Medlemmer af familien af dem med fibromyalgi

Dette indlæg er beregnet til pårørende og den nære cirkel, der omgiver fibromyalgiske individer.

Selvom det ikke er indlysende, at fibromyalgi er meget sandt. De fleste mennesker tror, ​​at hvis en person ser syg ud, er en person ikke rigtig syg. Hvis du har fibromyalgi, kan personen være stabil (udenfor), men i en procession af forfærdelige symptomer.

Fibromyalgi er en vanskelig at forstå sygdom. Selvom der ikke findes noget middel, kan livskvaliteten kontrolleres. Da alle forhold er forskellige, for alle fungerer procedurer som træning, medicin og intervention ikke lige så godt. At vide, hvad der fungerer bedst for dig, er en konstant søgning.

Lad ikke dit look vildlede dig. Ofte har pårørende en opfattelse af, at personen med fibromyalgi ikke gør en tilstrækkelig indsats for at føle sig bedre, fordi de ikke spiser godt eller ikke træner tilstrækkeligt. Realiteten er, at enhver indsats, der gøres uanset hvor lille, er et meget større job eller engagement, end det ville koste at gøre en sund person.

Fibromyalgi er ikke et spørgsmål inden for psykologi. De fleste mennesker tror, ​​at det er usandsynligt, at have så mange smertefulde symptomer, og at der ikke kommer noget ud i deres medicinske undersøgelser, så de ofte relaterer denne lidelse til en mental rodproblem. Og det er vigtigt at forstå, at der er tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til at bevise, at det er en reel tilstand.

Livet kan ændre sig fuldstændigt med fibromyalgi. Det er normalt, at personen med fibromyalgi ikke længere kan gøre de samme ting som før, eller at de har brug for meget hjælp fra deres pårørende til at gøre dem. Dette kan omfatte ændring af rutiner og ændring af job.

Det er normalt at svinge aktivitetsniveauer. En person med fibromyalgi kan være meget travlt i en dag, fordi de muligvis ikke engang kommer op af sengen en anden dag. Personen hævder ikke at være doven eller at undgå arbejde. Der vil være dage, hvor strømmen vil være meget svag. Fibromyalgi er en tilstand, der gennemgår flere op- og nedture.

Den fibromyalgiske person lever i konstant lidelse. Selv hvis du ikke konstant artikulerer det, oplever du stadig smerter i kroppen, træthed og mange eksterne stimuli, herunder lugt, lyd, lys, vejr og andre faktorer, der kan gøre dit ubehag værre. Forsøg altid at sætte dig selv i hans position, så du kan forstå ham.

Den fibromyalgiske person undgår undertiden fysisk kontakt. Til ikke-smertefulde stimuli som håndgreb, klaps på ryggen, rører ved arme og skuldre og selv med en stram omfavnelse kan du opleve en masse smerter. Ingen bør fornærmes, hvis denne form for intimitet på ethvert tidspunkt skal undgås.

Fibromyalgi’s træthed er ikke en let træthed. Ikke kun er det fysisk udmattelse, men også mental udmattelse, som ikke forbedrer sig med hvile, og i flere dage kan en person stå i sengen. Personen føler sig træt eller drænet af træthed.

Den fibromyalgiske person er ikke antisocial eller apatisk. Mange gange afviser de invitationer eller holder op med at deltage i møder, fordi de er trætte, de gennemgår en krise, eller fordi de har en lille mængde energi, de bekymrer sig for, at nogle adfærd, der udløser en epidemi, der kan intensivere alle deres symptomer. Fra tid til anden.

Fibromyalgi forårsager hukommelsesproblemer. Personen glemmer ting (ofte små, undertiden vigtige) og har koncentrationsvanskeligheder; dette kaldes fibroneblin. Det fører ofte til, at ting går tabt og desorienteres.

Den fibromyalgiske person er ikke antisocial eller apatisk. Mange gange afviser de invitationer eller holder op med at deltage i møder, fordi de er trætte, de gennemgår en krise, eller fordi de har en lille mængde energi, de bekymrer sig for, at nogle adfærd, der udløser en epidemi, der kan intensivere alle deres symptomer. Fra tid til anden.

Fibromyalgi forårsager hukommelsesproblemer. Personen glemmer ting (ofte små, undertiden vigtige) og har koncentrationsvanskeligheder; dette kaldes fibroneblin. Det fører ofte til, at ting går tabt og desorienteres.

Personen med fibromyalgi skal undgå pres. Det har vist sig, at stress forværrer symptomer på fibromyalgi, stigende smerter, udmattelse og ubehag. Forsøg at skabe en stille hjemstemning for at undgå situationer og stressfaktorer.

Den fibromyalgiske voksen ser ud til at være alene. Det betyder ikke, at du vil afslutte dit sociale liv, eller at du ikke værdsætter dig selv mere. Tværtimod, prøv at forstå og holde kontakten med hende ved at demonstrere, at når du har brug for det, har du din kærlighed og støtte. Tilby din støtte til et job, du ikke kan eller ikke kan udføre på egen hånd på noget tidspunkt, som at shoppe eller hente børn i skolen.

Familiemedlemmernes opmuntring og forståelse får dem til at føle sig bedre. Selvom du kan gøre meget lidt ved sygdommen, skal du ikke se den som om der ikke er sket noget, fordi denne tankegang kan ses som apati og uinteresse, hvilket får dig til at føle at du ikke er interesseret, hvilket påvirker både dit fysiske og følelsesmæssige forhold til dig og din velvære.

Tværtimod, støtt ham med husarbejde, der kan kræve en stor indsats, såsom veluddannet budskab. Hvis du stadig ikke forstår, hvad denne sygdom handler om, så kig på Internettet, der er utallige kilder til information om det, der kan hjælpe dig med at styre din elskede bedre. Deltag i ham i hans aftaler til behandling. Dette er en af ​​de nemmeste måder at støtte dig på.

Du hjælper ham altid med at gennemføre terapierne og samtidig forstå tilstanden for hans tilstand og udvikling. God kommunikation i familien er vigtig. Fibromyalgi producerer følelser både hos patienten og hos de andre familiemedlemmer. For at forhindre vrede og negativ opførsel, der kun kan forværre patientens symptomer og forårsage krise, er det vigtigt at formidle dem sundt. Jeg håber, at alle dem, der har en elsket, der er syge af fibromyalgi eller en anden kronisk smerteforstyrrelse, får disse enkle tip.

Leave a Comment