Fibromyalgi, den osynliga sjukdomen: “Även om du ser mig med ett bra ansikte känner jag smärta”

En kvinna som lider av ryggont.

En kvinna som lider av ryggont.

Jag är 54 år och förra året gav de mig äntligen en diagnos efter många års  smärta , där de alltid sa till mig att jag hade benförslitning. 

Diagnosen var  fibromyalgi , den  osynliga och otroliga sjukdomen  för många människor. Det kommer en tid då du inte längre vet vad som gör dig ont, för varje dag är något annat. 

Även om du inte vill och låtsas vara stark kan smärtan bli värre, du går in i  depression  och ångest och världen kollapsar vid dina fötter. Människor som känner dig tror på dig och även om det är svårt på jobbet försöker du le och slutföra uppgifterna.

Det dåliga är att vissa kollegor tycker att inget gör ont eftersom du går in och ut och vill leva, men det är inte så. Även om du har ett  bra ansikte, kommer  smärtan alltid med oss. 

Jag ber bara om  mer medvetenhet  om denna sjukdom, mer forskning och att du tror på oss. Att ha ett bra ansikte eller vill sköta sig själv betyder inte att smärtan försvinner, bara att du vill känna eller försöka må bättre.

Jag ber om mer livskvalitet för människor som, som jag, lider  i tystnad  varje dag. Tillräckligt med att det är en osynlig sjukdom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *