33 Överraskande tecken och symtom på fibromyalgi. #10 är dimsyn

Redaktörens anmärkning: All medicinsk information som ingår är baserad på personlig erfarenhet. Om du har hälsofrågor eller bekymmer, kontakta en läkare eller läkare.

Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som oftast är känt för att orsaka utbredd smärta, trötthet och mental förvirring. Sjukdomen är dock komplex – den kan orsaka en mängd symtom och åtföljs ofta av komorbida tillstånd, såsom colon irritabile (IBS) eller kroniskt trötthetssyndrom. Eftersom fibromyalgi bara erkändes officiellt för några decennier sedan, lär sig läkare fortfarande om sjukdomen och kanske inte kan förbereda fibropatienter för alla de olika symtom de kan uppleva.

För att bättre förstå de många sätt som denna sjukdom kan påverka människor, bad vi vårt mäktiga samhälle att dela några av de fysiska symtomen på fibromyalgi som överraskade dem. Har du haft några oväntade fibrosymtom? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Det här är vad communityn delade med oss:

1. “Att ha en smärtsam astmaanfall gör mig illamående och så fysiskt illamående.”

2. “Den obevekliga klådan som uppträder slumpmässigt, har inga svansar eller svansar, kommer ibland med röda knölar eller fläckar. Klådan är omättlig och rör sig från en plats till en annan.”

3. ”Den ständiga känslan av trötthet. Jag sover mellan åtta och 12 timmar om dagen och jag är fortfarande alltid trött.

4. “Glömmer vanliga ord som jag använder varje dag.”

5. “[Har en] överaktiv blåsa.”

6. “Alla andra medicinska tillstånd som kommer med det… migrän, IBS [irritabel tarmsyndrom], Raynauds fenomen, kronisk trötthet, sömnlöshet och många fler. Det är sällan en diagnos i sig.”

7. ”hudkänslighet. Om någon borstar mig ens lätt så känns det som om de har blivit hårt träffade.”

8. “hemska menstruationscykler som lämnar [mig] i sängen med en värmedyna på [min] mage och flämtar i fosterställning.”

9. “Känner mig “galen”. Jag känner att jag är full. Till och med att tappa balansen när man går.”

10. “En och annan suddig syn, även med glasögon, som att du ser saker genom vatten.”

11. “Den ständiga huvudvärk/migrän som jag hanterar dagligen.”

12. “konstig hudkänsla och brist på temperaturkontroll.”

13. ”absolut klumpighet. Jag kan snubbla över mina egna fötter och rulla med anklarna när jag går i gräset. Det är ett extremt fall av bristande samordning.”

14. ”Blåsorna efter att ha varit i solen. Även med användning av solskyddsmedel / ingen solbränna.”

15. “Det känns som om jag har insekter som kryper på mig till den grad att jag kommer att bita mig själv rå.”

16. “Jag blev förvånad över att till och med mitt hår kan göra ont.”

17. “Konstant svettning, även när det inte är varmt.”

18. “Gå ut i utslag utan anledning.”

19. ”Svaghet i händer och armar av smärta. Jag spelade fiol i sex år och hade väldigt starka händer, men när mina fibromyalgisymptom började var mina händer det första som påverkades och styrkan har aldrig återvänt.”

20. “Lukter gör mig väldigt sjuk.”

21. ”Överraskande symptom? Ingen aning. Det mest överraskande är att inte ens veta vad som är ett symptom som är förknippat med fibromyalgi längre och vad som inte är det. Så många symptom, så många samexisterande tillstånd. Jag har ingen aning om vad ett fibromyalgisymptom är längre.”

22. ”Neurologisk långsamhet! Dålig omedelbar återhämtning.”

23. “Så som vissa av symtomen kan ta [mig] ut i flera dagar och sedan försvinna, bara för att komma tillbaka nästa dag.”

24. ”Håravfall! Varje gång du schamponerar har du tillräckligt med hår som faller av för att göra en peruk. Som tur är har jag mycket hår.”

25. ”vaginala muskelspasmer! Ja, det lämnar inget orört! Och nej, det är inte trevligt!”

26. “Att inte vara bekväm, aldrig. Man sitter och pirrar och slingrar sig och försöker bli bekväm. Han lutar sig tillbaka och pirrar och slingrar sig och försöker bli bekväm. Du försöker stå upp och skaka och slingra dig och försöka bli bekväm. Inget är bekvämt längre.”

27. ”ljud. Han är faktiskt irriterad av olika ljud så mycket att [jag] lämnar platsen [jag är] till “.

28. “Min hud känns alltid som om den är kraftigt solbränd. Jag trodde aldrig hur mycket kläder kunde göra ont. Jag handlar nu mer för känslan av tyget och dess löshet på min kropp än hur det ser ut.”

29. “Jag mår bra utan att bli hungrig oavsett hur mycket jag äter eller tanken på mat gör mig sjuk – det finns inget däremellan.”

30. ”stickningar och svaghet i slutet av en tröttsam dag. Det känns som att [min] kropp desperat försöker läka sig själv när den är trött.”

31. ”Mina händer rycker och skakar. Aldrig haft förut förrän nu. Det mest märkliga! Det gör inte ont, men jag har tappat klibbigheten i saker.”

32. det gör ont ”Vatten. Det är så svårt att förklara att det är för smärtsamt för mig att komma in i en kall pool eller sjö. Till och med duschen gör ont.”

33. “Vet du vad? Inget förvånar mig längre med fibromyalgi!”

Leave a Comment