Fibromyalgi og costochondritis: den måde, de er forbundet

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der inkluderer svær og vedvarende kropsmerter. Det kan behandles på forskellige måder og påvirker hver enkelt person forskelligt, da smerterne kan variere.

Sammen med sygdommen er der en øget chance for at udvikle visse typer tilstande, såsom costochondritis.

Costochondritis kan forekomme hos mennesker, der allerede lider af regelmæssige kropsmerter, da det er en tilstand, der består af brystsmerter.

De to betingelser er ikke undersøgt sammen nok til at størkne deres forbindelse, men de kan antages på baggrund af allerede udførte undersøgelser. Nogle mennesker med FMS rapporterede, at de havde svært ved at forklare smerter i deres skuldre, brystkasser og brystben, svarende til Costochondritis.

Hvad er fibromyalgi?

Fibromyalgi (FMS) er en svækkende tilstand, der kan påvirke livet for dem, der lider af det, selvom det ikke er livstruende.

Døsighed, søvnproblemer og kronisk smerte er blot et par af tegnene. Det blev beskrevet som følelsen af, at du har fået en meget lang, irritabel forkølelse.

Niveauet af ubehag, som mennesker med FMS føler, kan være fra ubehageligt til smerteligt smertefuldt overalt; det kan gøre det vanskeligt at udføre normale aktiviteter, der påvirker folks liv med det.

Symptomer:

 • Den  kroppens  ømme  punkter
 • Konstant smerter i muskler eller led og gentagelse
 • Træthed og somnolens
 • Mulig søvnløshed og andre problemer med søvn
 • Mulige problemer med hovedet
 • Problemer med hukommelse / koncentration
 • Irritabel tarm (IBS) syndrom

Hvad  er  Costochondritis?

Costochondritis, også kendt som ikke-hjertebrystsmerter og muskuloskeletale brystsmerter, er en tilstand, der involverer kroniske ribbesmerter, ifølge svækkende sygdomme.

Dette påvirker ribbenburet og brystbenet på grund af betændelse i brusk mellem de to. Afhængig af hvor dårlig den oprindelige hævelse er, varierer smerten, men det kan stadig være meget smertefuldt.

Nogle har nævnt, at det er en slags fornemmelse af at brænde eller skære, uanset om det var dårligt eller ikke.

Årsagen til disse tilstande er ikke sikker, men nogle har mistanke om, at det kan være et enkelt eller vedvarende sår i brystet eller en virusinfektion.

Selv uden at være sikker på den vigtigste årsag til sygdommen, fandt læger, at den kunne være forårsaget af at have fibromyalgi (også kendt som FMS).

De fleste mennesker med fibromyalgi har en slags costochondritis; omkring 60-70% af dem med FMS har også symptomer på ikke-hjertebrystsmerter.

Symptomer:

 • Ribebur og variabel smerte i brystbenet (vigtigste symptom)
 • Åndedrætsmerter (vejrtrækning strækker brusk og forårsager smerter, så nysen og hoste kan forekomme)
 • Smerten i armen og skulderen
 • Rødhed og / eller hævelse i de mest vanskelige områder (tilstanden Called Tietze)

Hvordan forbindes de nøjagtigt?

Det er ikke sikkert, den nøjagtige forbindelse mellem de to lidelser, da Costochondritis normalt er en mindre skade og ikke en livslang sygdom.

Ikke desto mindre har der været tilfælde, hvor en FMS-patients brystsmerter er tæt på den, der ikke er smerter i brystet.

Nogle af de ømme punkter med fibromyalgi * kan være placeret under knoglen, hvilket kan være en grund til, at ribben og brystbenet begynder at skade.

Costochondritis er muligvis ikke nøjagtigt, men symptomerne peger på det. Det er blevet sagt, at de fleste, der er indlagt på FMS, har brystsmerter, der ikke blev diagnosticeret.

En sammenligning synes at være påkrævet at blive etableret, da der endnu ikke er nok data om forholdet.

Fibromyalgi budpoint = 18 point på kroppen, der bliver øm eller smerter på grund af FMS; en måde for patienter at registrere FMS, hvis det er alvorligt eller tilbagevendende.

Hvis du ser dybere på betydningen af ​​budpunkter, vil du ikke forveksle med triggerpunkterne; de er ens, men ikke de samme.

Begge behandlinger

Da fibromyalgi kan ses at forårsage costochondritis, kan behandling af FMS hjælpe med at afslutte kroniske brystsmerter forårsaget af sidstnævnte lidelse. Det er kendt, at de er sammenhængende, så de kan ses sammen.

Hydroterapi er en form for behandling af FMS, da vand kan reducere både betændelse og slappe af muskler.

Der er øvelser og aktiviteter, der kan være gavnlige, hvis du har en pool eller spa, som det ville være værd at få til at lette FMS.

Hvis du har en fysioterapeuts støtte, kan du begynde at styrke dine muskler eller bare slappe af af dem. Dette kan hjælpe med at lindre smerten forbundet med fibromyalgi.

Behandler kun en

Hvis du bare ønsker at behandle Costochondritis, kan du hjælpe med ethvert antiinflammatorisk lægemiddel sammen med is.

Det bliver svært, når du har begge dele, så spørg din læge om medicin mod smerter og varme, der kan hjælpe, så de ikke forværrer det.

Regelmæssige smertestillende midler kan interagere dårligt med andre FMS-relaterede lægemidler.

Gennem fysioterapi til stresshåndtering kan alt hjælpe med at lette symptomerne på FMS, bare sørg for at tale med din læge om, hvad der kan være bedst for dig.

Sygdommen forsvinder ikke bare; det er kronisk. Gennem støtte og en sund livsstil kan lidelserne lindres.

Selvom det ikke kan bekræftes, at forholdet mellem de to betingelser er ren kendsgerning, har mange grund til at tro, at det er gyldigt.

Costochondritis, som kan være forårsaget af gentagne traumer, kan meget sandsynligt være brystsmerter, som FMS-patienter føler. På en måde er FMS en almindelig skade, da det er kroniske smerter i kroppen.

Behandling og vedligeholdelse af FMS kan reducere chancerne for Costochondritis, så det bør ses på.

Hvis nogen med Costochondritis mener, at tilstanden bliver værre, eller hvis den er længere end normalt, kan det være FMS. Afhængigt af en kropsdeles ømhed har de to tilstande meget ens bivirkninger.

Så prøv træning eller hydroterapi for at slappe af og styrke musklerne for at sænke chancerne for at få Costochondritis eller for at hjælpe med at lindre regelmæssig FMS-smerte.

Sørg for, at du taler med en læge for at se, om du har problemer, hvis du bemærker de forskellige symptomer.

På deres egne måder kan de begge være skadelige; fysisk, psykologisk eller socialt, da det begrænser hvad en person kan gøre fra dag til dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *