Yolanda stort in terwijl ze praat over haar fibromyalgiepijn: “Ik kan mijn kinderen niet eens kussen”

  • “Het is een pijn die je ziel lijkt te corroderen”

Julio Armas  reist naar Algeciras om Yolanda te ontmoeten  , een fibromyalgiepatiënt  wiens pijn hem ervan weerhoudt haar kinderen te knuffelen. ‘Ik ben al vier jaar zo. Sinds vorig jaar in bed. Ik heb altijd gewerkt, ik was een geriatrische assistent van een dienstmeisje. Ik was erg actief, een stof, ik verliet de ene plaats en ging een andere binnen. Ik was er gepassioneerd over. flamenco  . Ik voel dat alles verloren is gegaan. Ik wil veel dingen doen, maar mijn lichaam staat het niet toe. Ik kan me niet kleden of wassen  … het zijn pijn die in mijn ziel lijkt te eten. Je huid doet pijn. Ik geef je een knuffel. Het doet pijn …  Het heeft mijn leven vernietigd », Legt ze uit, gesmolten in een zee van tranen. 

De dokter slaagt erin om zijn patiënt van het bed te tillen  en onderzoekt haar heel zorgvuldig en grijpt haar triggers. Armas ontdekt het grote aantal medicijnen dat Yolanda dagelijks slikt. Alleen  de bijwerkingen ervan  kunnen het welzijn van een gezond persoon beëindigen. Julio overtuigt haar om een ​​wandeling te maken en meer over zijn leven te weten te komen.

paseo 

“  Ook al ben ik omringd door veel mensen, ik voel me eenzaam  , ik denk niet dat ze me begrijpen, ik voel me een ander sofinummer. Als ik deze ziekte met één woord zou moeten definiëren, zou het zijn:  verwoestend  . Het haalt veel dingen uit mijn leven. 

Leave a Comment