Fibromyalgi og vejr/sæsonmæssige ændringer

Fibromyalgi syndrom er en uhelbredelig kronisk og langvarig tilstand med symptomer, herunder udbredt smerte og smerte i udbudspunkter, træthed, hovedpine, irritabel tarmsyndrom, manglende evne til at blive forfriskende søvn, vække træt og stiv og udvikle kognitive forstyrrelser, herunder manglende koncentration og kløe, svimmelhed etc.

Patienter med dette syndrom er yderst følsom overfor smerte. Omkring 10 millioner mennesker er i øjeblikket diagnosticeret med denne lidelse. Selvom 9 ud af 10 personer diagnosticeres er kvinder, får mænd også denne lidelse. Fibromyalgi er ikke livstruende og reducerer ikke forventet levealder.

Følsomhed for ændringer i vejret

Nogle patienter med fibromyalgi har rapporteret, at de er mere følsomme for ændringer i vejret, til lyse lys, støj osv. Blandt alle de kriterier, der er fastsat for fibromyalgi diagnose, indbefatter flere vejrfølsomhed som mindre kriterier for diagnosen.

Der er offentliggjort undersøgelser, der har relateret smerten i fibromyalgi til vejrændringer. Nogle studier rapporterer, at barometrisk tryk påvirker fibromyalgic smerte positivt, mens andre endnu ikke finder nogen association.

Ledsmerter smerter og vejrændringer

Der er en definitiv sammenhæng mellem blænding af reumatoid arthritis symptomer og vejrændringer. Et vådere og koldere klima påvirker normalt gigt smerter negativt.

Yderligere lændesmerter forværres med vejr og også smerter på slid på grund af ændringer i fugt og temperaturer.

Fibromyalgi og vejret

Hos fibromyalgi patienter troen på, at vejret påvirker smerte scores er en af ​​de vigtigste faktorer, der påvirker smertefølsomhed i forhold til vejr fundet en nylig undersøgelse (1).

I denne undersøgelse fik patienter vejrparametre som skyighed, vindhastighed, barometrisk tryk, relativ luftfugtighed, sollys og temperatur og bedt om at bedømme deres smertscore i forhold til vejret.

De faktiske smerte scores i forskellige klima og vejrforhold blev undersøgt, og det faktum, at fibromyalgi smerter kunne forudsige vejret den næste dag blev evalueret for sandhed.

Undersøgelsen fandt ingen sammenhæng mellem vejrændringer og fibromyalgi smerte på samme eller den næste dag.

Endvidere forudsiger smertenes begyndelse eller sværhedsgrad ikke vejrændringer på samme dag eller den næste dag.

Undersøgelsen viste også, at patienter, der havde fået diagnosen fibromyalgi i mindre end 10 år, havde signifikant større vejrfølsomhed for smerte.

Endvidere fører tilstedeværelsen af ​​angst og depression til en øget rapportering af vejrfølsom smerte.

kilde: https: //www.news-medical.net/health/Fibromyalgia-and-WeatherSeasonal-Changes.aspx

Leave a Comment