Fibromyalgie en de problemen die het in onze ogen kan veroorzaken.

Wist je dat onze ogen zes hoofdspieren hebben die hun bewegingen regelen?  Omdat fibromyalgie van nature bestaat uit gegeneraliseerde musculoskeletale pijn, is het logisch dat  de spieren in onze ogen ook kunnen worden aangetast.

Enkele van de manieren waarop uw ogen kunnen worden aangetast, zijn:  •  Pijn –  De oorzaak van pijn kan het gevolg zijn van droge ogen. Als dat op u van invloed is, kan uw oogarts u misschien een paar goed bevochtigende oogdruppels voorstellen. Dat heeft me enorm geholpen met de pijn die ik ervaar. Je moet er ook voor zorgen dat je niet te maken hebt met een geschaafd hoornvlies.

• Hoofdpijn:  de 👉👉clusterhoofdpijn  veroorzaakt meestal pijn achter één oog. Ze hebben ook invloed op die kant van je hoofd. Vermoeidheid kan ze erger maken. De 👉👉migraine  is een andere vorm van hoofdpijn die uw ogen aantast. Ze laten je meer pijn voelen in de aanwezigheid van licht. Een donkere, stille kamer zal u doorgaans helpen dit te overwinnen.

• Gevoeligheid voor licht:  natuurlijk zonlicht lijkt geen groot probleem te zijn, hoewel het een goed idee is om een ​​zonnebril te dragen wanneer u eraan wordt blootgesteld. Ik merk dat binnenverlichting mijn ogen ongemakkelijk en soms pijnlijk maakt. De schittering van koplampen in de schemering kan ervoor zorgen dat u ‘s nachts niet comfortabel rijdt.

• Wazig zien:  vooral als we moe zijn of te lang naar schermen hebben gekeken, kan ons zicht wazig worden. Soms kan een gebrek aan scherpte betekenen dat u een bril nodig heeft, of als u al een bril heeft, heeft u mogelijk een nieuw recept nodig. Even je ogen sluiten om uit te rusten en te genieten van een audioboek of rustige muziek kan echt helpen.
• Verandering van focus: 

als ik televisie kijk en er is een scène die bijvoorbeeld te snel voorbijgaat, moet ik mijn ogen sluiten omdat ik daar misselijk van word. Dit is ook wat me ervan weerhoudt om naar de spellen te gaan die ik op de beurs leuk vond. Eigenlijk alles in mijn gezichtsveld dat te snel beweegt of verandert. Zelfs als de scène in beweging is, kan ik me niet concentreren totdat de beweging stopt. Ik kan sommige gifs of andere advertentie-afbeeldingen met repetitieve, snelle bewegingen niet bekijken. Slaaptekort, vermoeidheid, stress en angst kunnen ervoor zorgen dat deze symptomen ernstiger worden, net zoals ze al je anderen beïnvloeden fibromyalgiesymptomen en hun ernst. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *