Fibromyalgi første gang forbundet til Gut bakterier

En forbindelse mellem en tilstand, der forårsager kronisk smerte og ændringer i tarmmikrobiomet, er fundet af forskere.

Fibromyalgi påvirker 2-4% af befolkningen og har ingen kendt kur. Symptomerne inkluderer træthed, forstyrret søvn og kognitive problemer, men tilstanden er mest specifikt kendetegnet ved kronisk smerte, der er udbredt. Et forskerteam med base i Montreal har for første gang vist i en artikel, der blev offentliggjort i dag i tidsskriftet Pain, at der er forbedringer i bakterierne i mave-tarmkanalen hos mennesker med fibromyalgi. I mikrobiomene fra patienter, der lider af sygdommen, er ca. 20 forskellige arter af bakterier til stede i enten større eller mindre koncentrationer end i den stabile kontrolgruppe.

Øget tilstedeværelse eller fravær af visse bakteriearter

”Vi brugte en række teknikker, inklusive kunstig intelligens, til at verificere, at de forbedringer, vi så hos fibromyalgi-patienters mikrobiome, ikke var induceret af faktorer som diæt, medicin, fysisk aktivitet, køn osv., Der vides at påvirke mikrobiomet, ”Siger Dr. Amir Minerbi fra Alan Edwards Pain Management Unit på McGill University Health Center (MUHC) og først og fremmest. Holdet inkluderede også forskere fra University of Montreal og University of Montréal samt andre fra MUHC Research Institute.

Dr. Minerbi fortsætter, ”Vi finder ud af, at fibromyalgi og fibromyalgi-symptomer – smerter, udmattelse og mentale problemer – fører mere end nogen af ​​de andre årsager til de forskelle, vi ser hos dem med sygdommens mikrobiomer. Vi så også, at hyppigheden af ​​symptomerne på en patient var direkte korreleret med en øget tilstedeværelse eller et mere udtalt fravær af visse bakterier – noget, der aldrig tidligere blev rapporteret.

Er bakterier kun markørerne for sygdommen?

Det er ikke klart på dette tidspunkt, om variationer i tarmbakterier, der ses hos fibromyalgi-patienter, kun er symptomer på sygdommen, eller om de spiller en rolle i at forårsage den. Da sygdommen involverer en klynge af symptomer og ikke kun smerter, er det næste trin i forskningen at undersøge, om der er lignende ændringer i tarmmikrobiomet ved andre tilstande, der involverer kroniske smerter, såsom lændesmerter, hovedpine og neuropatisk smerte.

Forskere er også interesseret i at undersøge, om bakterier spiller en kausal rolle i smerter og fibromyalgiudvikling. Og om deres involvering i sidste ende kan hjælpe med at finde en kur og forbedre diagnosticeringsprocessen.

Bekræftelse af en diagnose og tage skridt til at finde en kur

Fibromyalgi er en vanskelig at diagnosticere tilstand. Patienter kan vente på en endelig diagnose i op til 4 til 5 år. Men der kan være et skift i dette.

”Vi sorterede efter store mængder data, idet vi identificerede 19 arter, der enten blev forøget eller formindsket hos personer med fibromyalgi,” siger Emmanuel Gonzalez fra det canadiske Center for Computational Genomics og McGill University’s Department of Human Genetics. ”Ved at bruge maskinlæring kunne vores software diagnosticere fibromyalgi med en nøjagtighed på 87 procent, udelukkende baseret på mikrobiomets sammensætning. Vi håber at forbedre denne pålidelighed ved at bygge videre på dette første fund med mere forskning, der potentielt skaber en skridtændring i diagnosen.

”Mennesker med fibromyalgi lider ikke kun af virkningen af ​​deres sygdom, men også af forældre, venner og sundhedsholds vanskeligheder med at genkende deres symptomer,” siger Yoram Shir, seniorforfatter i tidsskriftet, der er administrator af MUHC Alan Edwards Pain Management Unit og en associeret efterforsker af RI-MUHC BRaiN-projektet. ”Vi er frustrerede som smerte læger med vores manglende evne til at hjælpe, og denne vrede er et godt brændstof for videnskaben. Dette er det første bevis på, at mikrobiomet kan have indflydelse på diffus smerte, i det mindste hos mennesker, og at vi virkelig har brug for nye måder at se på kroniske smerter på.

Hvordan blev forskningen udført?

Undersøgelsen var fokuseret på en kohort af 156 mennesker i Montreal-området, hvoraf 77 har fibromyalgi. Undersøgelsesdeltagere blev undersøgt og fik opkast, blod-, spyt- og urinprøver, der derefter blev sammenlignet med dem fra raske kontrolpersoner, hvoraf nogle boede i samme hus som fibromyalgi-patienter, eller var deres forældre, børn eller søskende.

Forskernes næste trin vil være at se, om der opnås lignende resultater i en anden undersøgelse, måske i en anden del af verden, og at foretage dyreforsøg for at finde ud af, om ændringer i bakterier spiller en rolle i sygdommens vækst.

Følgende materialer genudgav denne artikel. Bemærk: varigheden og kvaliteten af ​​materialet kan være redigeret. Kontakt den givne kilde for yderligere information.

Reference : Minerbi, A., Gonzalez, E., Brereton, NJB, Anjarkouchian, A., Dewar, K., Fitzcharles, M.-A., … Shir, Y. (2019). Ændret mikrobiomsammensætning hos individer med fibromyalgi. PAIN, artikler i pressen. https://doi.org/10.1097/j.pain.0000000000001640

Leave a Comment