20 måder at forestille sig, hvad fibromyalgi lidelse føles som

De fleste mennesker tror ikke på fibromyalgi, de siger det hele i hovedet. Du har også konfronteret sådanne mennesker i dit liv. Nogle gange spørger folk fra dig om din sygdom, så det er vores tid til at forklare, hvad fibromyalgi er, fordi de ikke har oplevet det, vi oplever. Fibromyalgi er det sværeste at håndtere folk ikke forstår. Vi stillede spørgsmålet til vores online Facebook-fællesskab ” Living with Fibromyalgia and Chronic Illness ” at Hvordan beskriver du din følelse af fibromyalgi ?.

Fibromyalgi er et stort incitament til at leve for hver dag. Hvis du vågner op og kan flytte, får mest muligt ud af det. Hvis du vågner op og ikke kan bevæge sig, skal du ikke gøre det. Få lidt hvile, læs en bog, se en film. Det kan ikke være, hvad du vil, men det er hvad du skal gøre for den dag. I morgen er en ny dag og kan godt være anderledes end i går. Vær taknemmelig for, at du har i morgen, fordi mange ikke gør det. Jeg ved, det er svært at føle den måde, når du er i konstant smerte, men der er altid noget godt i hver dag. 

Ingen ord til at beskrive, hvor forfærdeligt det er, det er et levende helvede, det gør det som om jeg ikke har et liv mere. Men vi har lavet nogle af smertebeskrivelserne fortalt af vores medlemmer nedenfor.

Dette er hvad fællesskabet deler med os:

1. Forestil dig det værste influenza du nogensinde har haft, og multiplicér det med 10, så forestil dig at være blevet slået eller ramt af en bil, så tænk på den mest udmattede du nogensinde har været og formere med 10. Og måske kan du forestille dig, hvordan en god dag lever med fibromyalgi føles. En dårlig dag tæler virkelig al forståelse og forståelse.

2.  Du har kørt 10K, med influenza plus du skåret alt dit græs med hånden med en saks. Den slags sår. Men alle forventer at du skal gøre det hele igen den næste dag, fordi du ikke ser syg ud.

3.  Smerter, der bevæger sig rundt om din krop. Det vælger et sted, og du holder vejret, indtil det passerer og så vil det bare flytte til et andet sted. Du kæmper for at lade som om du ikke gør ondt, og du forsøger ikke at græde eller bare græde. Du føler dig træt, men du kan ikke sove kun en version af søvn, hvor du hører alt, og du bliver adrenalin opladet helt vågen. Heart pounding og udmattet du går tilbage, hvis du overhovedet kan. Dine fingre- og tåspidser bliver undertiden følelsesløse, og du kan ikke stå for at være kold. Dine muskler knude og vride og du forsøger at slappe af og ikke spændte, fordi en uhyggelig hovedpine kan være næste. Du har depressioner, og jeg løber personligt væk i musik eller fantasi for at klare mig meget. Du kan ikke snakke rigtigt hele tiden, og du kæmper for at tænke klart og fokusere. Ja det er nok for nu. Bare en ide.

4. Beth W –  det får mig til at føle mig som en tin mand. Det er perfekt, den tin mand, der skal olieres i hver enkelt fælles. Og nogen holder en lommelygte til ALLE mine ømme muskler. Med mit hoved i en skruestik. Yep, om det sammenfatter det, hvad en elendig eksistens

5. Marjie C – Det får mig til at føle mig som en fanger i min egen krop! Aldrig vide, hvilken tortur der kommer næste gang

6. Jessica C – Jeg har lyst til, at jeg er blevet ramt med en flagermus, mine muskler føler at de bliver revet og slæbet. Jeg har lyst til, at jeg har en 2 × 4, der sidder på mine skuldre hele dagen, mens jeg har influenza og sveder til død…

7. Vickie M-  Jeg har lyst til, at jeg har en lille elf inde i min krop, der løber rundt med et ispluk og tilfældigt stikker mine led og muskler 24/7.

8. Kimmie G-  Som en tredobbelt trailer løb over mig; ligesom jeg har brug for mine hofter erstattet; skære mig af i taljen, fordi den nedre halvdel bare ikke er brugt venlig; din værste tømmermænd X’s quadrillion med den værste influenza 2 ramte menneskeheden og en hukommelse spænder størrelsen på en knat …… ellers føler jeg mig godt!

9 . Tracey W –  Jeg har et spøgelse, der elsker at presse mine kropsdele, som om nogen graver deres fingre ind i din hud og griber dine muskler i et stramt vice greb.

10.  Et håndgreb er på hovedet, en 20 pund rygsæk vejer ned på dine skuldre, dine hofter, dine knæ, dine ankler, dine fødder og dine hænder smerter. På spidsen af ​​den smerte er en tingle som når din fod falder i søvn. Undtagen i stedet for bare din fod, er det over hele din krop. Dine øjne er ondt af belastning, din hud følsom over for berøring, din næse er følsom over for dufte. Manglen på afslappet søvn holder dig groggy og træt.

11. Kerryn E –  Det er ligesom at være hængekøje og fuld, men også syg som influenza efter at have gjort en fuld krop intens arbejde og 10 runder med Mike Tyson men tabt og bo på en anden planet, fordi jeg er en fremmed i forhold til andre, de ikke kan forstå mit liv som

12.  Det er en levende HELL! Du gør ondt hver dag. Smerten bevæger sig hele tiden rundt. Når du tror, ​​at der ikke er noget andet sted, der kan gøre ondt, gør din hud ondt. Det er som om en Mack lastbil løb dig over og igen. Det tager mig timer at bruske, lægge makeup på og tørre mit hår. Når jeg er færdig, skal jeg sidde og hvile. Det er svært at sove om natten, fordi du ikke kan finde en stilling, der ikke gør ondt.

13.  Smerter, der intensiverer fra hovedet til dine tæer som om nogen hælder en varm væske ned i halsen og det rejser indersiden af ​​din krop. den hårdeste ting forsøger at forblive positiv gennem det hele. du ved aldrig, om det kommer til at manifestere sig som IBS en dag, migræne den næste, og Epstein Barr. så depression oven på det. Jeg har flere symptomer popping op dagligt. Jeg har disse forfærdelige udseende hud ar fra hvor kløen blev så dårlig, jeg rev gennem huden og gjorde det blødt. det har forladt forfærdelige mærker, der ligner, at jeg blev brændt. Ironisk nok kommer brændingen indefra.

14.  Uudholdelig brændende smerte gennem hele min krop, det føles som om jeg var i brand. Stikkende smerter til fødder og hæle, der føles som om jeg går på skure af glas. Tag den træteste, du nogensinde har følt og multipliceret med 100. Influenza tider 10. Brænende smerter, når huden rører. Smerter, at ingen medicin hjælper. Smerte og træthed så alvorlig, jeg kan ikke arbejde. Næsten taber alt, hvad jeg har arbejdet så hårdt for, og venter 2 år, før min handicap er godkendt. At leve med alvorlig svækkende smerte og stadig virker normal, hvilket får mig til at føle sig skyldig i, at jeg ikke kan arbejde, fordi folk behandler mig som om jeg er doven og bare ikke vil arbejde.

15. Sandra L –  En tyv der har stjålet mit liv. Ingen to dage er de samme. Du ved aldrig, hvad det vil kaste på dig. Hver dag er noget nyt en ny smerte en ny flare. At være sengetøj. Du kæmper din krop bare for at komme igennem dagen. Ingen skulle skulle leve, der eksisterer ikke som denne smerte er uhyggelig smerte de fleste mennesker kan ikke håndtere n, vi har intet andet valg end at acceptere det. Det medicinske felt har virkelig slået os ned.

16. Tracy W –  Som nogen fandt trækstængerne på alle mine muskler og sener, og trak dem alle lårene op. Jeg har det meget, og det vil ikke være en wedgy.

17.  Forestil dig en nylon ledning. Drej det mod kornet. Se de små åbninger? Hæld knust glas og sand inde i dem. Vrid nu ledningen lukket. Føle gnisten, der ikke tillader nylon at gå tilbage til det oprindelige punkt? Forestil dig nu, at nylon ledningen er hver muskel fiber, sener og ligament i dine fingre, hænder, håndled, ankler, fødder og tæer. Tag sko på. Handsker. Er det ubehageligt?

Prøv nu at gå. Kørsel. Stående. Mad indkøb. Lyder forfærdeligt, ikke? Forestil dig nu, at du ikke får nogen lettelse. Nogle dage tilføjer hver del af din ryg til listen. Tilsæt kvalme. Tilføj migræne hovedpine. Du vil bare sove, men søvn kommer ikke.

Dit hoved føles  tåget . Du mister ord normalt i midten af ​​sætningen. Du kan ikke tænke lige. Folk tror du er dum, selvom du ikke er. Tilføj mental sundhedsproblemer til blandingen. Føler du overvældet endnu? Det er en god dag. I morgen kan det blive værre. Du kan ikke planlægge for dette. Du får ikke nogen form for advarsel.

18 . Når jeg har en flareup, føles det som syre strømmer gennem mig og brænder mig fra indersiden ud. Men “normale” dage forsøger jeg ikke at anerkende smerten; Jeg gør bare hvad jeg skal gøre, men det er altid der i ryggen og holder mig fra at være alt jeg ved, jeg kunne være.

Nervesmerter er hæslige, og selv om jeg har smerter i nakke, hofter, skuldre, hænder og fødder, der er temmelig konstante, får jeg en gang en kniv i maven eller brystet, der kommer ud af ingenting og tager vejret væk. Sidste gang jeg følte mig godt var en hel dag, da lægen satte mig på steroider. Jeg havde ingen smerter, og det var strålende, så begyndte det at brænde min mave og forårsage kramper. Jeg var nødt til at stoppe medicin. Hukommelsesproblemerne og trætheden forstyrrer mig mere. Måske fordi min mor har Alzheimers og jeg er rædselsslagen, kommer det til mig.

19. Janice R –  Jeg har lyst til at jeg er bundet til to heste, og de går i forskellige retninger. Mine arme til en hest mine ben til den anden. Mine stikkontakter føles ude af led. Det bliver forfærdeligt til tider med flare ups. Andre gange ikke så slemt, men stadig i smerte.

20. juni J –  Jeg har lyst til at nogen danser rundt i min hjerne og vælger hvad og når jeg bliver døv, dum og svimmel.

source:https://fibromyalgiaresources.com/imagine-fibromyalgia-disorder/?fbclid=IwAR3NXdPebA3EIHsgycbSIP5VhIDDhpgDe4-tIKznPmiBYZ5bPOf9GbHsI1k

Leave a Comment