Met fibromyalgie kan ik niet vooruit plannen … maar ik kan ook niet spontaan zijn

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik niet heel goed spontaniteit doe. Niet omdat het niet heel cool en interessant is, maar omdat iets doen of ergens heen gaan veel tijd en organisatie vereist.

Par exemple, si vous m’envoyiez un SMS le matin et que vous me demandiez si je voulais vous rencontrer pour le déjeuner (je ne peux pas me lever et partir à temps pour le petit-déjeuner), il faudrait que je réfléchisse au temps qu’il me faudrait pour me lever et après mon départ. les médicaments du matin, calculez le temps nécessaire pour vous doucher puis vous reposer (c’est-à-dire que je devrai me reposer après le bain et la toilette, ainsi que de nombreux autres moments de la journée). Ensuite, je devrai vérifier si je me sens capable de le faire et découvrir si la proximité est suffisante pour pouvoir rentrer rapidement à la maison si nécessaire.

We moeten ook aan iets anders denken: neem medicijnen en een fles water mee, als het dichtbij genoeg is om niet van de reis te genieten, als er openbaar vervoer is om naar de plaats te komen waar we elkaar ontmoeten als ik mijn wandelstok of mijn rollator nodig heb en als ik iemand nodig heb om mee te gaan, dan zou ik moeten weten hoe lang ik buiten zou zijn, als er stoelen zijn, niet te veel trappen, geen toegang tot liften en roltrappen, te veel lawaai of te veel flitsende of stralende lichten, als de vloeren vlak of ongelijk zijn en als ik iets te doen heb bij mijn terugkeer (omdat ik zeker te moe ben) en moe om te koken of de afwas te doen of iets anders te doen dan naar bed gaan). Ook, hoe erg het ook lijkt,

Een complete lijst, toch? Zozeer zelfs dat ik denk dat hij uit lunchen zal gaan en naar huis zal gaan om zijn diner te bereiden voordat hij beslist of hij de onverwachte uitnodiging die hij zo vriendelijk tot mij richtte wel of niet aanvaardde. Denk alsjeblieft niet dat ik niet diep dankbaar ben dat je om je geeft en dat je tijd met me wilt doorbrengen, dit is helemaal niet het geval. Ik wil graag springen en rennen zodra ik je oproep of bericht ontvang, mijn lichaam zal het niet toestaan.

Dus, van wat je zojuist hebt gelezen, zal je worden vergeven dat je er van uitgaat dat het beter is om vergaderingen, vertrek en bezoeken van tevoren te plannen, enzovoort. Onjuist! Fibromyalgie is een ongemakkelijk wezen dat nooit gelukkig met me is, wat ik ook doe. Als ik een persoon was, zou ik moeten scheiden om mijn leven zo pijnlijk en moeilijk te maken en, in het algemeen, wreed en onredelijk te zijn! Helaas weigert hij zijn meest indrukwekkende voorzieningen te verlaten en daarom blijf ik daarbij als een indringer die nooit weggaat.

Dus dit is de kwestie van vooruit plannen voor fibromyalgie: ik weet nooit wat ik van de ene minuut op de andere zal voelen, dus zelfs als we onze geplande lunchdatum van weken plannen om Vooraf is er nog steeds een goede kans dat je je op elk moment moet annuleren totdat het arriveert. Het spijt me, ik weet dat je me echt wilt zien, want ik ben best cool en zo, maar of ik het nu leuk vind of niet, de fibro heeft nog steeds de leiding. En hij is autoritair!

Om te proberen onze vergadering gepland te houden, moet ik nog steeds rekening houden met de aanzienlijke lijst van mogelijke moeilijkheden en beslissen of ik alles aankan. Ik beloof dat ik geen excuses zal zoeken of zal proberen je te vermijden, en ik betreur het dat mijn chronische pijn en vermoeidheid me tot zo’n veeleisend persoon in je leven maken. Ik wil niet zijn Allereerst begrijp ik dat je toch toch wilt proberen dicht bij me te zijn, want in de loop der jaren hebben veel mensen me verlaten en het doet pijn. Weet dat als ik het zie, of zelfs als ik het probeer te zien, het betekent dat je belangrijk voor me bent. Of je bent me geld schuldig. Ik lach, ik heb het niet omdat mijn fibro me niet meer laat werken.

Dus daar heb je het. Dit kan niet spontaan zijn en hij kan niet vooruit plannen! Dat maakt me tenminste ongrijpbaar en mysterieus, toch?

Neen? OK dan, ik ga voor een leugen. Liefde sturen

Leave a Comment