OPPGAVE MED FIBROMYALGIA

Til tross for den uutholdelige smerten og utmattelsen fibromyalgi påfører meg akkurat nå, fortsetter livet. Jeg befinner meg foran en uunngåelig sannhet; Det går ikke bort, og det er heller ikke tingene på den daglige oppgavelisten min. Livet fortsetter og jeg føler ofte at jeg er i en nådeløs rutine med utfordringer.

Sammen med fibro har jeg også lupus og Hoshimotos tyreoiditt, en autoimmun sykdom som ødelegger skjoldbruskkjertelen over tid. Jeg finner meg selv fremover hver dag og hver oppgave som kreves av meg, men ordet “kronikk” sier alt. Fibromyalgi er pågående, nådeløs, og noen ganger føler jeg at jeg aldri får en pause for å bare puste pusten.

Forholdene mine har også overlappende symptomer, noe som gjør det vanskelig å vite hva som er skylden for min nåværende smerte og tretthet. Men når smertene er konstante og den svekkende trettheten raser over dagen min, føler jeg at jeg blir den store frieren; alt er bra, og jeg kan gjøre hva som helst.

Sannheten er imidlertid at jeg sliter med å holde følge, jeg gjør mye mer enn det som er behagelig eller best for meg. Men å være mor til fire kommer med et sett med oppgaver som jeg nærmer meg med utholdenhet og motstandskraft i stedet for å ivareta hvordan jeg virkelig har det på en gitt dag. Jeg tror vi alle gjør dette. Vi presser for mer enn fibromyalgi vil tillate oss, fordi det ikke ville være å la tilstanden vinne.

Mine tips for å holde deg oppdatert på daglige oppgaver

VÆR REALISTISK

Jeg er ofte så opptatt av å prøve å bevise for meg selv at jeg fremdeles er “meg” til tross for at jeg lever med fibro og alle mine andre forhold at jeg mister nøyaktig hvor mye jeg er i stand til å gjøre på en dag uten å betale for det senere. Jeg forplikter meg for mye. Jeg glemte at det er greit å si nei noen ganger.

Ikke gjør dette mot deg selv. Sett realistiske forventninger til den daglige timeplanen din og vær fleksibel med den hvis du har en dårlig dag med smerter og tretthet.

PRIORITER

Du kan ikke være alt for alle, selv når du er sunn. Med fibro er det viktig å velge de viktigste oppgavene og fokusere på det som betyr mest. Vil barna huske at du tok dem med på all fotballtreningen og heiet dem på, eller vil de huske hvordan du støvsugte gulvet og ryddet på badet for å få det til å skinne hver uke?

Når oppgaver prioriteres, går renslighet ned på listen min. Noen ting kan vente og andre ting kan jeg be om hjelp med. Bestem hva som er viktigst for deg, og gjør det øverst på oppgavelisten.

GRUPPE LIKENDE OPPGAVER

Hvis du har ærend å gjøre i byen, og du også trenger melk og egg, kan du gruppere oppgavelisten din slik at det blir færre løp i forskjellige retninger. Jeg sverger at fibro gir meg mer smerte jo lenger jeg er i bilen, så jeg får hver ekskursjon til å telle, og merker av mer enn en oppgave på hver tur jeg tar.

På samme måte hjemme, hvis jeg klatrer opp trappene for å legge bort rene klær, får jeg turen til å telle ved å legge ned de skitne håndklærne for neste lass med klær. Forplikt deg til multitasking og få hvert trinn eller minutt i bilen til å telle.

BE OM HJELP

Jeg liker ikke å be om hjelp. Kanskje det er en del av livets leksjon fra å ha fibro, fordi det har tvunget meg til å være sårbar og innrømme at noen ganger trenger jeg hjelp.

Så hvis jeg har det vanskelig å lage middag, ber jeg mannen min om å hjelpe meg med å kutte noen av grønnsakene, eller jeg ber barna hjelpe meg med ting som å gi meg ingrediensene. Jeg ber mannen min ta tøykurven til tøyet når den er full. Ting som noen ganger er for vanskelige for meg å takle, kan delegeres. Jeg håper du gjør dette og at du ikke føler deg skyldig når du gjør det.

BEGRENS Tunge aktiviteter eller del oppgaver

Dette er vanskelig når du er mamma. Dagligvarer kan være anstrengende. Noen ganger får jeg alle de mindre tingene, så ber jeg mannen min om å hente de få tunge gjenstandene på vei hjem fra jobb.

Hvis du ikke har noen å be om å gjøre dette, kan du prøve å dele opp shoppingturer selv, så tunge gjenstander blir ikke kjøpt samme dag som det store antallet varer. Det er lettere å ta med en stor 24-flaske pakke vann hvis du ikke også henter flere poser med dagligvarer fra samme shoppingtur.

HVIL NÅR DU KAN

Jeg er så dårlig på dette Jeg pleier å gjøre gjøremål rundt huset i striper, og før jeg vet ordet av, er min tilgjengelige nedetid borte, og jeg satte meg ikke engang. Men jeg innser at hvis jeg er bedre uthvilt, kan jeg sannsynligvis takle flere av de daglige oppgavene.

Jeg foreslår at hvis du kan, ta en lur eller hvile før du drar ut med oppgavelisten din. Gå til sengs tidligere enn normalt hvis du er veldig trøtt. Drikk urtete for å fremme god søvn, eller be legen din om noe for å hjelpe deg med å få dyp søvn du trenger.

Fremfor alt, husk at du gjør det beste du kan, og at du er god nok. Ikke sammenlign antall oppgaver du har utført på en gitt dag med andres. Bare du vet hva kroppen din føler.

Husk at de av oss som bekjemper fibromyalgi hver dag kjemper en krig for å komme videre og få ting gjort, og vi bør være stolte av at vi gjør de nødvendige justeringene og fortsatt klarer å smile og komme videre. Nøkkelen er å ta vare på deg selv underveis. Barbara leech

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *