Fibromyalgi: den smerte, at samfundet ikke ser eller forstår

Fibromyalgi blev anerkendt som en sygdom i 1992. Af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i dag er 4% af befolkningen påvirket af fibromyalgi. Næsten 90% er kvinder. Det er kendt som “usynlig sygdom”, fordi det påvirker alle bløde væv i muskel- og knoglesystemet og ikke let kan diagnosticeres ved medicinske test. Fibromyalgi ses ikke og efterlader ingen mærker eller hudlæsioner, som andre kan opdage. Det er en ensom, desperat smerte .

Fibromyalgi er meget vanskeligt: ​​Jeg ved ikke, hvordan jeg vågner op i dag, hvis jeg kan bevæge mig, hvis jeg kan grine, eller hvis du bare vil græde af en kronisk sygdom.

Etiologien af ​​denne sygdom er stadig ukendt, men vi ved, at flere mennesker skal diagnosticeres hvert år for at sikre den bredest mulige indgriben, herunder den logiske natur af det biopsykosociale aspekt.

I dag leverer vi nogle grundlæggende retningslinjer i vores område, så du kan kontrollere sygdommen stærkt og forbedre din livskvalitet så længe som muligt.

Fibromyalgi: den rigtige sygdom ses ikke

Hvis en person ikke kan komme ud af sengen, fordi han tror, ​​at “varme nåle” skader deres led, bliver de ikke narret eller søger en undskyldning for ikke at gå på arbejde. Fibromyalger skal tilføje deres egen sygdom med en social misforståelse med en følelse af at være usynlig i en verden, der kun tror på, hvad den ser.

Det største problem med FM (fibromyalgi) er kontroversen om, hvorvidt dets oprindelse er af psykologisk eller organisk karakter. Dette er de vigtigste konklusioner fra eksperterne:

Mulig oprindelse af fibromyalgi.

For det første skal det være klart, at der ikke er nogen medicinsk dokumentation, der forbinder fibromyalgi med psykiatrisk sygdom.

Nogle forfattere nævner imidlertid, at cirka 47% af patienter med angst overvejer, at denne psykologiske dimension kan være deres egen reaktion på smerte, på selve sygdommen.
Ifølge en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Arthritis & Rheumatology, lider mennesker med fibromyalgi af øget følsomhed over for daglig sensorisk stimulering.
Fra RM-forskere fandt de, at sensoriske integrationsområder i hjernen er overlegne med den sædvanlige overstimulering for visuelle, taktile, lugtende eller auditive stimuli.
Fibromyalgi-patienter har et større antal sensoriske nerver i fibrene, så enhver stimulering eller temperatursvingning medfører alvorlig smerte.
fibromyalgi smerter

Det skal bemærkes, at hver følelsesmæssig faktor øger fornemmelsen af ​​smerter i nervefibrene. Overstimulering, stress og smerter forekommer i en given situation, og smerter og patienten med kronisk træthed bliver impotens og endda depression.

Fald derfor i en ond cirkel, hvor en sygdom af organisk oprindelse forværres af den psykologiske faktor. Derfor er det interessant at kontrollere den følelsesmæssige dimension for at mindske eller i det mindste “kontrollere” den etiologiske oprindelse.
Depression, hjertesygdom.

Alt har mistet sin mening i mit liv, intet interesserer mig og intet overrasker mig, jeg føler mig tom… depression. Se mere “

Psykologiske strategier til behandling af fibromyalgi.

Kronisk smerte er en del af vores sociale virkelighed, og fibromyalgi (FM) er en vigtig årsag. Nu hvor vi ved, at faktorer som stress eller tristhed øger følelsen af ​​lidelse, er det vigtigt at etablere en grundlæggende mestringsstrategi, der kan hjælpe os.

I dag stod du op, klædt og du kan gå ud. Ingen andre vil forstå dine resultater, men disse små fordele er vigtige for dig og bør give dig styrke: det kan være stærkere end din sygdom.

Leave a Comment