Morgan freman säger, Fibromyalgi, 7 saker som händer mig när jag blir sjuk

Som jag föreställer mig kommer att hända de flesta människor, överraskade den kroniska sjukdomen mig.

Här är sju sätt på vilka fibromyalgi radikalt har förändrat (övervunnit?) mitt liv:

1. Jag var inte beredd på outtröttlig trötthet.
Jag var van vid att flytta möbler, ta mina barn till olika platser, laga mat och städa mitt hus. Obeveklig kronisk trötthet satte stopp för allt detta. Vi bor i ett litet hus, där möblerna med färre rum ursprungligen var arrangerade. Mina barn har vuxit upp och bor ensamma. , Och nyligen har vi anställt någon för att städa. Jag vill bara förtydliga att trötthet inte är detsamma som att vara trött. När du är trött, ta en tupplur eller få en god natts sömn, och du har redan fått ny energi. Med trötthet, oavsett hur länge du sover, finns det ingen lättnad.

2. Jag förväntade mig inte ensamhet.Jag
var van vid ett hektiskt hus med tonåringar som kom och gick, buller och tröst, allt detta var upptaget av denna mamma. Nu när det bara är jag och min man, ja, huset blir väldigt ensamt för mig och väldigt tyst när han är på jobbet. Vänner är för upptagna med sina egna liv, och jag förstår. Du kanske tror att folk kommer och hänger med mig, men sanningen är att de inte gör det. Jag är väldigt tacksam för min syster som kommer och går ut med mig minst en gång i månaden.

3. Shopping har blivit en uthållighetssport
Jag har alltid älskat att shoppa speciellt. Nu, de dagar då jag mår bra nog att följa med min man, måste jag oftast gå och sätta mig i bilen medan han betalar. Min energi är återigen slut. Det kan ta timmar och ibland dagar att återhämta sig från en 30-minuters shoppingtur. Jag är väldigt tacksam för att min fru är väldigt försiktig och gör det jag inte längre kan.

4. Dusch behöver perfekt timing
Jag måste ta en dusch (när jag kan) på natten eftersom det försvagar mig totalt. För de flesta människor väcker en dusch dem och ger dem energi. För mig är det precis tvärtom. Jag blir mer utmattad.

5. Gemenskapsbehov
Jag är mycket tacksam för gåvan med sociala medier. Det har kopplat mig till en gemenskap av fantastiska kvinnor, som också är kroniskt sjuka. Det är en gemenskap av ömsesidigt lidande, förståelse och medkänsla. Att tillhöra grupper och kommentera på Facebook har gett mig viktigt anslutningsstöd.

6. Ljuger du för mig?
För det mesta är jag väl medveten om att jag är sjuk, men de goda dagarna ifrågasätter jag det. Är jag verkligen sjuk? Har jag verkligen vad de säger? Jag kanske mår bättre! Då slår vädret eller stressen in, och återigen påminns jag om sanningen. Jag är riktigt sjuk. Men jag är väldigt tacksam för den goda morgonen…

7. Få råd som inte är till hjälp
Jag vet att de flesta människor är oroliga när de kommer med förslag eller ger råd. Men det brukar inte hjälpa och det kan få mig att må sämre. Som till exempel: kanske om du ändrade din kost, om du tränade mer, om du kom ut ur huset mer, om du fick ett jobb skulle du må bättre. De vill också veta om jag är bättre, utan att förstå att “kronisk” syftar på en livstid. Det är bättre att försöka förstå än att ge oönskade råd.
Det har stärkt och utmanat mig på sätt som jag aldrig hade kunnat förutse. Sjukdomen har mognat mig och gjort mig till en mer medkännande person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *