WAT FIBROMYALGIE mij heeft geleerd…

Het is een vreemde zin, ik weet het. Waarom zou een ziekte iets zijn dat ons niets zou leren, tenzij we niet ziek zouden moeten worden? Echter, het minste van het kwaad, gebruik in ieder geval wat ons lichaam somatizou in ons voordeel, en op een positieve manier.

Fibromyalgie is een pijnsyndroom. Het is een soort reumaspier. Elke dag doen, iedereen heeft kleine merkbare spierblessures, dingen die het lichaam registreert als een probleem of als pijn. Bij fibromyalgie worden ze geregistreerd en verschijnen ze in de vorm van pijn. Dat wil zeggen, het is mogelijk dat u pijn heeft in een deel van het lichaam met vloerspierpijn en dat geen ziekte of letsel heeft veroorzaakt.

Het is ook een onzichtbare ziekte. Zelfs vandaag vinden we doktoren ongeïnformeerd, ik denk dat het “cool” is omdat het niets in het lichaam laat zien. Er zijn verrekkingen, ontstekingen en er verschijnt niets op een examen. Dat is in feite de reden waarom het een probleem is van het serotoninesysteem van de hersenen (een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het gevoel van plezier en welzijn) dat bij individuen laag is. Er kunnen dus enkele andere ziekten in verband worden gebracht, zoals depressie.

Ik kreeg de diagnose in 2010 en het was een recept voor dit auto-immuunsyndroom. De vrouw, in de dertig, erg gestrest en vol taken (meestal tegenover elkaar). Ik voelde de symptomen eigenlijk al sinds 2008, maar ik wist niet wat het was. Ik ging naar een miljoen doktoren en op een dag sprak een dokter het woord uit op kantoor. Ik googlede en  voila  , dat was het.

Sindsdien ben ik onder behandeling, maar het is gemakkelijk te vergeten. Het is dat ding, ik herinner me niets totdat we de crisis in bed hebben gestopt. Mijn lichaam doet pijn alsof we een zware verkoudheid hebben gehad, onder de huid (elke persoon ontwikkelt symptomen op een andere manier, dit is mijn). Vermoeidheid en moeheid, zelfs niets doen is het ergste voor mij.

Dus wat is de les? Precies. Fibromyalgie Wonders Care, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze nodigt ons uit om naar onszelf te kijken en beslissingen te nemen die altijd, altijd alleen aan ons welzijn denken. Je kunt geen uur langer op kantoor blijven, roept ze. Kan taken niet voltooien, mama, papa, honden, papegaaien, klaagt. Als je een dag overdrijft, zul je je op een zeer pijnlijke manier in de ander (of anderen) voelen. En dat niet alleen.

Het vereist constante lichaamsbeweging. vraagt ​​ons om een ​​gezond gewicht te behouden (als het pijn doet, stel je je meestal voor dat je overgewicht hebt). Hij vraagt ​​ons om onze medicijnen in te nemen, we hebben een routine om wakker te worden en te gaan slapen, we kiezen voor rustigere wandelingen en eenvoudigere taken. Vraag om een ​​goede wandeling in het park, speel met de kinderen, dans en alles wat ons plezier geeft.

Gewoonlijk hebben mensen die net fibromyalgie hebben gehad nogal een probleem met plezier. Ze werken hard, zijn tot het uiterste vastbesloten op het werk of thuis, maar verwaarlozen en vergeten zichzelf vaak. Pijn in het lichaam is herinneren dat jij de enige verantwoordelijke bent en niemand anders, en vergissingen kunnen niet worden overdreven. Was hij lui om naar de sportschool te gaan? Het voelt al snel. 2 of 3 kilo aangekomen, dus de voetzolen klagen. En alle fibromyalgie leert me.

Dus hij heeft mijn leven radicaal veranderd sinds begin 2015 (ja, het kost tijd voordat we begrijpen wat hij van ons wil). Ik sport regelmatig, ik val af, ik ben meer gefocust in rust. Ik stop niet met aanwezig zijn en schrijven, maar op een manier die niet slecht of erg beladen aanvoelt. Mijn zelfcollectie is genoeg. Ik bedoel, ik zorg goed voor mezelf.

En dus, wanneer dit is gebeurd, verdwijnen de pijnen. Ja ze verdwijnen. Je kunt leven met je diagnose in de la en je nooit meer herinneren dat je fibromyalgie hebt, zolang je je maar aan alle regels houdt. Ik weet niet hoe mijn leven verder gaat, maar het is aan mij om de kwaliteit te waarderen.

En voordat u iets gediagnosticeerd krijgt, hoe zit het met het bekijken van dit alles? Wat dacht je van een evenwichtig en gelukkig leven? Je hebt misschien niet zoveel nodig als je denkt nodig te hebben. Misschien heb je meer tijd voor jezelf nodig. Dit alles zal verhelpen, maar na installatie kan het niet meer terugkomen. Waarom niet stoppen met roken? Ik spreek het standpunt in dat hij dit advies van iemand niet heeft opgevolgd, maar ik zou het hebben opgevolgd.

Leave a Comment