Stress beïnvloedt mijn fibromyalgie en het duurt dagen om te herstellen. Echte patiënt!

Ik heb een spiertrekkend gevoel langs de buitenkant van mijn armen en benen, evenals de voetzolen. Dit zorgt voor zo’n vervelend gevoel dat ik het moeilijk vind om mijn aandacht op andere dingen te richten. Om het plaatje compleet te maken:  mijn vingers zien eruit als rozijnen, alsof ik ze een uur in water heb geweekt.

Het is een prachtige dag, afgezien van  de vochtigheid, die de oorzaak is van het toegenomen verschijnen van mijn symptomen. De afgelopen drie dagen hoopte ik me klaar te voelen om bloemen te planten. Tot een andere dag … want vandaag zal dit niet gebeuren. Geweldig, mijn bank heeft drie ongeautoriseerde transacties van mijn bankpas gerapporteerd. Fantastisch! Ik ontving een e-mail over een geliefde zangeres die in een nabijgelegen arena zal optreden. 

De aanvankelijke opwinding wordt natuurlijk overschaduwd door het feit dat er  met het weer van dit jaar een kans van 70 tot 30 is dat het evenement voor mij onmogelijk zal blijken. Deze ziekte verstoort alles! Ik wil gewoon enkele aspecten van het leven delen waarvan mijn vrienden kunnen genieten, vooral in deze tijd van het jaar met het warme weer, strandvakanties, barbecues in de achtertuin en dagen in het park. GRRRR! Ik stop … en haal diep adem. Soms vraag ik mijn man om een ​​berenknuffel, in plaats van de tijd te nemen om mijn frustraties en pijn te uiten. Er zijn momenten waarop het niet nodig lijkt om de situatie te verwijderen, of het risico loopt dat ik de woorden moeilijk vind, en het stoort me alleen maar nog meer. Een liefdevolle knuffel is de beste manier om uit te leggen dat ik het moeilijk heb en dat ik troost nodig heb. Dit is altijd  gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral als er geen uitweg is uit de stressvolle situatie.

, of als je niet iemand hebt, of een huisdier, of een knuffeldier waar je die zachte, zachte knuffel van kunt krijgen Het belangrijkste is om je te concentreren op hun gezondheid. In het aangezicht blijven van een exorbitante hoeveelheid stresshormonen is als brandstof toevoegen aan een vuur. We lijden al aan een ziekte die de reacties op pijn versterkt en overdrijft. 

 

Het toevoegen van adrenaline kan andere lichaamssystemen beïnvloeden, die sterkere, zwaardere vormen van pijn, kortademigheid, verhoogde bloeddruk en hartslag kunnen veroorzaken. Omdat ik sowieso een beetje nerveus en emotioneel ben, kostte het me jaren om volledig te beseffen dat hoewel de aanvankelijke adrenaline op dit moment nuttig kan zijn, het op de lange termijn mijn lichaam dagen kost om de effecten op te lossen. Omdat we niet in een luchtbel leven, worden we gedwongen om te gaan met veel van dezelfde stressfactoren die we zouden tegenkomen, ongeacht onze gezondheid, vooral als we samenwonen met andere mensen die een normale levensstijl hebben. Aangezien  ik niet een van die geweldige mensen ben die gedijen onder druk, en helaas had  ik geen rolmodel, die effectieve coping-strategieën heeft gebruikt,  ik ben  al “bedraad” om niet te weten hoe ik correct met stress moet omgaan. Door tijdens mijn hele carrière met medische professionals te werken, kreeg ik de ondersteuning die ik nodig had om situaties te leren classificeren en te proberen de stress waar mogelijk op een lager niveau te houden. Dat wil niet zeggen dat ik verstoken ben van de mogelijkheid om boos of overweldigd te worden, vooral wanneer fibromyalgie een trapsgewijs effect creëert van problemen en problemen die niet altijd een oplossing hebben. Ik leer herkennen wat voor soort dag ik heb en hoeveel ik nu aankan. Als ik overweldigd ben (fysiek of mentaal), trek ik me ervan terug. Soms ga ik naar bed en kom ik later op het probleem terug.  Ik probeer vooral te erkennen dat de wereld niet aan mijn voeten instort. Als ik me beter voel, kan ik de situatie met een kalmere houding en een ander perspectief bekijken …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *