Fibromyalgi, den usynlige sykdommen: “Selv om du ser meg med et godt ansikt, føler jeg smerte”

En kvinne som lider av ryggsmerter.

En kvinne som lider av ryggsmerter.

Jeg er 54 år, og i fjor ga de meg endelig en diagnose etter mange års  smerte , der de alltid fortalte meg at jeg hadde beinslitasje. 

Diagnosen var  fibromyalgi , den  usynlige og utrolige sykdommen  for mange mennesker. Det kommer en tid da du ikke lenger vet hva som gjør deg vondt, for hver dag er noe annerledes. 

Selv om du ikke vil og later som om du er sterk, kan smertene bli verre, du går inn i  depresjon  og angst og verden kollapser ved føttene dine. Folk som kjenner deg, tror på deg, og selv om det er vanskelig på jobben, prøver du å smile og fullføre oppgavene.

Det dårlige er at noen kolleger mener at ingenting gjør vondt fordi du går inn og ut og vil leve, men det er ikke slik. Selv om du har et  godt ansikt,  følger smertene alltid med oss. 

Jeg ber bare om  mer bevissthet  om denne sykdommen, mer forskning og at du tror oss. At det å ha et godt ansikt eller ønsker å stelle seg selv, betyr ikke at smertene forsvinner, bare at du vil føle eller prøve å føle deg bedre.

Jeg ber om mer livskvalitet for mennesker som, i likhet med meg, lider  i stillhet  hver dag. Nok av at det er en usynlig sykdom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *