Fibromyalgi och de problem det kan orsaka i våra ögon.

Visste du att våra ögon har sex huvudmuskler som styr deras rörelse?  Eftersom fibromyalgi i sin natur består av generaliserad muskuloskeletal smärta, är det självklart att  musklerna i våra ögon också kan påverkas.

Några av hur dina ögon kan påverkas är:  •  Smärta –  Orsaken till smärta kan vara resultatet av torra ögon. Om det påverkar dig, kanske din ögonläkare kan föreslå några bra smörjande ögondroppar. Det har hjälpt mig oerhört med smärtan jag upplever. Du bör också se till att du inte har att göra med en skrapad hornhinna.

• Huvudvärk:  de 👉👉Cluster huvudvärk  brukar orsaka smärta bakom ena ögat. De påverkar också den sidan av ditt huvud. Trötthet kan göra dem värre. De 👉👉migrän  är en annan typ av huvudvärk som påverkar dina ögon. De får dig att känna mer smärta i närvaro av ljus. Ett mörkt, tyst rum hjälper dig i allmänhet att övervinna detta.

• Ljuskänslighet:  Naturligt solljus verkar inte vara ett stort problem, även om det är en bra idé att bära solglasögon när de utsätts för det. Jag tycker att interiörbelysning gör mina ögon obekväma och ibland smärtsamma. Bländning av strålkastare i skymningen kan hindra dig från att köra bekvämt på natten.

• Att se suddigt:  speciellt när vi är trötta eller har tittat på skärmar för länge kan vår syn bli suddig. Ibland kan brist på skärpa innebära att du behöver glasögon, eller om du redan har glasögon kan du behöva ett nytt recept. Att stänga ögonen ett ögonblick för att vila och njuta av en ljudbok eller tyst musik kan verkligen hjälpa.
• Ändring av fokus: 

när jag tittar på TV och det finns en scen som passerar för snabbt, till exempel, måste jag stänga ögonen eftersom det gör mig illamående. Det är också detta som hindrar mig från att gå till de spel som jag brukade njuta av på mässan. I princip allt i min synfält som rör sig eller förändras för snabbt. Egentligen, även om scenen rör sig, verkar jag inte fokusera förrän rörelsen slutar. Jag kan inte titta på några gifs eller andra bilder på annonser som har snabba repetitiva rörelser. Brist på sömn, trötthet, stress och ångest kan få dessa symtom att öka i svårighetsgrad, på samma sätt som de påverkar alla dina andra fibromyalgi symtom och deras svårighetsgrad. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *