Yolanda kollapsar medan hon pratar om hennes fibromyalgi-smärta: “Jag kan inte ens kyssa mina barn”

  • “Det är en smärta som verkar fräta din själ”

Julio Armas  reser till Algeciras för att träffa  Yolanda, en fibromyalgi-patient  vars smärta hindrar honom från att ens krama sina barn. ”Jag har varit så här i fyra år. Sedan förra året i sängen. Jag har alltid arbetat, jag var en hushållers geriatriska assistent. Jag var väldigt aktiv, damm, jag lämnade en plats och gick in på en annan. Jag brann för det. flamenco  . Jag känner att allt har gått vilse. Jag vill göra många saker men min kropp tillåter det inte. Jag kan inte klä mig eller tvätta  … det är smärtor som verkar äta in i min själ. Din hud gör ont. Jag ger dig en kram. Det gör ont …  Det förstörde mitt liv », Förklarar hon, smält i ett hav av tårar. 

Läkaren lyckas lyfta sin patient från sängen  och undersöker henne mycket noggrant och tar tag i hennes triggers. Armas upptäcker det stora antalet läkemedel som Yolanda tar dagligen. Endast  dess biverkningar  kan göra slut på välbefinnandet för någon frisk person. Julio övertygar henne att ta en liten promenad och ta reda på mer om sitt liv.

paseo 

”  Även om jag är omgiven av många människor känner jag mig ensam  , jag tror inte att de förstår mig, jag känner mig som ett annat personnummer. Om jag skulle definiera denna sjukdom med ett ord, skulle det vara:  förödande  . Det tar många saker ur mitt liv. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *