Fibromyalgi og costochondritis: hvordan de er forbundet

Fibromyalgi og costochondritis

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der involverer hyppige og tilbagevendende kropssmerter. Det kan diagnosticeres på forskellige måder og påvirker hver person forskelligt, da smertens niveauer kan variere.

Sammen med tilstanden er der en øget chance for at udvikle andre typer tilstande, såsom Costochondritis.

Costochondritis kan forekomme hos mennesker, der allerede lider af hyppige kropssmerter, da det er en tilstand, der  består af brystsmerter .

De to betingelser er ikke undersøgt sammen nok til at størkne deres forbindelse, men det kan antages ud fra de allerede foretagne undersøgelser.

Mange mennesker med FMS har udtalt, at de har haft svært ved at  forklare smerten i deres bryst , ribbage og brystben, svarende til Costochondritis.

Hvad er fibromyalgi?

Fibromyalgi (FMS) er en kronisk lidelse, der, selvom den ikke er livstruende, kan påvirke livet for dem, der lider af det.

Døsighed, problemer med at sove, og kronisk smerte er blot nogle få af symptomerne. Det er blevet beskrevet som at føle, at du har en meget lang irritabel forkølelse.

Niveauet af smerte, at de med FMS føler kan være hvor som helst fra ubehageligt til forfærdeligt smertefuldt; det kan gøre hårdt for normale aktiviteter, hvilket påvirker livene hos dem der har det.

Symptomer:

 • Tender punkter på kroppen
 • Konstant eller tilbagevendende muskel- og ledsmerter
 • Træthed og døsighed
 • Mulig søvnløshed og andre søvnproblemer
 • Mulige hovedpine
 • Hukommelse / Koncentrationsproblemer
 • Irritable Towel Syndrome (IBS)

Hvad er costochondritis?

Ifølge  svigagtige sygdomme , er Costochondritis, også kendt som ikke-kardiale brystsmerter eller muskel-skelet-brystsmerter, en tilstand, der indebærer kronisk ribbesmerter.

Det påvirker ribbenburet og brystbenet på grund af brusk mellem de to bliver betændt. Smerten adskiller sig ud fra hvor dårlig den oprindelige hævelse er, men det kan stadig være ret irriterende.

Nogle har rapporteret, at det er en form for brændende eller stikkende følelse, om det var dårligt eller ej.

Denne betingelse årsag er ikke sikker, men nogle mener, at det kunne være et entallet eller kontinuerligt traume på brystet eller fra en viral infektion.

Selv uden at hovedårsagen til tilstanden er sikker, har lægerne fundet, at det kan bringes på ved at have fibromyalgi (også kendt som FMS).

Mange mennesker med fibromyalgi har en slags kostokondritis; omkring 60-70% af med FMS har også de symptomer, der kommer med ikke-kardiale brystsmerter.

Symptomer:

 • Varieret smerte er ribbage samt brystben (hovedsymptom)
 • Smerter ved indånding (åndedræt strækker betændt brusk og forårsager smerte, så kan nysen og hoste)
 • Skulder og arm smerter
 • Rødme og / eller hævelse i de mest smertefulde områder (kaldet Tietze syndrom)

Hvor præcist er de forbundet?

Den nøjagtige forbindelse mellem de to betingelser er ikke sikker, da Costochondritis typisk er en mindre skade og ikke en livslang tilstand.

Der har imidlertid været situationer, hvor brystsmerter, som en FMS-patient føles, ligner den af ​​ikke-kardiale brystsmerter.

Nogle af  Fibromyalgi tenderpunkterne *  kan findes under kravebenet, hvilket muligvis kunne være en grund til, hvorfor ribben og brystbenet begynder at skade.

Det kan ikke være præcis Costochondritis, men symptomerne har peget på det. De fleste mennesker indlagt med FMS er blevet sagt at have brystsmerter, der ikke var blevet diagnosticeret.

Der ser ud til at være en sammenhæng, der er behov for at blive undersøgt, da der ikke er nok information om forbindelsen endnu.

* Fibromyalgi bud punkter =  18 point på kroppen, der bliver ømme eller smerte på grund af FMS ; en måde at diagnosticere FMS hos patienter, hvis det er udbredt og tilbagevendende.

Når du ser dybere på betydningen af ​​budpunkter, skal du sikre dig, at du ikke er forvekslet med udløserspidserne; de er ens men ikke det samme.

Behandlinger for begge

Da fibromyalgi ses som muligvis forårsaget af costochondritis, kan hærdning af FMS hjælpe med at afslutte den tilbagevendende brystsmerte forårsaget af sidstnævnte tilstand. De to ses som forbundne og kan derfor behandles sammen.

En form for behandling for FMS er hydroterapi, da vandet kan reducere inflammation samt slappe af muskler.

Hvis du har en pool eller spa, som ville være værd at få for at lette FMS, så er der træning og rutiner, som kan være nyttige.

Hvis du har hjælp fra en fysioterapeut, kan du begynde at styrke, eller bare lempe dine muskler. Gør dette kan lette smerten, der kommer med fibromyalgi.

Behandler kun en

Hvis du bare ønsker at behandle Costochondritis, så kan enhver antiinflammatorisk medicin sammen med isen hjælpe.

Når du har begge, bliver det svært, så kontakt din læge om smerte medicin og varme, der kan hjælpe, så de ikke gør det værre.

Normale smertestillende midler kan interagere dårligt med de andre lægemidler, du er på for FMS.

Alt fra fysisk terapi til stressreduktion kan hjælpe med at lette virkningerne af FMS; så sørg for at du snakker med din læge om, hvad der kan være bedst for dig.

Tilstanden er en, der ikke bare går væk; det er kronisk. Smerten kan lettet gennem, med hjælp og en sund livsstil.

Mens forbindelsen mellem de to betingelser ikke kan angives som ren kendsgerning, har mange grund til at tro, at det er sandt.

Brystsmerter, som FMS-patienter føler, kunne meget sandsynligt være fra Costochondritis, som kan skyldes hyppigt traume. FMS er på en måde et hyppigt traume, da det er kronisk kropssmerter.

Behandling og vedligeholdelse af FMS kan reducere chancerne for at få Costochondritis, så det bør ses på.

Hvis nogen med Costochondritis føler tilstanden værre, eller hvis den er længere end normalt, kan det være FMS. De to betingelser har meget lignende bivirkninger baseret på ømheden af ​​en kropsdel.

For at mindske chancerne for at få Costochondritis, eller for at lindre hyppige smerter forårsaget af FMS, så prøv at udøve eller hydroterapi for at lette og styrke musklerne.

Sørg for at du snakker med en læge for at se, om du har en eller anden betingelse, hvis du oplever de forskellige symptomer.

De kan begge være skadelige på deres egne måder; fysisk, mentalt eller socialt, da det begrænser, hvad en person er i stand til at gøre fra dag til dag.

kilde: http://www.fightfibromyalgia.net/fibromyalgia-og-costochondritis-how-they-are-connected/

Leave a Comment