Du kan umulig ha fibromyalgi! HVA VIL DU VITE?

“Se hvor pen og ung, se hvor bra hun ser ut, se hvordan hun klatrer fjellet, se hvordan hun driver med sport” … Umulig at hun har fibromyalgi!

HVA VIL DU VITE?
Hva vil du vite om min dag til dag, hva vil du vite om min daglige mentale kamp, ​​hva vil du vite om tankene mine og hva som oppmuntrer meg til å smile hver dag?

En dag, etter måneder og år med å gå rundt spesialistleger og så mange kliniske tester, forteller de deg at du har  FIBROMYALGIA  – Hva!? Hva i helvete er det?

Men revmatologen har bare 10 minutter til å “lytte” til deg, “forklare” deg og FORSKRE MEDIMSINEN. Så det enkleste, slik at du ikke er i tvil, er at det er en sykdom som de fremdeles ikke har noen forklaring på. De vet ikke hva som forårsaker smertene i musklene, i senene, i hodet, i hendene, i midjen, søvnløshet, desperasjon for ikke å vite om du sitter eller legger deg … Men hvilken forskjell gjør det!? hvil, ta disse antidepressiva (som ikke er for depresjon, fordi du ikke har det, de er en minimumsdose som vil hjelpe deg å slappe av og sove bedre).

Med det svaret forlater du konsultasjonen, med mer tvil om din eksistens enn noe annet, du sitter utenfor sykehuset og tårene faller av seg selv.
Hvem ringer du? Hva gjør du nå? Hva er neste trinn?
Du tar telefonen og tenker på den personen du kjenner vil alltid være på den andre siden av linjen, du gråter uten å kunne snakke fordi pusten ikke gir deg og du gjentar uten å stoppe:
-Jeg har ingen kur, de vet ikke hva jeg har, smertene vil leve med alltid, så hva er poenget med alt jeg har projisert i livet mitt?

Den personen gjør det som er mest innenfor hans makt, fortell deg at alt vil bli bedre, at vi ikke vil gi opp og vi vil fortsette å lete til vi får svar.

Du prøver å lure deg selv for at det blir slik, men bare doktorens ord runger i tankene dine: “Det finnes ingen kur.
Du leser og leser på internett, og du finner bare folk som ønsker å dø, deprimerte fordi livene har degenerert gjennom årene, du med 25 år ser livet ditt reflekteres i disse menneskene, at du vil nå 50 og ingenting vil gi mening Du bestemmer deg for å trekke deg og bare godta at smerte er en del av deg.

Du forsømmer helsen din generelt fordi når du blir lei av å kjempe mot fibromyalgi, tror du at alt som skjer med deg skyldes det.

Det er en patologi at du lever i ensomhet og i stillhet, for hvem kommenterer du at hendene dine brenner plutselig eller at huden din fra et øyeblikk til et annet brenner som om du var solstikk uten noen tydelig forklaring?
At du fanger hobbyer som å gni deg i hendene, berøre deg selv hele tiden for å se om det er smerte, gi deg selv små slag i det området som gjør vondt fordi det tilsynelatende lindrer for øyeblikket; eller klør på hodet til det blør fordi kløen er ustoppelig.

Til alt dette, som er det som vanligvis skjer med mennesker som føler seg identifisert med de samme symptomene, kan du legge til at du er ung, er mindre enn 30 år gammel og blir fortalt at fordi du er ung, kan du fortsatt gjøre visse aktiviteter, men vent til du treffer 50 og livet ditt går til helvete.

Vel, det skjedde med meg, jeg heter Diana Guerrero og i dag, 33 år gammel, vurderer jeg at jeg fortsetter i den daglige kampen for å forbedre smerte, nesten 8 år diagnostisert med fibromyalgi, og jeg fortsetter å søke etter svar, jeg fortsetter å analysere blodet mitt og gjør tester som utelukker andre sykdommer som kan forklare muskel- og leddsmerter.

Hodet mitt stopper ikke. Han slutter aldri å tenke. Jeg må til og med stå opp for å skrive noe som kommer til meg før jeg sover, fordi jeg vet at jeg ikke vil huske det neste dag.
Og for ikke å snakke om hvordan jeg sover. Jeg må sette sammen en sky av puter for å støtte hver lem i kroppen min, slik at de ikke gni direkte på madrassen, fordi det bare er vondt å gni. Nakken min hviler bare og sover på ryggen min, men korsryggen lider i den stillingen, så hver dag må jeg velge hva jeg skal ofre, enten jeg sover på siden for å hvile ryggen eller ryggen for å hvile nakken.
Men pass opp! fordi hvis jeg sover på siden min, må jeg bruke en pute midt på bena eller varmen fra min egen kroppsvarme, brenner meg og lar meg ikke sovne.

Det var da jeg møtte en ny versjon av meg; fordi jeg alltid var en kvinne uten frykt, men nå frykter jeg å legge meg fordi jeg ikke vet hva kroppen min vil føle før jeg sover … Eller hvis jeg tvert imot vil kjempe med kroppen min til jeg ser solen stige opp gjennom vinduet.

Jeg lærte om mange sykdommer som jeg aldri hadde hørt om, det er så mange symptomer at et ord som  bruksisme  blir vanlig når jeg vet at det kalles det når jeg knytter kjeve så hardt at det bar tennene mine, at en tann knuste meg og spiste en kake Jeg var svak, jeg trengte en enhet som heter en skinne som beskytter tennene mine, og likevel fikk jeg en av dem.

I dag lærte jeg å godta denne diagnosen, jeg vil ikke ha den og forhåpentligvis kan jeg en dag si at de har gjort en feil, og jeg har noe annet jeg kan behandle, men mens jeg bor sammen med henne lærer jeg av henne, jeg lærer av meg selv, men fremfor alt Jeg føler meg takknemlig fordi jeg hver dag lærer mer å kjenne kroppen min, tankene mine, reaksjonene mine, mine fysiske og mentale forandringer. Hver pust betyr nå noe, hver innsats har nå en konkret betydning.

Min fysiske omsorg forandret seg fra å være for ego, for estetikk og for at de skulle se meg vakker, til å være for mitt eget velvære. Å ha det bra med meg selv og slik at smilet mitt i speilet er mer oppriktig enn noen gang. Det har fungert? ja! Jeg har en mye bedre livskvalitet enn for 5 år siden. Men jeg må fortsette, dette begynner bare og jeg vet at nå kan jeg legge meg med mindre frykt enn før, og jeg vet at frykten en dag også vil ende helt.

Nå vil jeg bare være positiv, fortsette å gå og klamre meg til alle forbedringene jeg har oppnådd med endringene mine i mat og fysiske vaner. Sport har blitt viktig og å vite hva som er bra for kroppen min er allerede en forpliktelse.

I mellomtiden vil jeg be om ikke å dømme etter alder, ansikt, smil eller kropp. Bare hver av oss vet hva vi føler, og hvis jeg tør å fortelle deg at det kan gjøres, er det fordi jeg har bekreftet det, og at akkurat som jeg ble gjenfødt 33 år gammel, kjenner jeg mange som er mindre og mange flere år gamle enn meg, som også De har fått.

Jeg vil fortsette å bidra med min formidlingsgranitt, i dette mediet og gjennom videoene mine, det er det jeg elsker mest, for hvis jeg fortsatte i denne skrivingen, ville det være evig.
Jeg vil fortsette … Nå er min frykt at jeg ikke har bremser for å snakke om fibromyalgi, men på grunn av FIBROMYALGIA I POSITIVT – Fordi vi tør å leve med Fibro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *