En bra dag med fibromyalgi betyder inte att jag är botad

Många av oss med fibromyalgi har “god morgon”, idén om vilket kan förvirra människor som inte förstår den kroniska sjukdomen. Att ha en bra dag betyder inte att du har blivit botad från fibromyalgi. Min version av en bra dag är inte densamma som en frisk persons version av en bra dag. Jag förstår helt hur folk kan bli förvirrade och det är därför jag ofta hör uttalanden som: “Du ser inte sjuk ut”, “Du ser ut som på hälsobilden” och “Mår du bättre nu”?

Vissa människor ogillar kommentarer som dessa, eftersom de känns som en förolämpning. Jag tar det som en komplimang. Jag älskar det faktum att jag kan lägga upp ett foto på sociala medier och det känns som “gamla Ness” igen. Ofta tas det fotot i början av en bra dag. Fick många likes, grattis och självförtroendeboost. Det spelar ingen roll för mig att jag vid lunchtid är tillbaka i pyjamasen och i soffan eller i sängen, utmattad. Jag har fått den där lilla boosten och den lyfter mitt humör.

En bra dag behöver inte skilja sig mycket från min vanliga rutin. Jag kan fortfarande ägna dagen åt att virka; Däremot har jag mindre ont. Min kroniska trötthet vacklar inte, den är likadan varje dag. Men en bra dag ska jag somna med spår av rött läppstift på. På en dålig dag finns det inget rött läppstift eftersom jag inte ens klarar av en tvätt än mindre måla mitt krig!

betyder en bra dag

  • Jag känner mig mer balanserad.
  • Jag gillar min mat.
  • Jag skrattar mycket mer.
  • Jag kan gå upp för trappan lite snabbare och med färre ljudeffekter.
  • Jag ler bredare med en boost av självförtroende.
  • Jag ska sköta ett litet jobb runt huset som har stått på min lista. (Detta kan vara att vika kläder i tvättkorgen eller enkla jobb.)
  • Du kanske har smink för skolloppet på morgonen.
  • Jag kommer att kunna lägga upp något på sociala medier om att det är en bra dag.

En bra dag betyder inte att jag är botad. Jag har fortfarande ont och är utmattad av kronisk trötthet, men det är på en balanserad nivå som känns bättre och som jag är tacksam för.

Vid speciella tillfällen kan jag “tramadol upp”, låta den komma ut, men efter hösten är det svårt. Att ta smärtstillande medel för att maskera smärtan resulterar alltid i en uppblossning. Jag brukar bara göra detta för evenemang för mina barn. Det är värt smärtan, de är min värld!

Om du har en älskad med fibromyalgi, vänligen förstör inte deras goda dagar genom att anta att de är botade. Att ha en kronisk sjukdom gör att vi inte blir botade. Vissa människor kan gå in i remission och bli symptomfria, men remission varar inte alltid för evigt.

Vi gör vårt bästa för att hitta balans i våra dagar, och vissa dagar är lite lättare än andra. Det är en bra dag.

Leave a Comment