Yoga og Tai Chi kan hjælpe med at administrere fibromyalgi smerter

Er dine kroniske smerter uhåndterlige selv efter at have taget smertestillende stoffer? Prøv ikke-narkotikabehandlinger som yoga, tai chi og akupunktur, der kan fungere som effektive værktøjer til at hjælpe med at håndtere kroniske smerteforhold, foreslår en undersøgelse.


Undersøgelsen viste, at disse populære sundhedsinterventioner bedre kunne hjælpe patienter, der lider af fem smertefulde tilstande – rygsmerter, slidgigt, nakkepine, fibromyalgi og svær hovedpine og migræne. 
“For mange mennesker, der lider af kronisk smerte, kan medicin ikke helt lindre smerter og kan forårsage uønskede bivirkninger. Som følge heraf kan mange mennesker henvende sig til ikke-narkotikaprocedurer for at hjælpe med at klare deres smerte, “siger leadforfatter Richard L. Nahin, epidemiolog ved National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) – en amerikansk forskningsorganisation. 
Undersøgelsen viste, at disse interventioner ikke havde nogen signifikante bivirkninger.
Mens akupunktur og yoga viste sig at være gavnlige for rygsmerter, var en kombination af akupunktur og tai chi – en form for kinesisk kampsport – bedst for knæledgigt.

Massagebehandling og visse afslapningsteknikker hjalp patienter med nakkesmerter og svær hovedpine samt migræne. 
Derudover leverede massagebehandling, spinal manipulation og osteopatisk manipulation også lidt hjælp til rygsmerter, mens afslapning nærmer sig, og tai chi hjalp personer med fibromyalgi, sagde papiret, der blev offentliggjort i tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings. 
Til undersøgelsen gennemgik holdet 105 US-baserede randomiserede kontrollerede forsøg fra de sidste 50 år, der var relevante for patienter med kroniske smerteforhold. 
Revisionen giver også primærplejeleverandører – som ofte ser patienter med kronisk smerte – værktøjer til at informere beslutningstagningen om, hvordan man kan klare denne smerte.
“Disse data kan udstyre udbydere og patienter med de oplysninger, de har brug for til at have informerede samtaler om ikke-stofmetoder til behandling af specifikke smerteforhold,” tilføjede David Shurtleff, vicedirektør for NCCIH.

kilde: 
http://www.fibrotoday.com/yoga-tai-chi-fibromyalgia/

Leave a Comment