Fibromyalgi, hur förklarar jag tillståndet för andra människor? Verkligt fall.

Hur förklarar vi fibromyalgi för andra ?
Jag har vänner och familj som inte har någon aning om att jag har fibromyalgi, jag tycker det är för svårt eller pinsamt att försöka förklara det för dem.
Jag är rädd att de inte kommer att ge sjukdomen, eller mig, den respekt vi förtjänar, och de kommer inte heller att förstå allvaret med det jag går igenom varje dag.

Det kan ses som en annan smärta som jag har. Som en bekännelse, och jag tror att de kommer att säga, “Här kommer hon igen med något.” Människor nära mig vet att jag har lupus. Vissa vet till och med att jag också har Hashimotos tyreoidit, men få vet att utöver dessa två sjukdomar har jag fått diagnosen fibromyalgi. Detta är delvis min ovilja att hitta sätt att korrekt förklara vad det är och varför jag har dessa tre försvagande sjukdomar tillsammans.

Jag menar, det låter som om jag adopterar dem för min egen smak, eller hur? Jag är orolig för att det kan väcka tvivel hos vissa människor, särskilt de som inte har någon aning om vad fibromyalgi är eller hur det känns. Du kommer inte att tro hur sjuk jag är och vad jag kämpar med. Det får mig att känna mig liten, så tills nyligen undvek jag att bara berätta för de flesta. Varför pratar vi inte om min Fibro? Fibromyalgi var den första av mina tre sjukdomar som uppstod och fick diagnosen. Jag var 27 år och led av många sällsynta symtom, inklusive smärta som verkade vara led, muskler och trötthet så extrem att det var en kamp att fortsätta varje dag. Nu min läkare. Han tror att han också hade lupus vid den tiden, men skulle inte diagnostiseras förrän han var 40 år gammal.

Läkaren jag hade vid den tiden som diagnostiserade fibromyalgi, förklarade knappt vad det var. 
Han berättade helt enkelt för mig att jag hade fibro och ordinerat duloxetin (Cymbalta), sa att det används för att lindra nervvärk hos personer med diabetes, eller pågående smärta på grund av medicinska tillstånd jag sa till vissa människor som jag visste att jag hade, jag lärde mig Det blev snabbt klart att de flesta inte trodde att fibromyalgi var verklig, de visste inte ens vad det var. Till och med min primärvårdsläkare vid den tiden verkade inte troende. Så jag slutade bara prata om det.Man kan bara se så många otroliga utseende … Även om jag visste att det var riktigt och att fibromyalgi orsakade mig smärta varje dag, var det mycket smärtsamt att lägga till andras tvivel. Jag lärde mig att inte säga någonting för att undvika att bli tittad på som om jag var galen eller Min vision förändrades och jag känner att det är dags att berätta för människor att jag har fibromyalgi och vara villig att förklara vad det är. Kunskap är makt. Hur man pratar med människor om fibromyalgi Om du är som jag är det den svåraste delen att komma igång.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.