Fibro-Fog, ik vergeet elke dag meer en meer

Het lijkt erop dat ik elke dag meer en meer vergeet!
Van doktersafspraken tot familieverjaardagen, of ik nu een rekening heb betaald of niet. De informatie verdwijnt gewoon uit mijn hoofd.
Dankzij fibromyalgie  ben ik radeloos over de eenvoudigste taken, en ik heb het gevoel dat mijn geheugen zo slecht is dat ik mezelf niet kan vertrouwen om mijn dagelijkse verantwoordelijkheden te onthouden.

Mensen merken het wanneer ik de naam van de leraar van mijn kind, of mijn pincode, in de boodschappenbox niet meer weet. Ik verlies elke dag een beetje van mezelf.De persoon die ik nu ben,  is wat ik over heb en het is onmogelijk om zijn tekortkomingen te verbergen. Ik was ooit erg georganiseerd, met een scherp en nauwkeurig geheugen. Ik had geen notities, lijsten of herinneringen nodig, ik werkte als redacteur en verslaggever voor een krant en ik vergat nooit iets.

Ik herinnerde me het verhaal achter het verhaal, compleet met namen, datums en telefoonnummers van de betrokken partijen. Ik kende iedereen in de gemeenschap,  als ik toevallig iemand tegenkwam, wist ik hun naam en waar ik ze van kende. Toen kreeg ik een baby,  en …  Mijn fibromyalgie laaide op,  ik begon de effecten ervan te ervaren, op een totaal nieuwe manier voor mij. De fibromist begon langzaam . Ik miste hier en daar een afspraak, ik vergat iemands naam, ik schreef het toe aan vermoeidheid, stress en zelfs leeftijd. Maar de fibro-mist vorderde . 
Ik begon te vergeten hoe bepaalde woorden worden gespeld, mensen begroeten me alsof we bekend zijn, en ik heb geen idee wie ze zijn. Ik begon bang te worden dat er iets anders aan de hand was in mijn hersenen Mijn dokter legde uit dat hersenmist kan optreden bij fibromyalgie, maar  het is meestal mild en niet progressief. Nou, ik ben hier om te zeggen dat  het voor mij niet mild lijkt. Het woord nevel lijkt zo kalm en ongevaarlijk. Maar  ik voel me verloren, verward en bang. Mijn leven is veranderd door de fibromist. Ik moet mijn agenda meerdere keren per dag controleren en ik maak me altijd zorgen over wat ik ben vergeten, want meestal ben ik iets vergeten.Fibromyalgie heeft me beroofd van mijn vermogen om mijn gedachten soms onder woorden te brengen.

Ik weet wat ik bedoel , maar de woorden komen verward en onhandig over.
Ik heb angstaanjagende momenten van onzekerheid meegemaakt, ik wist niet meer hoe ik mijn veiligheidsgordel moest ontgrendelen of hoe ik de ruitenwisser van mijn auto aan moest zetten  Ik weet dat ik niet de enige ben op deze momenten van paniek, wanneer het lijkt alsof ik een of andere vorm van geheugenverlies heb geleden. Het goede nieuws is:  deze mist is niet altijd aanwezig,  hij gaat weg,  de verwarring gaat voorbij en mijn geheugen keert terug als een warme verademing.Ik ben erg dankbaar voor het uitstel, omdat het me laat zien dat mijn hersenen nog steeds werken, en dat het gewoon fibromist is die problemen veroorzaakt. Leven met fibromyalgie is zoveel meer dan worstelen met vermoeidheid en pijn. Het brengt veel verborgen uitdagingen met zich mee, waaronder mentale verwarring en geheugenproblemen. Praat hierover met uw arts om andere gezondheidsproblemen uit te sluiten , maar  weet dat dit vaak voorkomt en dat u niet de enige bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *