope week pyn, nou voel ek dit is oral in my liggaam. Die massering kan baie pynlik wees; maar ek het dit nodig. Gereelde massering kan help, ten minste vir ‘n rukkie.

11. My goeie dae – as u sien hoe ek glimlag en normaal funksioneer, moet u nie aanvaar dat ek goed gaan nie. Ek ly aan chroniese pyn en moegheid wat geen genesing het nie. Ek kan ‘n goeie oggend, weke of maande beleef. Dit is eintlik ‘n goeie oggend waarmee ek kan aangaan.

12. My individualiteit: Selfs diegene wat aan fibromialgie ly, is nie dieselfde nie. Dit beteken dat ek nie al die genoemde simptome kan hê nie. Ek het migraine, pyn in die heupe, skouers of knieë, maar ek het nie presies dieselfde pyn as iemand met hierdie toestand nie.
Ek hoop dit help u om my te verstaan, maar as u nog steeds twyfel oor pyn, boekwinkel, biblioteek of die internet, het hulle goeie boeke en artikels oor fibromialgie.

Opmerking van die skrywer: Hierdie brief is gebaseer op gesprekke met vroue en mans met fibromialgie wêreldwyd. Dit verteenwoordig nie een van die tien miljoen mense met fibromialgie in die wêreld nie, maar dit kan help om gesonde mense te verstaan ​​hoe verwoestend hierdie toestand kan wees. Asseblief, moenie die pyn van hierdie mense liggies opneem nie. U wil nie ‘n dag in hul skoene of op hul liggame spandeer nie. Fibromialgie is nie iets wat ons kies om te hê nie, maar as ons dit doen, moet ons ‘n punt bereik waar ons die toestand as deel van ons lewens aanvaar.

53 thoughts on “Vir diegene wat nie fibromialgie verstaan ​​nie”

 1. Hi, I do think this is an excellent website.
  I stumbledupon it 😉 I may come back once again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich
  and continue to help others.

  Reply
 2. I’ve been exploring for a bit for any high quality
  articles or weblog posts in this sort of area .
  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this
  site. Studying this information So i am happy to express that I’ve a very excellent
  uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
  I so much surely will make certain to don?t fail to remember
  this website and give it a glance on a constant basis.

  Reply

Leave a Comment