Daarom draag ik altijd make-up, ook als ik last heb van vermoeidheid.

Ik draag make-up sinds ik 11 was, leerde vloeibare eyeliner (fout!) uit tijdschriften aanbrengen, roze oogschaduw gebruiken en lippenstift vergelijken met die van mijn Nan. Als tiener ging ik nooit de deur uit zonder een volledig gezicht van make-up. Voor mij betekende dat foundation, concealer, poeder, eyeliner, mascara en niets anders.

Sinds ik fibromyalgie heb ontwikkeld, heb ik gemerkt dat ik soms vermoeidheid overwon door mezelf ‘s ochtends uit bed te slepen. Dus waarom neem ik nog steeds de tijd om make-up aan te brengen? Ik zou zeker graag 20 minuten extra in bed willen liggen en naakt willen gaan?

Eigenlijk is mijn relatie met make-up een complex onderwerp. Als feministe vind ik niet dat iemand het gevoel moet hebben   make   -up te dragen. Vrouwen zouden de schoonheidsidealen van de samenleving niet moeten onderschrijven. Maar ik draag nog steeds bijna dagelijks make-up en besteed elke ochtend ongeveer 20 minuten aan het klaarmaken. Een manier om dit uit te leggen is dat klaarmaken deel uitmaakt van mijn ochtendroutine. Degenen onder ons met een chronische ziekte weten hoe belangrijk routine kan zijn. Mijn huisarts benadrukt altijd hoe belangrijk het is om elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan, ook in het weekend (wat ik niet altijd doe!), en om een ​​gezonde routine te hebben.

Ik sta op, ga naar de badkamer, maak mijn gezicht schoon, doe make-up op, kleed me aan, doe mijn haar, ontbijt dan en vertrek naar mijn werk. Het is een stabiel en comfortabel regime dat, als het wordt onderbroken, er helemaal uit kan worden geschopt. Ik heb ook een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), die wordt gekenmerkt door obsessieve gewoonten, maar niet beperkt tot wat de media gewoonlijk uitbeelden – handen wassen, organiseren, ziektekiemen vermijden. Het verlicht mijn OCS om een ​​routine te hebben, om dingen in een vaste volgorde te doen. Het is niet logisch, maar het is een gewoonte geworden en de routine is niet schadelijk.

Make-up Het helpt me ook om een ​​masker op te zetten, zoals ze zeggen. “Je ziet er niet ziek uit” is een uitdrukking die we allemaal hebben gehoord, degenen onder ons met onzichtbare ziekten, en een die ik graag onderschrijf. Ik wil er niet     ziek uitzien. Ik wil “normaal” zien (wat dat ook is). Ik wil er op mijn best uitzien, en daar hoort voor mij ook het dragen van make-up bij. Soms sla ik de oogmake-up over – soms heb ik mijn wimpers gekleurd zodat ik mascara helemaal kan laten staan! – en besteed er maar een paar minuten aan, vooral als ik de nacht ervoor niet goed heb geslapen of als ik veel pijn heb. Ik ben van mening dat de manier waarop ik mijn make-up doe helemaal aan mij is, en de keuze om wel of niet te dragen is ook aan mij.

Mijn make-upgewoonten zijn geëvolueerd naarmate ik ouder ben geworden. Ik heb betere producten gevonden – en heb meer geld te besteden dan toen ik een tiener was! – en betere toepassingsmethoden. Ik zweer bij echte wondersponstechnieken voor het aanbrengen van foundation, en ik was eigenlijk penselen! Mijn stijl is geëvolueerd – ik kies nu voor een meer natuurlijke, “‘no makeup’ makeup” look, meer dan wat dan ook dramatisch. Ik ben jaloers op vrouwen (en mannen) die zo bedreven zijn met make-up dat ze op hun oogleden kunnen tekenen. Dat is indrukwekkend werk. Hoe ik graag make-up opbreng. Ik hou ervan nieuwe lippenstiften uit te proberen, mijn vaardigheden te ontwikkelen – maar ik kan  nog steeds   geen gevleugelde eyeliner doen, hoe hard ik ook oefen.

Vorig jaar trouwde hij met mijn beste vriend. We hadden niet veel geld, dus besloten we een heel kleine ceremonie te houden, met alleen onze beste vrienden en familie. Ik kocht een jurk van Tesco voor £ 30, had kroeshaar en besloot mijn eigen make-up te doen. Dat ik slechts een paar maanden eerder met amitriptyline was begonnen en vastbesloten was om “beter te worden” voor mij, betekende dat ik meer van de dingen moest doen die ik leuk vind. – inclusief make-up.Ik heb vrijwel haar en schoonheid gestudeerd op de universiteit, maar besloot in plaats daarvan rechten te gaan studeren. Soms zou ik willen dat ik (op de een of andere manier) beide had gestudeerd en in de toekomst overweeg om een ​​cursus te volgen. Ik heb veel tijd op YouTube doorgebracht, kijkend naar deze getalenteerde mensen die geweldige looks creëren en mijn best gedaan om te repliceren wat ik heb geleerd. Het resultaat was best goed, al zeg ik het zelf,

Hoewel ik vrouwen steun en aanmoedig om zichzelf te zijn en geen make-up te dragen als ze dat niet willen, steun ik ook degenen onder ons die het willen dragen, om het te gebruiken als een schild en een manier om onszelf meer te laten voelen. klaar om de wereld aan te gaan. Leven met een chronische ziekte is al moeilijk genoeg, maar niemand heeft gezegd dat we er doorheen moeten zonder lippenstift te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *