Fibromyalgi er endelig anerkendt som en officiel diagnose! Venligst dele disse oplysninger med alle, du kender!

Fibromyalgi er endelig anerkendt som en officiel diagnose! Venligst del disse oplysninger

Den 1. oktober 2015 har fibromyalgi endelig sin egen officielle diagnosekode for ICD-10-CM-koder, der er formelt godkendt i USA

ICD-10-CM, akronym for den internationale klassificering af sygdomme, 10. revision, klinisk modifikation, er en liste over diagnostiske koder for Medicare Services Centers og Medicaid og National Center for Health Statistics for medicinsk information om US ICD-10 -CM er baseret på ICD-10, den statistiske klassificering af sygdomme udgivet af Verdenssundhedsorganisationen.

ICD-koder anvendes i vid udstrækning i sundhedssektoren, herunder læger, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder. De er vant til at identificere sygdomme og tilstande, der diagnosticeres og rangeres.

Anvendes senest den 1. oktober ved diagnosticering af en patient med fibromyalgi, var læger generel kode 729.1 – myalgi og myosit, ikke specificeret. Enhver form for muskel smerte eller betændelse kan indgå i koden. Men FM er anerkendt som en separat enhed med sin egen kode M79.7 – fibromyalgi.

Hvorfor er det vigtigt?

Der er mange potentielle fordele ved en ICD-10-CM kode for fibromyalgi, men især fire kommer til at tænke på.

At fibromyalgi har sin egen diagnostiske kode gør det næsten umuligt for læger, der siger, at det ikke er rigtigt. Verdenssundhedsorganisationen og den amerikanske regering har givet officiel godkendelse. 
ICD-10-CM koder bruges af forsikringsselskaber, Medicare og Medicaid refusion beslutningstagning. Indtil videre har nogle forsikringsselskaber nægtet at behandle behandlinger for fibromyalgi, og insisterer på, at det ikke er en reel sygdom. De kan ikke sige det samme. 
På trods af den ulempe, der hævdes, at de ikke kun er etableret på grundlag af en diagnose, der har anerkendt fibromyalgi som en legitim diagnose, er det en af ​​grundene til, at den nogle gange bruges som grundlag for benægtelse og kan føre til, at handicap er lidt lettere at eliminere vinde.
En anden diagnostisk kode vil forbedre sammenhængen i fibromyalgiforskningen. Ginevra Liptaň, MD, påpegede i sin seneste artikel i National Pain Report: “Den nye kode vil også tillade yderligere analyse af behandlingen af ​​fibromyalgi-resultater; Oplysninger om mange af disse observationsstudier indsamles ved at følge diagnosekoderne. Uden sin egen diagnostiske kode hæmmes fibromyalgiundersøgelser af gouache-data, herunder patienter, der virkelig er fibro, men en anden sygdom, der forårsager muskel smerte. ”  
Højdepunktet på en lang rejse

Rejsen til fibromyalgi legitimitet var lang og hårdt kæmpet. Efter at have været glemt i mange år begyndte den amerikanske regering at realisere en efter en, at fibromyalgi er reel. FDA banede vejen i 2007, da det første lægemiddel blev godkendt til behandling af FM. I 2012 udstedte socialsikringsagenturet en beslutning, der anerkender fibromyalgi som en legitim hindring. Nu i 2015 har Medicare og Medicaid Service Centers og National Center for Health Statistics en FM officiel diagnosekode.

Dette fuldender legitimitetstrioen og er et værdigt parti i marts!

Udgiver Karen Lee Richards ProHealth. Som en fibromyalgi patient grundlagde hun den non-profit organisation, nu kendt som den nationale sammenslutning for fibromyalgi (NFA), og fungerede som vicepræsident i otte år. Han var også redaktør for fibromyalgi opmærksom, den første fuldfarve, blanke magasin dedikeret til FM og andre usynlige sygdomme. Efter at have forladt NFA fungerede Karen som en guide til fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom. New York Times Company, og derefter som Network Guide Health Center Health Chronic Pain.

kilde: https: //www.prohealth.com/library/fibromyalgia-is-finally-recognized-as-an-official-diagnosis-37536

Leave a Comment