Stress påvirker fibromyalgi og det tar dager å komme meg. Skikkelig pasient!

Jeg har en rykende følelse langs utsiden av armene og bena, så vel som fotsålene. Dette skaper en så irriterende følelse at jeg synes det er vanskelig å rette oppmerksomheten mot andre ting. For å fullføre bildet  ser fingrene ut som rosiner, som om jeg har suget dem i vann i en time.

Det er en vakker dag, bortsett fra  fuktigheten, noe som har forårsaket at symptomene mine har økt. De siste tre dagene håpet jeg å være klar til å plante blomster. Inntil en annen dag … for i dag vil ikke dette skje. Flott, banken min rapporterte tre uautoriserte transaksjoner fra debetkortet mitt. Fantastisk! Jeg mottok en e-post om en elsket sanger som skal opptre på en arena i nærheten. 

Naturligvis overskygges den opprinnelige spenningen av det faktum at det  med årets vær er en sjanse på 70 til 30 for at arrangementet vil være umulig for meg. Denne sykdommen forstyrrer alt! Jeg vil bare dele noen aspekter av livet som vennene mine kan glede seg over, spesielt denne tiden av året med det varme været, strandferier, bakgårdsgrill og dager i parken. GRRRR! Jeg stopper … og trekker pusten dypt. Noen ganger ber jeg mannen min om en bjørneklem, i stedet for å ta meg tid til å uttrykke frustrasjoner og kvaler. Det er tider når det ikke virker nødvendig å fjerne situasjonen, eller risikere at jeg kan ha vanskelig for å finne ordene, og det plager meg bare enda mer. En kjærlig klem er den beste måten å forklare at jeg har det vanskelig, og at jeg trenger trøst. Dette er alltid  lettere sagt enn gjort, spesielt når det ikke er noen vei ut av den stressende situasjonen.

, eller når du ikke har noen, eller et kjæledyr, eller et kosedyr som du kan få den myke, myke klemmen fra. Det viktigste er å fokusere på helsen deres. Å holde deg i møte med en overdreven mengde stresshormoner er som å tilføre drivstoff til en brann. Vi lider allerede av en sykdom som øker og overdriver respons på smerte. 

 

Tilsetning av adrenalin kan påvirke andre kroppssystemer, noe som også kan gi sterkere, hardere former for smerte, kortpustethet, forhøyet blodtrykk og hjertefrekvens. Fordi jeg uansett er litt nervøs og emosjonell, tok det meg år å innse at selv om den første adrenalinet kan ha vært nyttig i øyeblikket, på lang sikt, tar det kroppsdagene mine å trene Fordi vi ikke lever i en boble, blir vi tvunget til å takle mange av de samme stressfaktorene som vi vil støte på uavhengig av helse, spesielt hvis vi lever sammen med andre mennesker som har en normal livsstil. Siden  jeg ikke er en av de fantastiske menneskene som trives under press, og dessverre hadde  jeg ikke noen rollemodell, som har brukt effektive mestringsstrategier,  jeg er  allerede “kablet” for ikke å vite hvordan jeg skal håndtere stress riktig. Å jobbe med medisinske fagpersoner gjennom hele karrieren ga meg den støtten jeg trengte for å lære å klassifisere situasjoner, og prøve å holde stress på lavere nivåer, når det er mulig. Det er ikke å si at jeg er blottet for muligheten for å bli sint eller overveldet, spesielt når fibromyalgi skaper en kaskadeffekt, av problemer og problemer som ikke alltid har løsninger. Jeg lærer å gjenkjenne hva slags dag jeg har og hvor mye jeg kan takle akkurat nå. Når jeg er overveldet (fysisk eller mentalt), trekker jeg meg fra dem. Noen ganger legger jeg meg og kommer tilbake til problemet senere.  Hovedsakelig prøver jeg å erkjenne at verden ikke krasjer for føttene mine. Når jeg føler meg bedre, kan jeg se situasjonen med en roligere holdning og et annet perspektiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *