Misbrug er den vigtigste årsag til fibromyalgi – undersøgelse

Misbrug er Fibromyalgi er en smertetilstand med tegn i ekstremiteterne lige fra muskelsmerter og følelsesløshed til søvnforstyrrelser. Betændelse og reaktion fra kroppen til stress gennem de komplekse hjerne-til-andre organinteraktioner spiller en rolle i fibromyalgi. Det kan være svært at undgå de stress, som moderne livsstil lægger os på, men vi har bestemt meget at kontrollere, der kan hjælpe med at lindre symptomerne på denne tilstand, herunder livsstilsvaner og kostvalg.

Misbrug er den vigtigste årsag til fibromyalgi

Der er ingen klar eller ligetil forklaring på, hvorfor fibromyalgi kan være forårsaget af følelsesmæssigt misbrug eller depression. Følelsesmæssig stress kan forringe evnen til at forhindre forskellige sygdomme i kronisk smerte, såsom FMS. Det er også kendt, at der er en forbindelse mellem følelsesmæssigt traume, søvnløshed, depression, smerter og andre symptomer. Affer i tidlig alder kan have alvorlige langtidsvirkninger.

Følelsesmæssigt misbrug ser ud til at være taget mindre alvorligt end fysisk misbrug, fordi det ikke har nogen udvendige tegn som blå mærker og knækkede knogler. Ikke desto mindre antyder de højere niveauer af følelsesmæssigt misbrug, der er forbundet med personer med fibromyalgi, især i barndommen, men også i voksen alder, behovet for at være opmærksom på potentialet for fibromyalgi.

Traumer til børn

Traumatiske minder og stress fra børnene er traditionelt blevet undervurderet som disponerende faktorer i udviklingen af ​​adskillige psykologiske og kroniske smertebetingelser, herunder fibromyalgi, irritabelt tarmsyndrom, søvnløshed, depression, angst, post-traumatisk stresslidelse og kronisk træthedssyndrom. Tidevandet er imidlertid ved at dreje, da forskning afslører en betydelig sammenhæng mellem misbrug i børns og voksnes sundhed.

I spædbarnet vokser centralnervesystemet hurtigt og er betinget til at reagere på forskellige stimuli og tryk i livet. Nye forbindelser dannes mellem hjernens celler som respons på hver stimulus, da der opstår en række miljøstimuleringer.

For eksempel skaber en behagelig oplevelse såsom en forældres kram eller en sød mad veje, der lærer hjernen til at reagere på disse stimuli behageligt. En skræmmende oplevelse vil også opbygge og udøve stier, der reagerer i frygt.

Som reaktion på stimuli kaldes denne proces med at skabe nye veje neuroplasticitet. Når vi ældes, falder neuroplasticiteten, hvilket betyder, at det er vanskeligere at udvikle nye veje og ændre vores hjernes reaktioner på stimuli. Ved at have en høj grad af neuroplasticitet har børn en tydelig fordel.

Ikke desto mindre fremhæver dette også vigtigheden af ​​at give den udviklende hjerne passende stimuli til at sikre, at der etableres sunde veje.

Traumatiske fibromyalgi-relaterede oplevelser inkluderer:

  • Ulykke
  • Følelsesmæssigt traume
  • Flere  vira,  for  eksempel  hepatitis  C  eller  HIV
  • En adskillelse fra din mors barndom, og det varede i mere end seks måneder.
  • At leve gennem en krig.
Mere  om  det  traume:

Forskellige typer traumer eller traumatiske begivenheder kan føre til debut af fibromyalgi, såsom:

Store skader–

typerne af skader, der er nævnt ovenfor, er nakke- og / eller øvre ryg / kropsskade, der kan opretholdes som et resultat af en ulykke med et motorkøretøj. Faktisk har det vist sig, at mennesker, der har haft motorkøretøjsulykker og vedvarende skader på whiplash-typen, er 10-13% mere tilbøjelige til at udvikle fibromyalgi efter deres skader. Dette kan ske fra uger til måneder efter traumet overalt.

Infections-

Mennesker, der er genetisk disponerede for fibromyalgi, der udvikler fibromyalgi-symptomer efter infektioner såsom hepatitis, infektioner med HIV, andre influenzastammer eller andre luftvejsinfektioner. Dem med fibromyalgi ser også ud til at have en opblussning under infektioner.

Følelsesmæssige traumer-

PTSD kan forårsage symptomer på fibromyalgi eller endda milde stressfaktorer. Dette kan forekomme på grund af stigningen i serotonin i hjernen og stof P i leveren. For patienter med fibromyalgi blev denne kemiske reaktion eller forbedring set. Igen er folk mere genetisk disponerede for fibromyalgi mere tilbøjelige til at se en forbindelse mellem følelsesmæssigt traume og fibromyalgiudvikling.

Når en person gennemgår fysisk traume i form af større skader eller kvæstelser af muskelsorter, såsom whiplash, kan dette påvirke kroppens nerver og små muskler. Når disse små muskler bliver hårdt nok sårede eller endda ødelagte, kan de få kroppens bløde væv til at danne det, vi kender som triggerpunkter.

Sådanne triggerpunkter er det, som læger vurderer i fibromyalgi-behandlingsprocessen, og når de stimuleres, bliver triggerpunkterne meget smertefulde og reaktive på grund af disse muskels skader. Forskere har fundet, at folk, der udvikler fibromyalgi efter fysisk skade eller traume, er mere tilbøjelige til at udvikle symptomer på den form, der er mere fysisk deaktiverende.

Så hvordan aktiverer traumer i barndommen eller vrede fibromyalgi, når der ikke findes nogen ”skademekanisme”, der kan forårsage symptomer? Jeg nævnte tidligere forskellen i serotonin og substans P-niveauer i hjernen, hvilke kemikalier er det, der udløser smerter og øger smerterespons, og at fibromyalgi er et skift i hjernens reaktion på smerter? Okay, barndomstraumer, forsømmelse, alvorlig sygdom eller andre medicinsk stressende begivenheder kan være så følelsesmæssigt smertefulde og mentalt ubehagelige, at det kan begynde at forårsage ændringer i det centrale nervesystem, som er det organ, der er involveret i smerterespons.

Dette kan også forårsage følelsesmæssige smerteresponser, der kan forekomme i oplevelser af fysisk smerte, der ikke har symptomerne på vævsskade. Og i det væsentlige, når en person får at vide, at ”det hele er i dit hoved”, er det ikke helt forkert. Ikke desto mindre indikerer det, at der på grund af følelsesmæssige omstændigheder er der en reel fysisk trigger.

Andre typer traumer

Andre typer traumer eller stressende begivenheder, der også kan være forbundet med indtræden af ​​symptomer på fibromyalgi, som muligvis ikke inkluderer nakke- / hovedskade eller traumer, kan omfatte større operationer, fødsel, krigstidepræstation eller enhver anden meget stressende begivenhed, der kan forekomme i dit liv.

Genetisk disposition og psykologisk stress kan også forårsage symptomer på at udvikle sig. Så med disse oplysninger ser det ud til, at der er en vis mulighed for behandling for at hjælpe med at lindre smerter, og hvis din fibromyalgi er forårsaget af fysisk skade, ser det ud til at være rimeligt, at behandlingen af ​​den oprindelige skade skulle give en vis lettelse. Dette gælder for nogle patienter, og behandlinger, der spænder fra kiropraktisk pleje til akupunktur, rygmarvstraktion eller anden behandling for at hjælpe med at helbrede den oprindelige skade, kan resultere i et markant fald i smerter og symptomer.

Det er bedst at sørge for, at din læge er opmærksom på enhver ulykke eller fysisk traume, der opstod inden din diagnose af fibromyalgi, så du kan konsultere dem og se på de medikamenter, du muligvis kan hjælpe med den oprindelige skade. Hvis din fibromyalgi er forårsaget af et psykologisk eller følelsesmæssigt traume, sammen med enhver medicin, du kan prøve at hjælpe med at lette din fysiske smerte, kan det at vise sig at være en professionel inden for mental sundhed også være meget nyttigt.

Forsøg på at lindre nogle af de følelsesmæssige smerter kan hjælpe med at lette nogle af de fysiske smerter, da der er en stærk forbindelse mellem mental sundhed og fysisk sundhed. Og som vi alle ved ved håndtering af denne sygdom, er der ingen “helbrede alle” eller mirakelmedicin eller medicin, der vil slippe af med fibromyalgi, men at forsøge at behandle forskellige symptomer, hvad enten de er klinisk eller psykologisk, vil forhåbentlig føre til en mindre smertefuld liv.

Seksuel misbrug

Ifølge undersøgelser blev ca. 30-40 procent af voksne fysisk, følelsesmæssigt eller seksuelt misbrugt på et tidspunkt i deres barndom. Mange undersøgelser antyder, at faktiske statistikker kan være meget lavere eller underrapporteret. Flere undersøgelser har specifikt set på rollen som seksuelt misbrug og fibromyalgi, og resultaterne er chokerende. Cirka 65 procent af kvinder med fibromyalgi rapporterede om seksuelt misbrug i flere undersøgelser.

Mens forskere ikke ved, hvordan eller hvorfor misbrug af børn er relateret til fibromyalgi, er det vigtigt at overveje rollen som misbrug i behandlingen og håndteringen af ​​symptomer på fibromyalgi. Meget af arbejdet med traumer og fibromyalgi har udviklet sig i løbet af de sidste 5-10 år. Det antyder, at der ikke er meget bevis for, at traumer kan påvirke virkningerne af fibromyalgi i fremtiden.

En undersøgelse fra McGill University i Canada i 1995 fandt, at 37% af kvinder i fibromyalgi-gruppen oplevede seksuel chikane i barndommen hos 83 personer med fibromyalgi og 161 kvinder i kontrolgruppen.

Kun 22 procent af kvinder i kontrolgruppen rapporterede om seksuelt misbrug i barndommen. Kvinder i fibromyalgi-gruppen rapporterede også højere niveauer af fysisk misbrug (18 procent mod 4 procent), stofmisbrug (16 procent mod 3 procent) og livslang seksuelt misbrug (17 procent mod 6 procent).

Af særlig interesse er en undersøgelse udført i Birmingham, Alabama, der antydede, at personer med fibromyalgi statistisk set var mere tilbøjelige til at have haft en historie med tidligere seksuel eller fysisk vold, selvom anden forskning syntes at modbevise disse resultater.

Resultaterne af en undersøgelse offentliggjort af American College of Rheumatology i dens tidsskrift Arthritis and Rheumatism fandt, at 65 procent af kvindelige fibromyalgi-patienter rapporterede tidligere seksuel chikane sammenlignet med 52 procent af de sunde kontroldeltagere. Denne undersøgelse fandt, at fibromyalgi-patienter med en historie med misbrug rapporterede flere symptomer end hos fibromyalgi-patienter med en historie om barndom.

Forfatterne mente, at analysen også afslørede, at misbrugshistorien havde øget sværhedsgraden af ​​symptomerne på fibromyalgi, skønt et sådant misbrug ikke syntes at være årsagen til selve tilstanden.

Fibromyalgi-patienter med en historie med sådan misbrug fra fortiden ville gøre det godt at rette dette op med deres sundhedsudbydere. Terapi er altid ordineret som en behandling for misbrug, og patienter med fibromyalgi er ingen undtagelse fra loven. Ingen kan sige med sikkerhed, men det giver mening, at det at håndtere virkningerne af sådanne traumer kun kan hjælpe patienter med fibromyalgi til at opnå en bedre livskvalitet.

Behandling foreslået

Understøttede terapier inkluderer rådgivning, kognitiv adfærdsterapi, hypnoterapi, post-traumatisk stressforstyrrelsesbehandling og antidepressiva, såsom Cymbalta (duloxetin) og Effexor (venlafaxin).

Frem for alt, hvis du holder af en person, der har smerter uden specifik vævsdiagnose, eller som har oplevet forhøjet følelsesmæssig smertepleje, skal du forsikre personen om, at smertefølelsen ikke er i hans eller hendes hjerne, men i hans eller hendes nervesystem.

Leave a Comment