16 Voorbeelden Van Pijn Die Ik Heb Met Mijn Fibromyalgie

Chronische pijn  is bijna altijd een van de vele symptomen die optreden bij   fibromyalgie , maar voor mij is het de overheersende.

Pijn beïnvloedt alle aspecten van mijn leven.

Dure betaling voor elke fysieke activiteit die ik doe; Zelfs de kleinste taak kan leiden tot een sterke toename van mijn symptomen.

De pijn van fibromyalgie is uniek vanwege de ernst, complexiteit en de verscheidenheid aan betrokken systemen. Er zijn drie hoofdsoorten pijn bij fibromyalgie:   hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Hyperalgesie vertaalt zich letterlijk als overmatige pijn:

‘Hyper’ betekent overmaat en ‘algesie’ betekent pijn. Het is de medische term voor pijnverergering bij fibromyalgie. Allodynie is de pijn die u voelt wanneer u de huid aanraakt of aanraakt. Een lichte druk op kleding of een zachte massage veroorzaakt pijn of een lichte bries die op de huid waait. is een overgevoeligheid voor prikkels die normaal gesproken geen pijn veroorzaken. paresthesie is een vreemd, nerveus gevoel dat aanvoelt als iets dat kruipt, tintelt, brandt, jeukt of gevoelloos wordt, zoals een gevoelloze plek in het midden van de voet of een branderig gevoel Maar om eerlijk te zijn, deze woorden betekenen heel weinig voor iedereen die geen fibromyalgie heeft. Om mensen die geen idee hebben hoe het voelt om met deze pijnlijke en slopende ziekte te leven, zal de pijn beschrijven die ik ervaar op een manier waarvan ik hoop dat iedereen ze kan begrijpen.

1. Branden in de huid

Soms voelt mijn huid alsof hij in brand staat, voelt hij rauw aan: stel je voor dat je uren zonder zonbescherming onder de zon doorbrengt, dan een duik in de zee neemt en het zoute water je beschadigde huid verbrandt. Vervolgens kleed je je aan om ‘s nachts uit te gaan en wrijven je kleren rauw tegen je huid. Als je fibromyalgie hebt, kan kleding alleen deze pijn veroorzaken. Het heeft geen zonlicht nodig.

2. Stekende / brandende pijn

Dit is een pijn die ik bijzonder moeilijk vind te dragen. Het is zo ernstig dat ik er ademloos van word. De pijn komt in golven en gaat gepaard met misselijkheid.

3. Pijn in de gewrichten

Mijn gewrichtspijn is een doffe en kloppende pijn. Het treft vooral mijn knieën, maar ook andere gebieden.

4. Spierpijn

Mijn spieren doen de hele tijd pijn. Zelfs de geringste activiteit zorgt ervoor dat ze kloppen en branden. Ik voel me ongemakkelijk als mijn spieren pijn doen, waardoor ik zo onrustig ben.

5. Spierkrampen

 Ik ervaar elke dag spierkrampen, ze zijn bijna constant. Het is alsof je geen controle over je lichaam hebt, alsof een onvoorziene kracht je manipuleert.

6. Ernstige pijn

Je voelt je alsof iemand je gebruikt als een voodoopop.

7. Tussen jeukende en kloppende pijn

Ik weet zeker dat er een technische term voor is, maar ‘een kruising tussen jeuk en prikken’ is de beste manier om het te beschrijven. Het gebeurt diep in mijn spieren en het is onmogelijk om jeuk te krabben. Het veroorzaakt ook een schok in het aangetaste deel van mijn lichaam.

8. Knijp gevoel

Niet alleen op de huid, maar ook aan de binnenkant, die geblesseerd en gevoelig aanvoelt. De borst en borst voelen zich meestal geblesseerd, wat de ademhaling pijnlijk kan maken (costochondrale pijn).

9. Ongemak in het hele lichaam

Als ik overgevoelig ben, voel ik me ongemakkelijk door het hele lichaam. De minste aanraking of beweging veroorzaakt kloppende pijn rond mijn lichaam.

10. Stijfheid

Stel je voor dat een gezond persoon na maanden van inactiviteit naar de sportschool gaat. Til gewichten op en oefen volledig. De volgende dag voelen ze stijf aan en hebben ze moeite met bewegen. Een persoon met fibromyalgie wordt elke ochtend zo wakker. Het lijkt erop dat hij een pak onder de huid droeg, twee maten te klein.

11. Bestraalde pijn

Ik heb pijn die een centraal punt heeft, maar dat straalt vanaf dat punt uit. De pijn kan in mijn rug ontstaan, bijv. B. maar ook door mijn benen.

12. Pijn bij aanraking

Zelfs de geringste aanraking van een geliefde kan pijn veroorzaken. Ik moet kleding dragen in twee maten te groot, gemaakt van zacht materiaal zonder naden. Ik gebruik zachte, platte schoenen die groter zijn en ik moet mijn haar knippen omdat dit hevige pijn in mijn huid veroorzaakt. Aanraken veroorzaakt veel soorten pijn die ik heb beschreven.

13. Migraine / hoofdpijn

Ik denk niet dat er een dag voorbij gaat zonder hoofdpijn, het kan te wijten zijn aan spanning. Stress en hormonen maken mijn migraine erger. Als ze toeslaan, zal ik niet kunnen werken. Ik verlies mijn gezichtsvermogen en de pijn is zo hevig … De minste beweging, aanraking of geluid veroorzaakt kloppende pijn rond het hoofd en het gezicht.

14. Kietelen in de huid 

Het voelt alsof er duizenden insecten op mijn huid lopen. Het is eigenlijk best eng.

15. Overgevoeligheid

Het geluid is op sommige dagen ondraaglijk. In een oogwenk ervaar ik pijn, misselijkheid, duizeligheid, trillingen en een dreigende paniekaanval. Maar het is niet alleen geluid, ik ben ook gevoelig voor geuren, licht en aanraking. Ja, een sterke geur van parfum kan me pijn doen.

16. Prikkelbare darmsyndroom

Fibromyalgie gaat vaak gepaard met andere aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS). In tegenstelling tot wat mensen denken, komt IBS-pijn niet alleen voor in de darm, maar straalt het ook uit naar andere delen van het lichaam, vooral de rug.Het is een scherpe en brandende pijn. De gassen die vastzitten in een reeds ontstoken darm zijn een van de meest pijnlijke symptomen van IBS, het is overweldigend.

Pijn is niet het enige symptoom van fibromyalgie, maar het is het symptoom dat mijn leven en gezondheid het meest beïnvloedt. Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *