DETTA ÄR MIN DAG MED FIBROMYALGIA

DETTA ÄR MIN DAG MED FIBROMYALGIA

Idag är den jobbigaste dagen efter att ha börjat leva med fibromyalgi och att jag har färgat dagar av de som ska glömma. Allt gör ont, och när jag säger allt menar jag allt.

Igår var en hård dag full av händelser, för mycket spänning, för mycket verklighet utan ögonbindel, för många förtydliganden till någon som förtjänade dem långt tidigare och som jag trodde gavs uppriktigt och tydligt. Idag, idag är dagen efter så mycket negativa känslor, efter så mycket utbrott, att se att din värld föll samman och det finns ingen möjlig lösning, att se att allt var en fars som du skapade framför dina ögon eftersom verkligheten, i det ögonblicket , var mycket smärtsamt; men det måste vara så att nu är min kropp, mitt sinne och mina känslor beredda att se och möta verkligheten.

Jag vet inte var jag ska börja, hur jag ska förklara för någon som inte känner smärtan att fibromyalgiska patienter känner vad som händer i vår kropp när ångvälten bestämmer sig för att passera över den och insisterar på att förstöra varje avlägsna hörn av din kropp och själ .

Nåväl, jag ska försöka. Jag vaknade efter att ha sovit lite natten innan. Han hade inte vilat mycket tack vare gårdagen, även om det inte är helt sant, han hade inte vilat så mycket som nästan varje natt. Jag hade svårt att stå upp och hålla mig upprätt tills jag nådde bottenvåningen där köket ligger. Verkligen redan låg skulle det vara och utan någon lust att prata, skratta, förklara eller något; Du vill bara äta frukost, ta din medicin och lägga dig på soffan för att smärtan ska försvinna.

Problemet med detta är samexistens, för då frågar de dig hur du mår och du vill förstås inte svara det vanliga, så du säger något i stil med “trött och lite öm”, men problemet är redan där, det är redan löst. genereras för att ditt uttryck, ditt ansikte, dina gester, din bristande uppmärksamhet inte stämmer överens med svaret du har gett och sedan börjar ett obehagligt klimat skapas vid bordet. När det där syratestet är över reser man sig upp med svårighet, och tar medicinen, för att se om det överhuvudtaget hjälper. Du går upp igen och du tar av dig pyjamasen för att fräscha upp dig, du går ner och lägger dig på soffan för att se om det händer saker.

I det ögonblicket gjorde mina fötter, ben, midja och rygg ont. Dina ögon börjar bränna och du känner dig väldigt obekväm. Faktum är att du inte bara känner dig obekväm på grund av det som gör ont, du känner dig obekväm för idag har du haft aquarunning och du kan inte gå, för att du skulle ha velat göra saker och du kan inte göra någonting; Man utsätts för att sitta i den vanliga stolen utan att kunna gå ut, inte ens för att få lite frisk luft på terrassen. När det där syratestet är över reser man sig upp med svårighet, och tar medicinen, för att se om det överhuvudtaget hjälper. Du går upp igen och du tar av dig pyjamasen för att fräscha upp dig, du går ner och lägger dig på soffan för att se om det händer saker.

I det ögonblicket gjorde mina fötter, ben, midja och rygg ont. Dina ögon börjar bränna och du känner dig väldigt obekväm. Faktum är att du inte bara känner dig obekväm på grund av det som gör ont, du känner dig obekväm för idag har du haft aquarunning och du kan inte gå, för att du skulle ha velat göra saker och du kan inte göra någonting; Man utsätts för att sitta i den vanliga stolen utan att kunna gå ut, inte ens för att få lite frisk luft på terrassen. När det där syratestet är över reser man sig upp med svårighet, och tar medicinen, för att se om det överhuvudtaget hjälper.

Du går upp igen och du tar av dig pyjamasen för att fräscha upp dig, du går ner och lägger dig på soffan för att se om det händer saker. I det ögonblicket gjorde mina fötter, ben, midja och rygg ont. Dina ögon börjar bränna och du känner dig väldigt obekväm. Faktum är att du inte bara känner dig obekväm på grund av det som gör ont, du känner dig obekväm för idag har du haft aquarunning och du kan inte gå, för att du skulle ha velat göra saker och du kan inte göra någonting; Man utsätts för att sitta i den vanliga stolen utan att kunna gå ut, inte ens för att få lite frisk luft på terrassen.

Du går ner och lägger dig i soffan för att se om det händer saker. I det ögonblicket gjorde mina fötter, ben, midja och rygg ont. Dina ögon börjar bränna och du känner dig väldigt obekväm. Faktum är att du inte bara känner dig obekväm på grund av det som gör ont, du känner dig obekväm för idag har du haft aquarunning och du kan inte gå, för att du skulle ha velat göra saker och du kan inte göra någonting; Man utsätts för att sitta i den vanliga stolen utan att kunna gå ut, inte ens för att få lite frisk luft på terrassen. Du går ner och lägger dig i soffan för att se om det händer saker.

I det ögonblicket gjorde mina fötter, ben, midja och rygg ont. Dina ögon börjar bränna och du känner dig väldigt obekväm. Faktum är att du inte bara känner dig obekväm på grund av det som gör ont, du känner dig obekväm för idag har du haft aquarunning och du kan inte gå, för att du skulle ha velat göra saker och du kan inte göra någonting; Man utsätts för att sitta i den vanliga stolen utan att kunna gå ut, inte ens för att få lite frisk luft på terrassen.

Min fyraåriga dotter insisterar på att få ligga med mig i soffan, så att jag efter en kort stund börjar känna mig obekväm på grund av hennes rörelser och för att hon vill leka med mig. Vad mer skulle jag vilja ha idag!!!! Men det är bara det att jag inte ens förstår vad du säger, hennes TV på, Pablillo ber henne om tyget, hon pratar med mig; Det är för mycket för mig, mitt sinne är inte alls klart, mina förmågor är mindre än 20% och jag börjar misströsta, känna mig värdelös, känna att jag är värdelös, att förstå att jag inte ger något positivt till vem som helst och att jag har vad jag förtjänar. Så, innan jag tjurar ner, bestämmer jag mig för att gå upp för att lägga mig på mitt rum, där min dotter jagar mig och där jag hittar min man som klär på sig.

Så han frågar mig hur jag mår och om jag ska lägga mig där. Jag förklarar hur jag mår förutom att smärtan redan är så outhärdlig att den är uppenbar och jag säger ja, jag ska lägga mig i rummet för att försöka vila. Det är då jag hallucinerar mer än jag trodde att jag någonsin skulle hallucinera, min man ber mig förklara vad dvärgen hade bett om i kunglig gåva för att gå ut och köpa det till honom. Mitt ansikte måste ha visat vad jag verkligen kände i det ögonblicket, ilska, frustration, ödslighet; Jag frågade honom om han skulle lämna mig så här och med barnen hemma.

Hans svar var mer upplysande än hans inställning under alla dessa år. Ja, jag tänkte ta vara på tiden, barnen kommer inte att störa dig och hundarna mindre. Barnen kommer inte att störa dig; min fyraåriga dotter kommer inte att störa mig, men hon förstår verkligen inte hur jag känner, han slänger och vänder sig just nu i sängen där jag ligger och till och med hans rörelse gör mig helt obeskrivlig smärta. För det är inte så att tjejen stör mig, det är att hon är en tjej och du kan inte be henne att inte vilja lära mig hur hon gör kullerbyttor i sängen och får mig att röra på mig av misstag eller slå mig eller helt enkelt madrassens rörelse gör det min kropp darrar i en skarp smärta som jag har svårt att återhämta mig ifrån.

Jag kände mig ensam, övergiven, men sedan förstod jag snabbt; Det är inte övergivande, det är helt enkelt missförstånd. Han som hallucinerade när jag berättade att min första man lämnade mig med en kris och åkte på resa och lämnade barnen hos sina föräldrar, nu förstår jag inte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *