Du kan omöjligt ha fibromyalgi! VAD VETAR DU?

“Se hur vacker och ung, se hur bra hon ser ut, se hur hon klättrar upp på berget, se hur hon gör sport” … Omöjligt att hon har fibromyalgi!

VAD VETAR DU?
Vad kommer du att veta om min dag till dag, vad kommer du att veta om min dagliga mentala kamp, ​​vad kommer du att veta om mina tankar och vad uppmuntrar mig att le varje dag?

En dag, efter månader och år som gått runt specialläkare och så många kliniska tester, säger de dig att du har  FIBROMYALGIA  – Vad!? Vad i helvete är det?

Men reumatologen har bara tio minuter på sig att “lyssna” på dig, “förklara” dig och förskriva din medicin. Så det enklaste så att du inte tvivlar är att det är en sjukdom som de fortfarande inte har någon förklaring för, de vet inte vad som orsakar smärtorna i dina muskler, i dina senor, i huvudet, i dina händer, i midjan, sömnlöshet, desperation för att inte veta om du sitter eller lägger dig … Men vilken skillnad gör det!? vila, ta dessa antidepressiva medel (som inte är för depression, eftersom du inte har det, de är en minimidos som hjälper dig att slappna av och sova bättre).

Med det svaret lämnar du konsultationen, med mer tvivel om din existens än någonting annat, du sitter utanför sjukhuset och tårarna faller av sig själva.
Vem ringer du? Vad gör du nu? Vad är nästa steg?
Du tar upp telefonen och du tänker på den personen du känner kommer alltid att vara på andra sidan linjen, du gråter utan att kunna tala för att din andedräkt inte ger dig och du upprepar utan att stoppa:
-Jag har inget botemedel, de vet inte vad jag har, smärtan kommer att leva med alltid, så vad är poängen med allt jag har projicerat i mitt liv?

Den personen gör det som är mest inom hans makt, säger att allt kommer att förbättras, att vi inte kommer att ge upp och vi kommer att fortsätta leta tills vi får svar.

Du försöker lura dig själv att det kommer att bli så, men bara doktorns ord rungar i dina tankar: “Det finns inget botemedel.”
Du läser och läser på internet och du hittar bara människor som vill dö, deprimerade för att deras liv har degenererat genom åren, du med 25 år ser ditt liv återspeglas i dessa människor, att du kommer att nå 50 och ingenting kommer att ge mening Du bestämmer dig för att avgå själv och accepterar helt enkelt att smärta är en del av dig.

Du försummar din hälsa i allmänhet, för när du blir trött på att bekämpa fibromyalgi tror du att allt som händer dig beror på det.

Det är en patologi som du lever i ensamhet och i tystnad, för vem kommenterar du att dina händer plötsligt brinner eller att din hud brinner från ett ögonblick till ett annat som om du hade fått solskydd utan någon tydlig förklaring?
Att du fångar hobbyer som att gnugga händerna, röra vid dig själv hela tiden för att se om det finns smärta, ge dig själv små slag i det området som gör ont eftersom det tydligen lindrar just nu; eller skrapa huvudet tills det blöder eftersom klåda är ostoppbar.

Till allt detta, vilket är vad som i allmänhet händer med människor som känner sig identifierade med samma symtom, lägg till det att vara ung, vara mindre än 30 år gammal och få veta att för att du är ung kan du fortfarande göra vissa aktiviteter, men vänta tills du fyller 50 och ditt liv kommer att gå till helvetet.

Ja ja, det hände mig, jag heter Diana Guerrero och idag vid 33 år anser jag att jag fortsätter i den dagliga kampen för att förbättra smärtan, nästan 8 år diagnostiserad med fibromyalgi och jag fortsätter att söka efter svar, jag fortsätter att analysera mitt blod och göra tester som utesluter andra sjukdomar som kan förklara mina muskel- och ledvärk.

Mitt huvud stannar inte. Han slutar aldrig tänka. Jag måste till och med stå upp för att skriva något som uppträder för mig innan jag sover eftersom jag vet att jag inte kommer ihåg det nästa dag.
Och för att inte tala om hur jag sover. Jag måste sätta ihop ett kuddmoln för att stödja varje kroppsdel ​​så att de inte gnuggar direkt på madrassen, för bara gnugga gör ont. Min nacke vilar bara och sover på min rygg, men min nedre rygg lider i den positionen, så varje dag måste jag välja vad jag ska offra, oavsett om jag sover på min sida för att vila ryggen eller ryggen för att vila min nacke.
Men se upp! för om jag sover på min sida måste jag använda en kudde mitt på benen eller värmen från min egen kroppsvärme, bränner mig och låter mig inte somna.

Det var då jag träffade en ny version av mig; för att jag alltid var en kvinna utan rädsla, men nu är jag rädd för att gå och lägga mig för jag vet inte vad min kropp kommer att känna förrän jag sover … Eller om jag tvärtom kommer att slåss med min kropp tills jag ser solen stiga upp genom fönstret.

Jag lärde mig om många sjukdomar som jag aldrig hade hört talas om, det finns så många symtom att ett ord som  bruxism  blir vanligt när jag vet att det kallas så när jag knyter min käke så hårt att det slits ner i tänderna, att en tand bröt mig och äter en kaka så Jag var svag, jag behövde en enhet som heter en skena som skyddar mina tänder och ändå fick jag en av dem.

Idag lärde jag mig att acceptera denna diagnos, jag vill inte ha den och förhoppningsvis kan jag säga att de har gjort ett misstag och jag har något annat som jag kan behandla, men medan jag bor med henne lär jag mig av henne, jag lär mig av mig själv, men framför allt jag Jag känner mig tacksam för att varje dag lär jag mig mer att känna till min kropp, mitt sinne, mina reaktioner, mina fysiska och mentala förändringar, varje andetag betyder nu något, varje ansträngning har nu en konkret betydelse.

Min fysiska vård förändrades från att vara för ego, för estetik och att de skulle se mig vacker till att vara för mitt eget välbefinnande. Att må bra om mig själv och så att mitt leende i spegeln är mer uppriktigt än någonsin. Har det fungerat? ja! Jag har en mycket bättre livskvalitet än för 5 år sedan. Men jag måste fortsätta, det här har precis börjat och jag vet att nu kan jag gå och lägga mig med mindre rädsla än tidigare och jag vet att rädslan en dag också kommer att sluta helt.

Nu vill jag bara vara positiv, fortsätta gå och hålla fast vid alla förbättringar som jag har uppnått med mina förändringar i ätande och fysiska vanor. Sport har blivit viktigt och att veta vad som är bra för min kropp är redan en skyldighet.

Under tiden vill jag be att inte döma efter ålder, ansikte, leende eller kropp. Bara var och en av oss vet vad vi känner och om jag vågar säga att det kan göras, beror det på att jag har verifierat det och att jag, precis som jag föddes på nytt 33 år gammal, känner många som är mindre och många fler år gamla än jag, som också De har fått.

Jag kommer att fortsätta att bidra med min spridningsgranit, i detta medium och genom mina videor, vilket är det jag älskar mest, för om jag fortsatte i detta skrivande skulle det vara evigt.
Jag kommer att fortsätta … Nu är min rädsla att jag inte har några bromsar att prata om fibromyalgi, utan på grund av FIBROMYALGIA POSITIVT – Eftersom vi vågar leva med Fibro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *