HVA FIBROMYALGIA lærte meg…

Det er en merkelig setning, jeg vet. Hvorfor skulle en sykdom være noe som ikke ville lære oss noe, med mindre vi ikke skulle bli syke? Men den minste av onder, i det minste bruke hva kroppen vår somatizou i vår favør, og på en positiv måte.

Fibromyalgi er et smertesyndrom. Det er en type revmatisme muskel. Alle har små merkbare muskelskader, ting som kroppen enten registrerer som et problem eller smerte. Ved fibromyalgi registreres de og vises i form av smerte. Det vil si at det er mulig at du har smerter i en hvilken som helst del av kroppen som har gulvmuskelsmerter, og som ikke har forbundet sykdom eller skade.

Det er også en usynlig sykdom. Selv i dag finner vi leger uopplyste, jeg synes det er “kult” siden det ikke viser noe i kroppen. Det er belastninger, betennelser, og ingenting dukker opp på noen eksamen. Det er faktisk derfor det er et problem med hjernens serotoninsystem (en nevrotransmitter som er ansvarlig for følelsen av nytelse og velvære) som er lav hos individer. Så noen andre sykdommer kan være assosiert, for eksempel depresjon.

Jeg ble diagnostisert i 2010 og det var en resept for dette autoimmune syndromet. Kvinnen, i 30-årene, veldig stresset og full av oppgaver (som regel overfor hverandre). Jeg kjente symptomene siden 2008 faktisk, men jeg visste ikke hva det var. Jeg gikk til en million leger og en dag sa en lege ordet på kontoret. Jeg googlet og  voila  , det var det.

Jeg har vært på behandling siden den gang, men det er lett å glemme. Det er den tingen, jeg husker ingenting før vi har lagt krisen på senga. Kroppen min verker som om vi var forkjølet, under huden (hver person utvikler symptomer på en annen måte, dette er min). Tretthet og tretthet, selv å gjøre ingenting er det verste for meg.

Så hva er lærdommen? Nettopp. Fibromyalgi Wonders Care, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Hun inviterer oss til å se på oss selv og ta beslutninger som alltid, alltid bare tenker på vårt velvære. Du kan ikke være en time til på kontoret, roper hun. Kan ikke fullføre oppgaver mamma, pappa, hunder, papegøyer, klager. Hvis du overdriver en dag, vil du føle deg i den andre (eller andre) på en veldig smertefull måte. Og ikke bare det.

Det krever konstant fysisk trening. ber oss om å opprettholde en sunn vekt (hvis det gjør vondt ser du vanligvis for deg å være overvektig). Han ber oss ta medisinen vår, vi har rutine for å våkne og legge oss, vi velger roligere turer og enklere gjøremål. Be om en god tur i parken, lek med barna, dans og alt som gir oss glede.

Vanligvis har folk som nettopp har hatt fibromyalgi ganske problemer med glede. De er hardtarbeidende, fast bestemt på det ytterste på jobb eller hjemme, men forsømmer ofte og glemmer seg selv. Smerter i kroppen er å huske at du er den eneste ansvarlige og ingen andre, og forglemmelser kan ikke overdrives. Var han lat til å gå på treningsstudio? Det føles snart. Gikk opp 2 eller 3 kilo, så fotsålene klager. Og all fibromyalgi lærer meg.

Så han endret livet mitt radikalt siden begynnelsen av 2015 (ja, det tar tid for oss å forstå hva han ønsker av oss). Jeg trener regelmessig, jeg går ned i vekt, jeg er mer fokusert i hvile. Jeg slutter ikke å delta og skrive, men på en måte som ikke føles dårlig eller veldig belastet. Selvsamlingen min er nok. Jeg mener, jeg tar godt vare på meg selv.

Og så, når dette er gjort, forsvinner smertene. Ja de forsvinner. Du kan leve med diagnosen din i skuffen og aldri huske at du har fibromyalgi, så lenge du følger alle reglene. Jeg vet ikke hvordan livet mitt går videre, men det er opp til meg å sette pris på kvaliteten.

Og før du får diagnosen noe, hva med å gjennomgå alt dette? Hva med et balansert og lykkelig liv? Du trenger kanskje ikke så mye som du tror du trenger. Kanskje du trenger mer tid for deg selv. Alt dette vil avhjelpe, men etter installering kan det ikke komme tilbake lenger. Hvorfor ikke slutte å røyke? Jeg snakker det synspunktet at han ikke fulgte dette rådet fra noen, men jeg ville ha fulgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *