Personer med fibromyalgi förstås endast av personer med fibromyalgi.

En vän sa till mig att hon hörde två eller tre kollegor prata om en annan kollega som hade besvimt för att behandla hennes fibromyalgi till följd av biverkningarna av ett nytt läkemedel:

Hon tog henne på en bår och sa: “Ingen kan vara så sjuk.” En handledare startade sina kommentarer om vad som verkade verifiera min situation genom att informera mig om att “jag visste mycket om min sjukdom eftersom han och hans fru hade en nära vän med henne. ”

De andra kommentarerna blev en stans i magen. Jag såg två studenter ta sin plats under sommaren när han sa, “så att han kunde fortsätta och koppla av.”

En person som arbetar i vår trädgård har nyligen dykt upp.
Entreprenören sa att hans fru var inaktiverad för min make. När min man svarade att han förstod att jag också var snabb med att säga entreprenören, “Ja, men hans fru är mycket bättre än min.” Min make svarade vältaligt: ​​”Det ser ut som det kan lura dig lätt.

När jag var upprörd och besviken över utsikterna till regn under basebollspelet (nu skjutit ut), jag publicerade om det på Facebook, lyckades jag bara få en familjemedlem, som också drabbades av en kronisk sjukdom, svarade: ”Låt inte din sjukdom styr ditt liv.

Inte bara blev jag förvånad, utan jag hoppades också att den här föräldern skulle förstå mig, bland alla människor.
Tyvärr har jag haft fel.
Jag vet att de som inte lider av vissa kroniska och försvagande sjukdomar inte helt kan förstå vad detta innebär, men jag är alltid förvånad över den svårighetsgrad människor måste förstå.

Naturligtvis har vi också problem med att förstå variationen i symtom och hur vår funktionsnivå kan skilja sig från dag till dag (eller till och med från tid till annan), men att se dem som inte kan lyssna och lyssna kan fortfarande vara känslomässigt tråkigt. Vet nej, jag kan inte förstå några av en canceröverlevares vardagliga kämpar och förödelser, till exempel, men jag kommer inte att avskedja eller håna någon annan.
Jag minns att jag skulle besöka äldre föräldrar, vårdhem och sjukhus när jag var barn.

Bland min mors familjemedlemmar var omvårdnad det näst viktigaste yrket.
Jag minns till och med en tonåring som läste våra medicinska uppslagsverk i vårt hus (med stor entusiasm).
Det viktigaste för mig var att min mamma och mormor överförde patientens effekter av sjukdomen till att först reflektera över den.

Jag är bedövad efter att hitta de som inte känner någon kärlek till andra.
Ja, jag antar att jag ska snabbt bedöma dem när de bedömer oss.
Jag inser att inte alla svarar på sjukdom på samma sätt.
I rädsla och naivitet kan vissa till och med svara.
För många av oss är det troligtvis den svåraste faktorn att lyssna på närmaste och göra utmärkta kommentarer.

Plötsligt måste vi försvara oss själva. Detta problem är svårt att lösa, särskilt om vi fortfarande kämpar med interna konflikter relaterade till vårt hälsotillstånd.
Varför tror många att vi på ett mirakulöst sätt kan botas av självkontroll eller vilja?
Varför ser vissa människor på den här sjukdomen som självkallande?
När en person saknar empati och gör hårda kommentarer får det mig att ångra att jag bara har en dag att leva mitt liv.
De kysste marken och skulle vara tacksamma om de senare hittade sin normala kropp.
Jag har inget annat val än att hålla mig inblandad.

Leave a Comment