Fibromyalgi er nu kendt som en tilstand af centralnervesystemet i hele livet

Fibromyalgi er den næstmest almindelige reumatiske tilstand bag slidgigt og, selv om det stadig er almindeligt misforstået, er nu kendt for at være en kronisk centralnervesystemet sygdom, ansvarlig for kroppens intensiverede smerter i dem, der lider. I et plenarmøde i dag på det årlige videnskabelige møde i American Pain Society, Daniel Clauw, MD, professor i Anesthesiology på University of Michigan, studerede den neurologiske grundlag af fibromyalgi.

“Fibromyalgi kan betragtes som en distinkt lidelse og en specifik ultimative kurs af centralisering og kronisk smerte. Mange mennesker med denne betingelse i deres kroppe har en historie af konstante livslange smerter, “Clauw sagde. “Hvis du ikke er bekendt med klassiske symptomer, kan uorden være svært at diagnosticere, fordi der ikke er nogen enkelt årsag og ingen synlige tegn. ”

Clauw præciseret, at fibromyalgi smerter er mere forårsaget af hjernen og rygmarven end af områder af kroppen, hvor perifere smerter kan mærkes. I den måde hjernen oplever smerte og andre sensoriske oplysninger, betingelsen menes at være forbundet med lidelser. Hos patienter med multifokale (hovedsagelig muskel-og skeletbesvær) smerter, der ikke er fuldt forklaret af traumer eller betændelse, han sagde læger ville mistanke fibromyalgi.

Clauw sagde behandlinger af opioider eller andre narkotiske analgetika var normalt ikke vellykket, fordi de ikke undertrykke neurotransmitter aktivitet i hjernen på grund af de centrale nervesystem rødder fibromyalgi smerte. “Sådanne medikamenter har aldrig vist sig at være effektive i klinikere med fibromyalgi, og der er tegn på, at opioider kan endda forværre fibromyalgi og andre koncentrerede smerte forhold, ” sagde han.

Clauw rådgiver patienter om kombinationen af farmakologiske behandlinger såsom gabapentinoider, serotonoin reuptake hæmmere og tricykliske med ikke-farmakologiske strategier såsom kognitiv adfærdsterapi, motion og stress reduktion.

“Styrken af svaret på let, overkommelige ikke-Drug tilgange til behandling ofte overstiger den af medicin, ” Clauw sagde. “den største fordel er forbedret funktion, som for enhver kronisk smerte tilstand bør være det primære mål for behandling. De fleste mennesker med fibromyalgi kan rapportere symptomforbedring og føre et normalt liv med den rigtige medicin og effektiv brug af ikke-Drug terapier. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *