Er du en fibromyalgi-patient? Vil du tabe dig?

Hvad er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en kronisk muskel- og skelettilstand, der er kendetegnet ved generaliseret smerte eller smerter i ømme punkter.

I USA lider cirka 5 millioner mennesker af denne sygdom.

Fibromyalgi påvirker mennesker i alle aldre med stort set påvirker middelaldrende mennesker og kvinder.

Det er en meget almindelig og meget forskningsforstyrrelse. Alligevel er den faktiske årsag til sygdommen stadig ukendt.

Hvad er symptomerne forbundet med sygdommen?

Fibromyalgi lidelse er generelt kendetegnet ved svær smerte, stress, depression, hovedpine, forstyrret søvn osv.

Smerte

Smerter er et karakteristisk træk ved fibromyalgi. Smerten kan være udbredt overalt i kroppen eller kan være til stede på specifikke steder, der kaldes ømme punkter.

Smerten er for dyb i musklerne med brændende og skarp fornemmelse.

Forstyrret søvn

Sygdomme med fibromyalgi oplever vanskeligheder, mens de sover og vågner op mange gange på grund af svær smerte og rastløshed. Patienterne føler sig udmattede og trætte.

Depression

Den intense muskuloskeletalsmerter dræner ud al energi fra patientens krop, der får ham / hende til at føle sig deprimeret.

Irritabelt tarmsyndrom

40-70% af patienterne med fibromyalgi lider af irritabelt tarmsyndrom, der inkluderer diarré, forstoppelse og gas.

Følsom hud

Cirka 50% af de syge oplever hudfølsomhed over for temperaturudsving, støj, medicin osv.

Hukommelsesproblemer

Mange patienter lider af  hukommelsesproblemer,  også kaldet fibro tåge.

Andre symptomer såsom svimmelhed, stivhed i ben, angst osv. Ses også hos mange fibromyalgiepatienter.

Kvinder har endnu andre symptomer, såsom præmenstruationssyndrom (PMS), bækkensmerter osv.

Hvordan skal man håndtere fibromyalgi?

Der findes medicin til behandling af symptomerne på sygdommen og ikke selve sygdommen. Ingen kur mod fibromyalgi er tilgængelig indtil dato.

Smertestillende, antidepressiva og andre lægemidler ordineres af læger og læger.

Hvorfor oplever en fibromyalgi-lidende vægtøgning?

Et andet mest interessant problem, som fibromyalgipatienter lider, er en stigning i deres vægt.

Mange fibromyalgi-patienter oplever vægtøgning med at lægge næsten 25-30 pund ekstra i det første år af diagnose.

Det er stadig ikke klart, hvor denne vægtøgning kommer fra. Nogle forskere kommenterer, at ved fibromyalgi kan hormonet leptin, der er ansvarlig for signalering af appetit, sende falske sultmeddelelser til hjernen og få patienten til at spise mere.

Andre forskere antyder, at skjoldbruskkirtlen også kan blive dysfunktionel, hvilket fører til at bremse kroppens evne til at forbrænde kalorier og dermed vægtøgning.

Forskellige årsager bag denne vægtøgning kan være:

1- Lægemidler

De lægemidler, der er ordineret til behandling af symptomer på fibromyalgi, kan føre til vægtøgning som deres bivirkninger. Disse lægemidler ændrer hormonerne, nedsætter stofskiftet og øger appetitten.

2 – Nedsat stofskifte

Nedsat stofskifte betyder, at et langsommere antal kalorier forbrændes på daglig basis og dermed potentiel vægtøgning.

Undersøgelser har vist, at de forskellige hormoner, såsom skjoldbruskkirtel, serotonin osv.) Er ansvarlige for at nedsætte metabolismen.

Forskere har fundet, at fibromyalgi og autoimmunitet i skjoldbruskkirtlen er knyttet til hinanden.

Insulin spiller også en stor rolle i vægtøgning. Fibromyalgi kan forårsage mere insulinaktivitet, der fører til mere vægtøgning.

3 – Nedsat fysisk aktivitet

På grund af svær smerte overalt i kroppen, føler den lidende sig for stresset og træthed, der sænker den fysiske aktivitet.

Patienten føler, at han ikke har energi tilbage til endda at udføre sine daglige opgaver, hvilket mindsker den fysiske aktivitet.

4 – Forstyrret søvn

Mange undersøgelser har antydet, at forstyrret søvn også er relateret til stigende kropsvægt.

Søvnmangel fører til øget appetit og ændrer stofskiftet. Reducer energiforbruget.

5- Irritabelt tarmsyndrom (IBS)

50% af fibromyalgi-patienterne lider af IBS. En undersøgelse udført i UK antydede, at kronisk smerte og betændelse også kan knyttes til vægtøgning.

Hvordan kan træningshjælp i vægttab?

Træning er altid nyttigt for alle. Alle bør tage tid fra deres travle plan og udføre fysisk aktivitet.

Træning kan bestemt hjælpe med at opretholde den rette vægt, selvom en person er en fibromyalgi-patient. Det betragtes som en terapi mod fibromyalgi.

Træning øger den fysiske aktivitet, der øger energi i kroppen og forbrænder kalorier.

Aerobe øvelser såsom gå, svømning og cykling tre dage om ugen kan hjælpe fibromyalgi-lidende til behandling af sygdommen og til formindskende smerter.

Der er mange undersøgelser, der viser, at træning har en positiv effekt på fibromyalgi-patienten.

På grund af overdreven smerte er det meget svært for nogle fibromyalgi-patienter at overbevise om enhver form for træning.

Svær smerte gør den daglige aktivitet meget vanskelig at håndtere og fører til meget mindre eller ingen fysisk aktivitet. Dette fører til fedme, der i sig selv er en sygdom.

Regelmæssig motion holder ikke kun folk i form, men det reducerer også søvnforstyrrelser, stress og træthed.

Læge eller læger bør altid motivere fibromyalgi-patienter til enhver fysisk aktivitet såsom yoga, aerobic, strækning osv. Af alle de tilgængelige typer øvelser anbefales aerob træning en.

Det anbefales at starte med 5-10 minutters gang eller cykle og derefter gradvist øge intensiteten af ​​træningen og træne.

Anstrengelse af enhver art skal undgås under træning, fordi det kan øge smerter.

Aqua-øvelser kan også vise sig at være en gavnlig træning og kan reducere belastningen på leddene.

Begyndende med en lavintensiv træning og gradvist stigende hastighed hjælper med at forbrænde flere kalorier.

Hvis en patient har en positiv tilgang til regelmæssig træning, kan han / hun gøre sit liv bedre til at leve selv med fibromyalgi.

En fibromyalgi-patient skal altid konsultere en fitnesstræner og hans / hendes læge, inden en træning starter, fordi ethvert forkert træk kan øge intensiteten af ​​smerterne.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Archives of Physical Medicine & Rehabilitation er der en stærk sammenhæng mellem fysisk form og fibromyalgi.

Det blev konstateret, at højere fysiske konditioner var forbundet med mindre alvorlige symptomer på sygdommen hos kvinder.

Kan diæt hjælpe fibromyalgi-lidende med at reducere vægten?

Diæt spiller en vigtig rolle i alles liv  og fysiske velbefindende. I tilfælde af fibromyalgi er det yderst nødvendigt at planlægge en komplet og sund kost.

Der er hidtil blevet foretaget forskellige undersøgelser for at se forholdet mellem mad og lidelser hos fibromyalgi-patienter.

Undersøgelser bekræftede, at mad kan være en årsag til mange hudallergier hos patienten, der lider af fibromyalgi. At undgå madvarer, der kan indeholde allergener, kan være en løsning.

Når det kommer til fedme og fibromyalgi, bør ernæringsfysiologen konsulteres, som kan planlægge en sund diæt til den syge, der hjælper med at reducere vægten uden at få nogen allergier.

En mad, der er effektiv til at forbrænde kalorier, og som ikke tilsætter for mange kalorier, er nyttigt til at opretholde en korrekt kropsvægt. At have tre måltider om dagen med en sund snack holder vægten under kontrol.

Det kan være en fordel at spise godt protein såsom magert kød, hudløs kylling, fisk, æg, mejeriprodukter og bælgfrugter.

Alle grøntsager er en god kilde til gode kulhydrater, der har et højt fiver og meget lavt sukkerindhold.

Spise grøntsager, friske frugter og spise planteolier såsom olivenolie kan hjælpe med fedme. Frugt og grønt er rig på antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe sygdomme.

Gurkemeje og ingefær er naturlige antioxidanter og antiinflammatoriske. Forbruget af disse på daglig basis er en hjælp til at reducere smerter og hudsygdomme.

At undgå friteret, olieagtig mad, konserveret og pakket mad og sødede drikke kan hjælpe med at reducere eventuelle ekstra kalorier. At have meget let middag tidligt på aftenen hjælper med at få ordentlig søvn om natten.

Hvordan hjælper alternative terapier med at reducere vægten?

Alternative behandlinger såsom akupunktur , afslapning, meditation, dyb vejrtrækning osv. Har vist sig at reducere smerter hos fibromyalgi-patienter.

Disse tilgange reducerer også stress, træthed, depression og forbedrer søvn. Dette er ikke-medicinske behandlinger, der slapper af kroppen og fylder krop og sind med positivitet.

For nogle patienter fungerer massageterapi meget. Det styrker musklerne og toner kroppen. Det reducerer hjerterytme, angst, træthed og lindrer smerter.

Meditation hjælper også med at holde krop og sind afslappet og hjælper med at reducere angst og depression. Den stressfri krop har en tendens til at træne godt og føles motiveret.

Fugtig varme og fugtige varmepuder er også kendt for at forbrænde fedt og også lindre smerter og angst.

Hvad stopper dig?

At tabe sig kan være et stort problem for enhver, hvis det ikke behandles korrekt.

Fibromyalgi-lidende tror måske, at det er næsten umuligt med svær og lammende smerter overalt i kroppen.

Men hvis det afprøves med fuld beslutsomhed og positiv tankegang, er det ikke så svært at opnå.

At miste overskydende fedt med korrekt diætplan og ren spisning, regelmæssig træning og føle sig positiv hele tiden hjælper med at nå målet før.

Ændring af livsstil til en sund og renere hjælper med at udføre de fleste af de daglige aktiviteter, selv med fibromyalgi.

Spise rene og sunde kulhydrater, undgå gluten og sukkerholdige produkter hjælper med at opretholde en sund krop.

Regelmæssig træning, selv i 15 til 20 minutter, holder kroppen aktiv og fuld af energi. Således er det aldrig sent at begynde at træne for dig selv.

Forbrænding af ekstra fedt reducerer smerter og søvnrus i sig selv.

Leave a Comment