Jeg later ikke som jeg er syk, jeg later som jeg har det bra

Det er sprøtt, men noen ganger føler jeg meg som en kriminell som kontinuerlig blir dømt av folk som ikke vet noe om meg eller livet mitt, og i møte med denne verden er det beste å late som

Jeg later ikke som jeg er syk, jeg later som jeg har det bra

Hvis du ikke kjenner meg godt nok eller er en del av familien min, kan du til tider ha kommet til å tenke at jeg later som om jeg er syk. Kanskje du tenker at du ikke kan være sliten hele tiden eller at det er umulig for noen å leve med konstant smerte og jeg skulle ønske det var sånn og jeg, som mange andre mennesker, ikke opplevde det i første person som latet som ha det bra for vår familie og bekjente, late som om vi har det bra for å gå på jobb hver dag, selv om det er brutal tortur og vi kan bare halvparten oppfylle våre forpliktelser oppsvulmet med piller og smertestillende, og knapt dra oss slik at når vi endelig kommer hjem, kan vi ikke til og med flytte fra den intense og uutholdelige smerten og utmattende utmattelsen som vi aldri blir friske av. Men til tross for alt har jeg ikke noe annet valg enn å oppføre meg som om jeg har det bra.

Det er mye lettere å late som og prøve å late som om jeg har det bra, for da slipper jeg å forsvare meg. Jeg trenger ikke å forklare noen at det er mulig å leve i konstant og konstant smerte. Jeg trenger heller ikke å gjengi symptomene til noen som ikke føler noen interesse. Jeg trenger ikke å rettferdiggjøre uopphørlig tretthet. Jeg trenger ikke forklare hvorfor jeg ikke går på treningssenteret eller bassenget som før. Jeg vil gjerne ha det bra, men det er jeg ikke.

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg føler at jeg må late som jeg har det bra når det er motsatt. Hvorfor betyr andres mening så mye? Hvorfor bryr jeg meg ikke om hva de tenker? Jeg er sliten, veldig lei av å prøve å forklare hvordan jeg egentlig har det, jeg har forklart det til familie og venner som ikke har forstått min daglige virkelighet, jeg har til og med fortalt leger som har sett på meg med et vantro ansikt og har fortalt meg at det jeg sier Det er ikke mulig at jeg overdriver symptomene. Noen ja, gudskjelov, men ikke flertallet, og kanskje er det derfor jeg har utviklet store ferdigheter som skuespiller i en rolle jeg aldri har bedt om å få spille.

Det er sprøtt, men noen ganger føler jeg meg som en kriminell som kontinuerlig blir dømt av folk som ikke vet noe om meg eller livet mitt, og i møte med denne verden er det beste å gjøre å late som folk som knapt kjenner deg eller vet noe om deg ikke begynn å gi deg råd om hva du bør gjøre uten å ha den minste anelse eller de tror de vet bedre enn meg hvordan jeg er og hva som påvirker meg eller ikke.

Selv om det koster meg prøver jeg alltid å være snill når noen spør meg hvordan jeg har det. Det er et spørsmål som noen ganger nesten får meg til å eksplodere av raseri for ikke å kunne fortelle sannheten, men jeg holder tilbake og prøver å avlede emnet eller prøver å avslutte det med et kort “jeg har det bra”. Jeg kunne si “i dag klarte jeg å komme meg ut av sengen uten hjelp” eller “jeg har vært litt bedre i noen dager der smertene gir meg en pause” eller “denne uken er et helvete fordi jeg har en krise”, men dette ville føre til at jeg måtte rettferdiggjøre tilstanden min igjen, å måtte forklare hvorfor jeg føler det slik til noen som helt sikkert ikke vil tro meg, så svaret er aldri sannheten.

Jeg vil gjerne slutte å late som om jeg har det bra og kunne vise min sanne tilstand, jeg vil gjerne at de som ber meg om å gjøre det med en reell interesse for min tilstand og ikke alltid ser eller hører hvordan andre mistenker at jeg jeg lyver når jeg forteller dem hvordan det er min virkelige tilstand.

Føler du behov for å late som om du har det bra når du ikke er det? Vil du endre det?

Hvis det har vært nyttig for deg, kommenter og del. Takk! 🙂

Leave a Comment