Fibromyalgi-hvordan virkelig bande hjælper med fibromyalgi smerte

Fibromyalgi – En ny undersøgelse antyder, at brug af dårlige ord kan hjælpe ved at håndtere smerter. Hvis du har fibromyalgi, kan dette være til gavn for dig på nogle måder.

Fibromyalgi –  Forskningresultater 

Avisen NeuroReport offentliggjorde undersøgelsen, hvori der blev undersøgt sammenhængen mellem bande og smerte. Eksperimentet blev udført ved at sammenligne hvor længe deltagerne var i stand til at suge deres hænder i isvand.

Undersøgelsen deltog i 67 studerende. Der var også en mulighed for de studerende til at vælge deres egne eksplicit ord og gentage dem efter deres egen vilje. Det har vist sig, at de oplever mindre smerter, når deltagerne sværger. Som sådan har de været i stand til at holde deres hænder nedsænket i 40 sekunder længere i koldt vand end dem, der ikke har sværget.

Fibromyalgi – fælles respons på smerter

Forskere mener, at selvom forbandelse ikke er en praksis, der er socialt accepteret, er der en grund til at tro, at det faktisk er gavnligt. Ifølge en psykolog er sværgning en almindelig reaktion på smerter. Faktisk mener han, at der er en underliggende grund til, at folk vil gøre det.

Selvom forskere ikke er sikre på, hvorfor sværgning forbedrer smerter ved fibromyalgi, siger de, at det kan være knyttet til den del af hjernen, der kontrollerer følelser. Tidligere undersøgelser har vist, at den neutrale sprogrelaterede del af hjernen kan findes i venstre hjerne. På den anden side stammede forbandelsesord fra et gammelt instinkt, der udviklede sig. Faktisk kan en del af hjernen, der er ansvarlig for denne cyklus, findes dybt inde i den højre hjernehalvdel af hjernen.

Fibromyalgi-kamp eller flyreaktion

Forskere mener, at reaktionen er ansvaret for amygdalaen. Amygdala udløser en kamp eller en flyvesvar, der øger hjerterytmen. Dette gør det muligt for kroppen at være mindre følsom over for smerter. Forskere i ovennævnte undersøgelse støttede også dette ved at forklare, at hjerterytmen for de studerende i undersøgelsen steg, når de sværger. Dette antyder derfor, at amygdalaen faktisk blev vakt.

Eksperter antyder, at hvis du har smerter som følge af fibromyalgi, skal du prøve at forbande. Ikke desto mindre advarer de om, at ord vil begynde at miste deres følelsesmæssige styrke, hvis de bliver gentagne. Så stræb efter at være fantasifuld ved at komme med nye dårlige ord, hver gang du føler smerten ved fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *