Visceral smerte ved fibromyalgi. Hvordan føles visceral smerte?

Visceral smerte ved fibromyalgi. Hvordan føles visceral smerte?

Fibromyalgipatienter er meget fortrolige med smerte. At leve med denne kroniske sygdom kan føre til flere smertefulde symptomer. Ved du, at smerte findes i forskellige former?

I et forsøg på at hjælpe mennesker med kroniske smerter udtænkte læger et system til klassificering af smerter. En af kategorierne er kendt som visceral smerte. Denne smerte er en af ​​de mest smertefulde af alle og kan indikere alvorlige problemer i kroppen.

Hvad er visceral smerte?

Smerter er klassificeret i to hovedkategorier: neuropatisk og nociceptiv. Nociceptive smerter refererer til kroppens normale reaktion mod skader som følge af skader på kropsvæv. På den anden side kommer neuropatisk smerte fra nervesystemet.

Visceral smerte er inkluderet i nociceptive smerter, der hovedsageligt stammer fra kropsvæv. Visceral smerte påvirker generelt kroppens indre organer, også kendt som indvoldene. Dette refererer til organerne i maven, såsom nyrer, lunger, hjerte og lever. På grund af den måde, vores nerver dannes omkring indvoldene, føler indre organer smerte anderledes end andre dele af kroppen. For eksempel føler disse organer mere smerte, når de strækkes eller drejes sammenlignet med snit eller skiver. Dette skyldes, at nerverne i de indre organer er mere følsomme over for nogle typer smerter. Derfor kan visceral smerte føles meget anderledes end andre former for smerte.

Hvordan føles visceral smerte?

Visceral smerte føles som en uønsket, uklar fornemmelse, der spredes gennem maven. Når man lider af smerter, kan det være svært at vide præcis, hvor smerterne kommer fra. Visceral smerte kan give humørsymptomer. Patienter, der oplever sådanne smerter, oplever også humørsvingninger eller angst.

Et eksempel på visceral smerte er den smerte, du føler med nyresten. Denne tilstand er kendt for at være den mest smertefulde. Faktisk finder nogle mennesker smerten værre end veer. Generelt kan betændelse eller skade på organer forårsage alvorlig visceral smerte. For eksempel kan et hjerteanfald, hepatitis eller enhver blodprop, der forhindrer blodgennemstrømning til organer, forårsage visceral smerte.

Der er flere andre mindre almindelige kilder til visceral smerte i vores krops organer. Din læge kan diagnosticere, hvad der kan forårsage smerten. En sådan diagnose kan hjælpe med at bestemme, hvordan dine smerter kan behandles.

Hvordan kan visceral smerte behandles?

Det første læger gør, er at hjælpe patienten med at håndtere smerten selv. Der er flere måder at gøre dette på. I de fleste tilfælde får patienten opioide smertestillende midler eller nerveblokeringer. Lægen sprøjter medicinen direkte ind i nerverne for at stoppe smerten.

Efter at have hjulpet patienten med at kontrollere smerte, begynder lægen at identificere årsagerne til smerten. Behandlingen fokuserer ofte på at løse eventuelle underliggende problemer. Til tilstande, hvor patienten lider af nyresten, bruger lægen en maskine til behandling. Denne maskine sender chokbølger til nyrerne for at bryde stenene i mindre stykker. Ved at gøre det kan stenene nemt passere gennem nyren.

Den type behandling, du modtager, afhænger hovedsageligt af den tilstand, du har. Tjek altid med din læge, når du begynder at opleve ulidelige smerter, der er anderledes end dine sædvanlige fibromyalgisymptomer. Din læge kan anbefale måder at behandle smerte effektivt på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *